Married At First Sight: Voor Wilfred is 37 graden en een hartslag voldoende
Bron: RTL

Married At First Sight: Voor Wilfred is 37 graden en een hartslag voldoende

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Na de eerste aflevering lieten ze ons achter met de vraag “hoe goed kent Martijn de vriendinnen van Nicole eigenlijk?” Nu borrelt bij mij de vraag op of Martijn en Nicole elkáár óók kennen! Dat zou wat zijn. Martijn vertelt doodleuk dat hij die week daarvoor op Ibiza was en dat hij daar uit is geweest met de vriendinnen van Nicole.

Kleur bekennen

En dan komt de aap uit de mouw. De vriendinnen-groep kent zowel Nicole áls Martijn van het uitgaansleven op Ibiza en ze hebben van zowél Nicole als ook van Martijn een uitnodiging gekregen voor het MAFS huwelijk. HELP!!! Hoe lossen we dit op en hoe zorgen we ervoor dat die twee elkaar niet tegen gaan komen op Ibiza. Maar dat is gelukt want Martijn was gelukkig moe na de vlucht op de dag van aankomst en wilde op tijd slapen. Nicole is er ook eerder van tussen gegaan want de muziek leek wel die van een bruiloft. Gelukkig hebben ze beiden een andere uitgang genomen.

De naam heeft Martijn mee, maar is hij ook een Prins?

Nicole is een prater en ze hoop dat Martijn geen binnenvetter is. Maar hij is een echte “Leeuw” dus dat zal wel meevallen. (Als mede-Leeuw kan ik dit beamen) De beste vriendin van Nicole (die Martijn ook heel goed kent) geeft Martijn een tip: “Je hoeft Nicole écht niet uit te laten praten, dat doet zij namelijk bij jou ook niet”. Ooooh ben jij er zó een Nicole. Dat belooft wat. Ze schijnt ook nogal een ego te hebben wat haar rijvaardigheid betreft. 

Nicole en Martijn beloven elkaar van alles en nog wat, en we gaan zien wat daar uiteindelijk van overblijft. Martijn doet dat in rijmvorm en daar krijg ik altijd wat jeuk van. De Sint zit toch al lang weer in Turkije Martijn.

Het feest kan beginnen. Ik hoop dat er voldoende drank is!

De taart wordt aangesneden en het feest kan beginnen! De klik lijkt er te zijn en de fotograaf hoeft niet vaak te vragen of er een kus af kan. Eigenlijk hoor ik het hem helemáál niet vragen. Hij moet bijna vragen of het ietsjes minder kan. De rug van Nicole had iets minder lang in beeld gemogen. De met zorg weggewerkte, in de trouwjurk gepropte velletjes op haar rug kwamen er tijdens het zoenen uit. Ik zou zeggen ‘gewoon laten gaan Nicole, als je een bepaalde leeftijd hebt, komt dat toch niet meer goed, ik ken het gevoel’

Martijn leert Nicole even hoe je de aandacht trekt van je gasten. Het glas gaat nog net niet aan diggelen. Er volgt een korte speech, want hoe langer hij praat des te minder kunnen ze drinken en daar houden ze alle twee enórm van. Dan barst het feest los en mijn onderbuik zegt me dat Martijn wel eens iets té macho zou kunnen zijn voor pittige Nicole. Ik krijg een “bla-bla-bla” gevoel en vermoed dat ze alle twee een enorme bewijsdrang hebben.

Het “Joep gevoel” komt meteen weer naar boven

Francois gaat zijn moeder vertellen dat hij gaat trouwen en ik krijg onmiddellijk een “Joep-gevoel” als ik hoor hoe Francois met zijn moeder praat. (De échte MAFFERS onder ons weten precies wat ik bedoel met het “Joep-gevoel") Het kijken of beter gezegd het luisteren naar alles wat moeders zegt,  heeft me nogal wat extra tijd gekost. Daar was toch af en toe écht geen touw aan vast te knopen Ondertiteling was handig geweest. Gelukkig is Francois (iets) beter opgedroogd wat praten betreft.

