Een Jaar Van Je Leven: drama bij de koppeltjes en geen frikandellen meer
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Je Leven: drama bij de koppeltjes en geen frikandellen meer

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Deze week stond in het teken van de nieuwe manager van de maand verkiezing, gaat de groep voor Isaac of voor Zoë? Maar niet alleen de verkiezing voor manager van de maand was er deze week. Het is ook een lastige tijd voor de koppels in de loods. Ze zitten allemaal steeds langer al op elkaars lip en daardoor ontstaan er wat sneller irritaties.

Allereerst was er drama tussen Sasha en Bern. Zij waren het eerste stelletje in de loods en het lijkt allemaal heel de tijd goed te gaan tussen hen. Toch ontstond er van de week wat drama. Bern gaf namelijk toe dat hij voordat hij de loods in ging meerdere vriendinnen tegelijkertijd had. Hier is Sasha niet van gediend en zij staat echt niet open voor een open relatie. Bern snapt dit en zou dat ook niet van haar vragen. Ik begrijp dat Bern dat zegt, want je zit in een loods. Waarschijnlijk weet hij nu wel zeker dat hij met niemand anders in de loods een relatie zou willen en is het veilig om dit te zeggen. Zodra ze buiten de loods komen zal het vast allemaal wat lastiger worden.

Ook tussen Kim en Marciano liep het niet helemaal lekker. Daar was ook wat frustratie over en weer en in plaats van het uit te spreken gingen ze elkaar negeren en dat maakte de situatie alleen maar erger. Kim moet altijd opletten met wat zij zegt, omdat Marciano haar vaak verkeerd interpreteert. Ze loopt eigenlijk continu op haar tenen. Het klinkt voor mij niet echt als een gezonde relatie waar die twee inzitten.

Gelukkig hebben ze het wel weer goed gemaakt, al denkt Marciano wel dat Kim verder zou komen in het spel als hij naar huis zou gaan. Zij is het daar helemaal niet mee eens en vraagt hem meerdere keren of hij wil blijven en niet uit zichzelf wil weggaan. Je ziet aan de lichaamstaal van Kim dat zij helemaal gek is op Marciano. Andersom zag ik dit wat minder, maar het kan ook zijn dat hij wel gek op haar is, maar ook graag naar huis zou willen. En dat hij door haar nog wat twijfelt. 

En dan is er nog een koppel dat eigenlijk geen koppel is. Namelijk Jasper en Wanda. Ze kunnen het heel erg goed met elkaar vinden, maar voor Wanda blijft het daarbij. Zij heeft thuis een relatie en deze gaat ze niet opgeven. Voor Jasper lijkt mij dit erg lastig, hij vindt haar echt heel leuk en dan is het erg vervelend als je samen opgesloten zit in een loods. Maar ook voor Wanda lijkt mij dit niet makkelijk, ze kan het heel goed vinden met Jasper maar voor haar is het alleen vriendschap en verder niets. De vriendschap willen ze niet kwijt, maar dat is wel lastig als één van de twee verliefd is en de andere niet. 

Geen frikandellen als ontbijt

En dan was daar ook nog de ontknoping van de manager van de maand verkiezing. De slogan van Zoë tijdens de verkiezing was: met deze meid eet je frikandellen als ontbijt. Niet heel veel deelnemers in de loods hebben meer zin in frikandellen als ontbijt, want Zoë heeft twee stemmen gekregen en Isaac de overige 24.

Één van de eerste taken die manager Isaac ging oppakken was een vergadering met de kook- en voedingsclub. Hier werd besproken dat er gezonder gegeten zou gaan worden. Ik snap volledig dat de deelnemers geen zin meer hebben in frikandellen. Ze eten de laatste tijd ongeveer alleen maar frikandellen als vlees. En dat is niet gek als er niet veel geld is, frikandellen zijn dan redelijk goedkoop en vullen goed.

Isaac kan wel samen met de kook- en voedingsclub beslissen dat er gezonder gegeten moet gaan worden, maar er is op dit moment geen geld voor. De vorige manager van de maand Jeffrey zou 1000,- euro overhouden voor de nieuwe manager, maar dat is niet gelukt. Uiteindelijk stond de pot nog maar op 25,- euro. Isaac wil het goed doen en de groep gezonde maaltijden voorzetten. Alleen als straks iedereen honger heeft zal er toch weer gekozen worden om iets op tafel te zetten en niet perse iets gezonds.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!