Married At First Sight: What happens on Ibiza stays on Ibiza!
Bron: RTL

Married At First Sight: What happens on Ibiza stays on Ibiza!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

We hebben Rowan en Astleigh, we hebben “Micky en Minnie Mouse” beter bekend als Sonny en Dylan én...we hebben Carlo weer! Rowan en Astleigh (Ik moet nog steeds kijken hoe ik die naam moet schrijven) hebben eerder aangegeven dat ze gróót nieuws hebben, dus ik denk, daar komt een MAFS baby, maar helaas....ze gaan gewoon vloggen (ook leuk)

De roze “love boat”  en de 5 mannen

We trappen dit nieuwe seizoen af op een roze boot. Doe daar een “kleine jodel jongen” bij en een trekzak en het feest kan beginnen. Zelf was ik erg benieuwd in welk vat ze het zouden gieten dit seizoen en dat werd al snel duidelijk. Het wordt een Nederlandse MAFS met een vleugje Australische snelheid. We zien namelijk in aflevering 1 meteen alle helden die dit avontuur aangaan.

Ze hebben ze uit alle hoeken van het land gehaald en af en toe mis ik toch wel wat ondertiteling, en ik ben best wat gewend. De “aanstaanden” denken dat ze een laatste testdag hebben, maar niets is minder waar. Alle aanwezigen op de boot gaan namelijk trouwen! Ik zie 5 mannen in een ruimte op de boot die het met name érg warm hebben.

Belangrijke mensen die belangrijke keuzes hebben gemaakt

Ook de experts zijn uiteraard weer van de partij en dat groepje ziet er anders uit dan in de “special edition” zonder Carlo (snik) afgelopen jaar. Patrick is er uiteraard weer bij maar ook een erg belangrijke man genaamd Radbout. Ze hebben verdorie een heel ziekenhuis naar hem vernoemd. En Radbout is een échte matchmaker! Als dat fout gaat jongen...Oeiiiii. Anne is toegevoegd als relatie- en single coach en wat dat is legt ze zelf uit. 

Hoe groot is de gun-factor naar elkaar toe?

Op de boot zijn de 5 mannen in gesprek en daar is hij dan ineens, onze Carlo mét een enveloppe! 1 enveloppe om precies te zijn! Je ziet meteen blikken van enige afgunst. Gaat er misschien toch iemand van die 5 trouwen en hoeft hij deze laatste testdag niet te doen? De mannen krijgen het spontaan nóg warmer en Maarten (oet Enschede) weet het zeker, die enveloppe is voor hém! Geen zorgen mannen, jullie mogen állemaal het huwelijksbootje in!

Loes gaat trouwen....en de rest ook!

De 2e groep bestaat uit 5 vrouwen, 1 man en een vrouw die uit een laptop praat. Iets met “ziek” en ik ben heel erg benieuwd wie aan wie gekoppeld gaat worden. Deze groep is met beide voetjes aan wal gebleven. Ook bij de dames en die ene heer komt Carlo aangewandeld en al snel wordt hij betrapt door Loes, die handig en razendsnel kijkt wat Carlo achter zijn rug verborgen houdt. Jawel, ook daar 1 enveloppe en ook daar blikken vol spanning en in afwachting van wat er gaat gebeuren. Want dat het anders is dan alle andere seizoenen dat staat als een paal boven water! De enveloppe gaat open en daarin staat het: Loes gaat trouwen........en de rest ook!

Artistieke Wilfred met zijn elastiekje op het hoofd belt zijn zus

De kandidaten mogen het gaan vertellen aan familie en/of vrienden en de ietwat excentrieke Wilfred belt zijn zus, zijn allessie! Ik vind het bijzonder knap dat Wilfred recht op kan staan, want aan de ketting om zijn nek hangt iets wat lijkt op een voetbalschoen, die er héél zwaar uit ziet en nogal aan de maat is. Waar die voetbalschoen voor staat gaan we vast nog horen de komende weken. FC Emmen zou me niet verbazen.

Het eerste koppel veroorzaakt meteen opschudding

De 47 jarige Amsterdamse Nicole is een pittige dame, verslaafd aan Ibiza, een feestbeest én rij-instructeur. Zij rijdt als een beest, maar bij haar leerlingen gedraagt ze zich gelukkig. Ik hoop bij haar aanstaande ook. Na wat te hebben gereisd dacht ze ‘ach, ik knal mezelf op een dating app en dan ben ik zo van de markt’. Dat bleek even niet zo te zijn Nicole. Je moet in de uitverkoop vrees ik. 

Nicole is gematcht aan de 50 jarige Martijn die 3 kinderen heeft waar hij duidelijk trots op is. Martijn is een echte Bourgondiër en...hij is gék op Ibiza! Dol op feesten en heeft een uitgebreide vriendengroep. Ik zei het al...opschudding, want hier kwam later nog een aapje uit een mouw. Hij is het daten beu en hij is klaar voor het opbouwen van een echt leven. Fijn...hij is volwassen geworden. 50 was Martijn toch? Echt Martijn, ooit komt het goed!

