Een Jaar Van Je Leven: zingen in je pyjama en opnieuw wordt er gestolen
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Je Leven: zingen in je pyjama en opnieuw wordt er gestolen

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Deze week is er eindelijk weer eens een opdracht die zeven dagen lang 24 uur per dag doorgaat. Namelijk kerstkaraoke, heel de dag kunnen de deelnemers worden opgeroepen om een karaokeliedje te zingen. Weet je binnen 15 seconde op het podium te staan en zing je het liedje af dan wordt er geld verdiend voor de huishoud pot. Het leuke aan deze opdracht is dat je niet weet wanneer je wordt opgeroepen om te gaan zingen. En het leukste is natuurlijk om juist de mensen op te roepen die niet in de buurt van het podium zijn. Juist als iemand onder de douche staat of in bed ligt is het leuk om diegene op te roepen. Zo staan er mensen in hun pyjama te zingen, maar ook druipend van het water met een handdoek om zich heen.

Het mooie aan deze opdracht vind ik wel dat niemand alleen is tijdens het zingen. Twee deelnemers houden ’s nachts de wacht, zodat zij snel degene die moet zingen kunnen roepen. En zodra er iemand wordt geroepen komen er gelijk meerdere deelnemers rond het podium staan om uit volle borst mee te zingen. Ik heb het al eerder gezegd, maar van mij mogen er meer hele lange opdrachten in komen.

Gedoe met Leila

Wat voor mij minder zou mogen voorkomen is het stelen van producten van iemand anders. Jan-Willem is tijdens de wekelijkse vergadering erg kwaad, omdat er van hem is gestolen. En het gaat hem niet om het product dat is gestolen, maar meer om het feit dat er in zijn kastje is gezeten. Tijdens de vergadering wordt er aan iedereen gevraagd of zij degene zijn die gestolen hebben. Iedereen antwoord met nee, maar dan zegt Jan-Willem allang te weten dat het Leila geweest is.

Uiteindelijk geeft Leila toe dat zij inderdaad het toiletpapier van Jan-Willem heeft gestolen, maar dat komt omdat zij vindt dat toiletpapier van iedereen hoort te zijn. De groep maakt het verder niet uit dat ze toiletpapier heeft gepakt, maar het liegen vinden ze wel erg vervelend.

Nu was dit nog niet eens het enige incident met Leila deze week. Mexx is een beetje ziek en Leila heeft een paar keer bij haar gekeken of het wel goed ging. Daarbij heeft ze de dekens omhoog gedaan en zoals het schijnt Mexx aangeraakt. Mexx vond dit niet zo prettig en heeft dit tegen haar vriendje Martin verteld. Martin trekt het zich heel erg aan en gaat tekeer tegen Leila. Op dit moment komt het heel erg over alsof Leila seksueel overschrijdend gedrag heeft vertoond.

Het hele gebeuren werd allemaal weer veel groter gemaakt dan het eigenlijk was. Het stelen van toiletpapier is niet goed als dit in een persoonlijk kastje staat. En ik begrijp wel dat de groep voornamelijk boos was om het liegen van Leila. Het hele gebeuren met Mexx werd echt heel erg uit zijn verband getrokken. Mexx vond het inderdaad minder prettig wat er gebeurde, maar het was niet alsof Leila haar overschrijdend had aangeraakt. Zij hadden dit samen veel makkelijker kunnen oplossen dan als Martin zich ermee bemoeide.

Ik hoop dat er snel nog veel meer 24 uur opdrachten komen en ook wat zwaardere opdrachten, dan stopt hopelijk al dat gezeur.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!