Een kakofonie aan kleuren en patronen 

Beide mannen worden in de pakken gefrommeld en zo behoudend als het pak van Francois is, zo uitbundig is de outfit van Wilfred. Héérlijk! Een vent met ballen. Gewoon lekker doen waar je zin in hebt. Een paar schoenen erbij met een tijgerprint en dan vraag ik me meteen af wat er onder die lange broek zit. Ik denk in plaatjes dus denk even met me mee. Steekwoorden zijn: ‘Tijgerprint, latex en string’.

Tijdens het aankleden komen er wat suggesties uit de lucht vallen over wat voor type er voor Wilfred gevonden is en er wordt gedacht aan een hippie type. Nou ....écht niet. Wilfred vindt het allemaal wel best als nuchtere Drent en zegt “als ie dan maar een huis op Ibiza heeft”. Nou lieve Wilfred, Francois niet, voor zover ik weet, maar je kunt dan altijd nog met Martijn van Nicole aanpappen, want die kent Ibiza op z’n duimpjes.

Wilfred hoopt op 37 graden en een hartslag

Wilfred en Francois staan beiden klaar om de stap te nemen. Beide mannen gaan in de kleren en Wilfred is écht wel heel erg origineel. Geen corsage in het knoopsgat maar een...jawel....een vishaak! Hoe verzín je het om aan te geven dat je een man aan de haak hebt geslagen. De kraag van zijn jasje slaat echt alles. Daar staat namelijk in geborduurd “I’m a good catch” ....GE-WEL-DIG! en daaronder...gewoon een spijkerbroek! De Suitsuit koffers matchen in ieder geval prima bij elkaar van het stel. 

Gelukkig is Wilfred niet kieskeurig wat aanstaande betreft. Als hij maar rond de 37 graden is en een hartslag heeft. Dat laatste lijkt me niet geheel onbelangrijk. Wilfred zou het wel grappig vinden als zijn aanstaande uit de buurt komt. Nou Wilfred.....toen ging je wekker en was je droom voorbij want erg grappig gaat het niet worden wat dat betreft.

Alle wijzen komen uit het Oosten

We maken kennis met Maarten “oet Enschede” die zijn zaakjes goed op orde heeft. Hij is in ieder geval heel trouw aan zijn afkomst want het vocht zit in Grolsch beugelflesjes en nérgens anders in! Hij zoekt “huisje-boompje-beestje” in Enschede. Hij werkt in Enschede en blijft in Enschede. Punt! Maarten is een fanatieke tennisser...in Enschede en zijn aanstaande mag een slanke, blonde, lange, sportieve vrouw zijn en dan wél graag een échte dame. Verder nog wensen Maarten? Jazeker...hij gaat die avond een écht feestje vieren met zijn vrienden en dat uiteraard met veel Grolsch.

Richelle met brains is de aanstaande van Maarten

Ook Richelle heeft haar zaakjes op orde. Ze tennist (hoe toevallig) en heeft haar huis gekocht in Ammerzoden en ze heeft dat allemaal door hard werken voor elkaar gekregen. Haar huis is verder wel af maar er mist een man. Ho....wacht even. Maarten komt uit Enschede en blijft in Enschede. Dat wordt wel een uitdaging.

Maarten gaat het zijn beste vriend vertellen en ik hoor alleen maar een Twents WTF en hoppateeeee daar is die Grolsch fles weer. Ook Richelle gaat het haar moeder en zus vertellen. Op dat moment viel het me nog niet op maar dat veranderde toen ze een trouwjurk ging passen. Ik ben benieuwd of jullie het ook horen. 

De volgende keer:  Is Richelle een “Rowan 2.0”? En ontroerende momenten bij Francois en Wilfred.

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!