Married At First Sight: Geef Wilfred maar worst, wel graag een droge
Bron: RTL

Married At First Sight: Geef Wilfred maar worst, wel graag een droge

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Op Landgoed Sparrendaal kun je een speld horen vallen. Het enige wat je misschien kunt horen zijn de zenuwen die door het lichaam van Wilfred gieren. Bij de gasten vloeien er al tranen voordat er überhaupt een bruidegom binnen is. Zelfs de ex van "The best catch Wilfred" is aanwezig. Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat dit het mannetje is met het blauwe pak.

Carlo had hem ook al gespot en gevraagd of hij even een rondje wilde draaien. Wilfred daalt met zijn tijgerschoentjes de trappen af en dan mag hij eindelijk als eerste naar binnen. Een óórverdovend applaus is zijn welkom. Het lijkt me echt zó ongemakkelijk om als eerste te gaan. Dan sta je daar te wachten en te wachten en word je van onder naar boven bekeken en gekeurd (laten we eerlijk zijn)

Een vreugde hupje met pruim-bekkie

Maar Wilfred lijkt van de blikken geen last te hebben en hij heeft vooral lol. Francois is gespannen en hij bekijkt de deurknop alsof deze in brand staat, maar dan opent hij tóch die beladen deur. Wilfred ziet Francois binnenkomen en zijn hoofd maakt een sprongetje (de rest van zijn lijf blijft gelukkig aan de grond staan) en hij zet een heerlijk pruim-bekkie op. Volgens mij is die eerste indruk wel goed tussen beide mannen, want ze grijnzen van oor tot oor.

De BABS vraagt of ze nog méér van elkaar willen weten, want die eerste klik is er, dat moge duidelijk zijn. Wilfred zegt: “Nee doe maar gewoon meteen vragen of we willen”. Het ijs is gebroken. Ze zijn ook meteen lekker klef en zitten hand in hand en hand op knie. Wat je van ver haalt is lekker tenslotte. Mama en papa Wilfred zitten thuis met corona en zijn er helaas niet bij.

Francois trouwt met “the king of the world”

Traditie getrouw leest de BABS het een en ander voor en alle passies en interesse’s lijken te kloppen. Wilfred is zó creatief dat hij bij het invullen van alle papieren voor de selectie van MAFS, heeft ingevuld ‘allround medewerker’ maar hij heeft gezegd dat de omschrijving KING OF THE WORLD beter bij hem past. Wilfred is in shock! ‘Heb ík dát gezegd? Neeeee...dat heb ik niet gezegd! Hij draait zich nog eens lachend om naar zijn achterban en zegt: “Dat heb ik écht niet gezegd ‘hoar’ echt niet”.  Maar hij zegt meteen dat het wél klopt.

Ook beide mannen beloven elkaar alles wat mooi is en Wilfred belooft écht heeeeeeel veel. (Práchtige belofte) en dan worden de ringen om elkaars vingers geschoven. Mama Francois huilt prachtige Limburgse tranen en daar is ook m’n “Joep-gevoel” weer. Gelukkig hebben tranen geen dialect en zijn ze bij iedereen hetzelfde, gewoon nat.

Geef Wilfred maar worst, wel graag een droge

De BABS wisselt de nodige weetjes uit zodat beide mannen het leuk houden samen. Francois is dol op Indonesisch eten en Wilfred op.....droge worst. (Die zag hij even niet aankomen) Francois mag je ‘s nachts wakker maken voor chocola of sushi en Wilfred komt midden in de nacht zijn bed uit voor......droge worst! Ga maar vast inslaan Francois! Die droge worst gaat volgens de vrienden van Francois nog wel een dingetje worden. 

