Een Jaar Van Je Leven: Esther is kwaad om gestolen honing
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Je Leven: Esther is kwaad om gestolen honing

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Waar ik vorige week nog schreef over alle liefde die er is ontstaan in de loods, gaat het deze week over een wat minder leuk onderwerp. Naast liefde is er ook veel ruzie en er wordt zelfs gestolen.

De kandidaten beschikken nu een tijdje over wat zakgeld door een verdienopdracht en hebben daar allemaal hun eigen favoriete producten mee gekocht. Zo hebben sommige dit uitgegeven aan verzorgingsproducten, maar er werd ook veel chips en wijn gekocht.

Er ontstond al wat commentaar toen sommige besloten al hun chocolade in één avond op te eten. Wat iedereen toch voor zichzelf mag beslissen het is immers jouw chocolade. Sommige deelnemers dronken ook op één avond meerdere flessen wijn leeg, maar daar hoor je dan weer niemand over.

Het blijkt wel verstandig te zijn om op de eerste avond je spullen helemaal op te eten. Er wordt namelijk gestolen in de loods. Van Esther is er zonder haar medeweten honing gepakt.

Honing-gate

Esther bespreekt met een paar andere deelnemers dat ze gezien heeft dat er honing van haar weg is. Zij had haar honing in de keuken staan en ze merkt dat daar veel meer lepels uit zijn gegaan dan zij zelf heeft genomen.

Erik is één van de andere die bij het gesprek zit en ook hij geeft aan dat er een glaasje cola uit zijn cola fles is gehaald. Zijn fles stond niet eens in de keuken, maar onder zijn bed. Dan is de maat voor Esther echt vol.

Dat er wordt gestolen pikt zij absoluut niet, het zijn allemaal volwassenen en je blijft van andermans spullen af. Haar honing stond nog in de gemeenschappelijke keuken, maar dat er zelfs uit de slaapkamers gestolen wordt gaat echt veel te ver.

Ik ben absoluut tegen het stelen van producten van een andere, maar ik kan mij wel voorstellen dat een vergissing omtrent de honing snel is gemaakt. Ze bestellen ook steeds boodschappen die voor de hele groep zijn, die liggen in de keuken. Als jij misschien denkt dat de honing van de gemeenschappelijke boodschappen is gekocht kan ik mij voorstellen dat je een vergissing kunt maken.

Dat de cola van Erik vanonder zijn bed wordt gestolen gaat echt veel te ver. Straks moet iedereen van het zakgeld nog eerst cijferslotjes gaan kopen om het zelf gekochte eten en drinken te kunnen beveiligen.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!