En dan het moment van “Hét pak en dé jurk” (Hét pak is altijd ondergeschikt)

Martijn belandt in Amersfoort bij Jac, en zijn kinderen geven meteen aan dat Martijn best wel heel erg ijdel is en dan zeg ik het voorzichtig. Papa Martijn heeft duidelijk wel een ego, waar niets mis mee is. Zo’n lekkere volwassen puber! Martijn krijgt een kaart van zijn aanstaande die begint met “lieve” en eindigt met “liefs en een kusje” Oh ja willen jullie allemaal nog een keer zeggen dat je met Martijn wel kunt lachen en hoe leuk hij is?

Wat doe je met je bovenarmen als je “op leeftijd” bent?

Onder andere de moeder van Nicole gaat mee om “Yes to the dress” te zeggen en ik kan er niets aan doen. Ze doet me denken aan iemand in mijn naaste omgeving waarvan ik de naam natuurlijk niet ga noemen en ik hoop écht dat de moeder van Nicole zich in het dagelijkse leven verplaatst in een auto of op een fiets en niet op een bezemsteel.

Nicole had haar jurk eigenlijk al uitgezocht op de website van de winkel. Ze probeert nog wel een andere jurk, die waarschijnlijk een stuk goedkoper zou zijn geweest gezien de minimale hoeveelheid stof die erin was verwerkt. Maar het wordt toch de allereerste jurk, die met de burgerlijke kapmouwtjes. De wasknijpers op de rug maken hem hélemaal af! Ook zij krijgt een kaartje van haar aanstaande en dat kaartje begint met "beste onbekende dame" en eindigt met "groet" en ik voel hier al enige afstand, of is Martijn gewoon niet zo'n klefbekkie?

Excentrieke Wilfred weet wat hij wil

We maken kennis met de 48 jaar jonge Wilfred uit Emmen (zoiets dacht ik op de boot al te hebben gehoord) Een opvallende verschijning waar je niet omheen kunt. Een ruwe bolster. Hij is gematcht aan Francois van 49 uit Maastricht. Wel jaaaaa. Gelukkig is de benzine niet zo duur! Het is maar 225 km. Huis en inrichting zijn erg belangrijk voor beide mannen. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan doen als het tot samenwonen komt. Ik vraag me ook af of de naakte dame op Wilfreds salontafel dan weer de kast in gaat.

Francois is een heuse “Penny boy” 

Ik hou er van. Paardenmannen, en Francois is zo’n man. Met wat reclame voor de KWPN-ers op zijn mouw maken we kennis met Sam, het paard van Francois. De manier waarop Francois met zijn paard omgaat en hoe hij over hem praat, maakt dat ik Francois nu al leuk vind. Oh ja Francois, mocht Wilfred nou bang zijn voor Sam, dan mag je hem wel bij mij brengen. Je paard wel te verstaan.

In de kleding om de sprong te wagen.

Martijn takelt zich in zijn pak en dan die haren van hem. Mijn hemel...ik ben snéller klaar ‘s ochtends. Er zit ik weet niet hoeveel was/gel/lak enz in. En een glimmend hoofd wil hij ook niet want dan moet er gedept worden. Wat een mannetje is dit zeg. Heerlijk! Ook Nicole wordt in haar jurk gezogen. Ze hebben er nog nét geen vacuümzuiger voor nodig. Velletjes zitten dubbel op haar rug, maar ze worden vakkundig plat gewreven onder de stof.

Hoe goed kent Martijn de beste vriendin van Nicole eigenlijk?

En dan is het zover en komt Martijn de trouwzaal in. De verwarring is groot. Wat doen al zijn vriendinnen in de rij achter de ouders van Nicole? Waarom zitten ze niet aan zijn kant? De vriendinnen beginnen te fluisteren tegen elkaar. Ze kénnen Martijn. Hij is een goede vriend van de vriendinnen van Nicole. Sterker nog, ze hebben vorige week nog samen op Ibiza gezeten. Hij is de ex van....ja en dát kon ik nou nét niet verstaan.

Wat gebeurt op Ibiza, blijft op Ibiza!

Ook bij Martijn begint het muntje te vallen. Ze kennen elkaar van het uitgaansleven op Ibiza. Martijn krijgt het warm en helaas voor hem, zijn voorhoofd wordt niet droog gedept. De BAPS zegt nog even “wat gebeurt op Ibiza dat blijft op Ibiza” en dan komt Nicole binnen aan de arm van haar vader. Nicole staat met haar handen in haar zij en krijgt te horen dat ze tegelijkertijd op Ibiza zijn geweest, dat haar vriendinnen op de hoogte waren van hun gezamenlijke MAFS avontuur en dat Martijn de vriendinnen van Nicole goed kent. Hóe goed, dat blijft nog even de vraag!

Coming up:

Maarten zoekt een échte dame en Nicole en Martijn vallen van hun geloof.

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!