Een Jaar Van Nona’s Leven: Save the drama for your mama
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Save the drama for your mama

Geschreven door Nona Tolol

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Ik kan er niet omheen. Het Drama Kim en hoe haar jaloezie richting Wendy tot een ongelofelijke uitbarsting kwam. Ach, en er is al van alles over geroepen en geschreven. Ik hoef dat dus niet meer te doen. In België hebben ze een prachtig woord voor het gedrag dat ze heeft laten zien; degoutant.

About last night

Wat mij eigenlijk meer opviel was haar gedrag daarna. In de beschutting van haar eigen groepje jammerde Kim erop los. Nee, ze herkent zichzelf totaal niet in het gedrag dat ze heeft laten zien. Werkelijk niemand die haar terecht wees en vooral Wanda bevestigde haar in haar zelfmedelijden.

Ja, arme Kim heeft verschrikkelijke dingen meegemaakt in een vorige relatie. Want ja, Marciano had dan maar geen aandacht moeten schenken aan Wendy. Hij legde notabene zijn arm om haar heup!! Kim stikte zowat toen ze dit zei.

Euh... what about de doodsbedreigingen die zijn geuit?? Ooh, dát! Dan had Wendy maar niet in de buurt van Marciano moeten gaan staan. Eigen schuld, dikke bult dus! Kim treft geen blaam, werd er stilzwijgend geconcludeerd.

Met open mond keek ik naar Esther die, vlak voor het gebeurde, een briesende Kim probeerde te troosten (‘Sta erboven! Je moet er gewoon boven staan’). Ja, Esther herkende die gevoelens wel, zei ze vervolgens, want zij had er óók last van (doelend op Eunice natuurlijk die het óók al op haar man had voorzien). Euh... Esther, volgens mij is het verschil dat Kim en Marciano wél een stel zijn en jij en JW meer weg hebben een verstandhouding a la Buurman & Buurman.

Shake that Es

Eerlijk gezegd had ik óók wel wat troostende woorden kunnen gebruiken nadat ik Esther een poging had zien doen om te twerken. Yep, twerken. Eerlijk gezegd dacht ik eerst dat Esther ter plekke een of andere aanval kreeg en ik hoopte dan ook dat de hulpdiensten tijdig ingeschakeld waren.

Echter bleek het loos alarm. Twerk alarm! OMG! Mijn ogen! Ik was even blind! Ik was bang dat ik blind zou blijven daarna! Gelukkig was het maar tijdelijk. Want ik moet er niet aan denken dat de beelden van een twerkende Esther op mijn netvlies zouden blijven staan.

Ik zag nog net hoe JW geamuseerd zat toe te kijken hoe Esther haar platte pannenkoeken-kont alle kanten op bewoog, behalve de goede. Tja… en toen ging de alcohol zijn werk doen. JW brabbelde tegen Esther de dingen die ze al zo graag wilde horen. Hij vond haar héérlijk, wat was hij blij dat zij óók in de loods was.

Een stralende Esther omhelsde hem en greep metéén haar kans. Ze pakte m beet waar ze maar kon. Ja, snèl! Voordat de alcohol gaat uitwerken! Ze wist niet hoe snel ze later naar Wendy moest om de bruiloft te plannen.

In haar beleving had JW haar zijn eeuwige liefde verklaard. “Ik ga hem afhankelijk maken van mij", hoorde ik Esther op triomfantelijke toon tegen een verbouwereerde Wendy zeggen.

Als de drank is in de man...

De volgende dag vroeg Esther bij JW na of hij nog wist wat hij tegen haar gezegd had. Euh... nee, hoezo? Heb ik dan iets geks gezegd? Leek zijn vragende blik te suggereren. Esther probeerde uit als macht zijn geheugen op te frissen, maar nee. Eindstand wist JW zich niets meer te herinneren en was er van ontluikende liefdesgevoelens geen sprake.

Esther kan dus de weddingplanner afzeggen maar ja..ze is niets voor niets een volhouder. Wellicht dat de Gall & Gall de oplossing kan brengen. Want met voldoende alcohol heb je JW waar je m hebben wilt, Es!

Excuus Truus

Anyway, tot zover Esther en JW. Terug naar het drama Kim. Euh… oh ja, eerst nog maar even excuses tegen Wendy maken. Heb ik dat óók maar gehad, dacht Kim waarschijnlijk. Euh, nee, wat ze precies geschreeuwd had wist ze niet meer, aldus Kim tegen Wendy, maar het was haar verteld dus het zou wel waar zijn. Ja, dronken he. Sorry nog daarvoor.

Wendy accepteerde de excuses niet zonder meer. Mooi hoe ze eerst aangaf wat de beledigingen van Kim met haar gedaan hadden en waar kwamen ze in vredesnaam vandaan? Anyway, apologies accepted.

D-Day

Het leek wel de omgekeerde wereld. Snikkend, jammerend, besluiteloos, sniffend, bewoog 'onze' dramaqueen zich, daags na het drama, door de loods. Onderwijl getroost door Wanda en de rest. Nadat Marciano zich in eerste instantie luid en duidelijk had uitgesproken hoezeer hij haar gedrag veroordeelde, krabbelde hij alweer terug.

Hoe dan ook. Kim besloot om te vertrekken. Of het werd voor haar besloten, dat weet ik niet. Kim vertrok niet met stille trom. Eerst nog een feestje met haar ‘besties’ en de volgende dag volgde het afscheid. Er werd nog net niet een dag van nationale rouw afgekondigd.

En tussen al dit drama, lijkt er iets moois ontstaan te zijn tussen Kenzy en Mirthe. Ik weet niet of Mirthe snachts nog rondscharrelt om eten onder haar trui te stoppen. Met Kenzy hoeft ze dat niet meer te doen. Die draagt sportbeha's dus daar gaat véél meer in! Een win-winsituatie dus.

Jeffrey ondertussen was meer met de komende managerverkiezing bezig dan met Kim’s afscheid. JW en Esther zaten weer als vanouds naast elkaar de gehele loods te bezien. Ik moest stiekem grinniken toen Esther een opmerking over het avondeten maakte. Over de tofu. “Ja, nogal smakeloos”, antwoordde JW. Hij leek daarbij zijdelings naar Esther te kijken.

Hoe dan ook, met de aanstaande verkiezing van manager van de maand, heeft JW wel wat anders aan zijn hoofd dan Esther en tofu.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!