Er komt geen eind aan het gezoen

De taart staat op ze te wachten (helaas zonder droge worst er in) Carola, de beste vriendin van Wilfred kan alleen maar huilen en die tranen stoppen pas als iemand haar wijn geeft zegt ze. Mama Francois is wat lacherig als Carlo vraagt of het ‘naar wens’ is. Hij zegt snel:” Zeg maar ja...da’s leuker voor op TV”

Beide mannen hebben echt meteen een klik en de familie komt er ook bij voor taart en bubbels. Na de taart gaan de mannen naar buiten, uiteraard hand in hand. Halllooooooo we willen ook graag foto’s zónder gezoen. De angst van seksuoloog Eveline is een beetje dat Wilfred een muurtje op gaat trekken als er iets is, wat tóch tegen zou kunnen vallen. Wilfred heeft erg nare herinneringen aan een vorige relatie. Dat zal niet het mannetje in het blauwe pak zijn vermoed ik. Francois is een ‘pleaser’  en daar moet hij wel een beetje voor oppassen. Het feest kan beginnen en een feest, dát gaat het worden. De humor van Wilfred is lekker droog!

Rowan 2.0 

Richelle gaat zich ook opmaken voor haar bruiloft met Maarten en wat me tijdens de kennismaking met Richelle nog níet was opgevallen, valt me bij binnenkomst in de ‘trouwjurken-winkel’  meteen op. Dat komt óók omdat ik zit te tikken (ik heb deze aflevering uiteraard al 2x gezien) en tijdens het tikken hoor ik alleen de stem. En die lijkt precies op die van Rowan. Ze komt in haar eerste trouwjurk de paskamer uit en dan hoor ik het weer. Hét lachje van Rowan. Een beetje onzeker, een beetje giechelig. Ook haar hele manier van doen is die van Rowan. En Rowan vind ik lief, dus dan moet het met Richelle ook goed komen. Weer dat lachje.....dit is Rowan 2.0

De Grolsch-boy in een pak

De nuchtere Tukker Maarten zoekt ook een pak uit en nuchter als hij is, is hij zo klaar. Ja mooi pak, strik erom heen en naar huis, naar de Grolsch.  Maar er is nog een cadeau van Richelle. Maarten mag alleen puntjes tellen op de kaart en dat zijn er best veel. Wacht maar tot je ál haar voornamen hoort, dan hoop ik voor je dat het niet betekent dat je elke weekend in de kerk doorbrengt. Daar hebben ze namelijk geen Grolsch en WTF mag je daar ook niet zeggen!

Maarten krijg de manchetknopen van zijn overleden vader en dat voelt goed! Hij heeft zijn pak aan, standaard blauw, met blauw gilet, wit overhemdje, witte stropdas, blauwe sokken en blauwe schoenen. Nou Richelle hoe burgerlijk wil je het hebben?

Slimme koppies zoeken vooral rust en eenvoud bij elkaar

En dan is de dag aangebroken en komt mama Maarten haar “jong” in de kleren helpen. Ze inspecteert ook nog even zijn koffer of alles er wel goed in zit. Wat móet je zonder je mama Maarten! Ook Richelle wordt getransformeerd tot bruid. Ondertussen wordt de naam bedacht voor “hem” en de naam Maarten komt voorbij. Hij moet gewoon een leuke Hollandse nuchtere man zijn, zonder poespas. Dat wordt draadjesvlees, aardappels (in Twente heten ze ‘tuffels’ ....ja ja...ik ben zo’n Tukker) en rode kool. Dat is wat Richelle zoekt. Lekker normaal.

Geeft hij haar weg, of gooit hij haar weg?

Papa Richelle ziet de “gewaagde” jurk van zijn dochter en ik vraag me af wat ik mis. Gewaagd? Welk gedeelte is er precies gewaagd?  In de auto oefenen vader en dochter even hóe hij haar weg moet geven. Bij de elleboog, of gewoon haar hand plat in de zijne. Kanonnepoepe, waar je je druk over maakt. Je kunt haar ook gewoon de kant van de bruidegom op gooien. Soort van ‘bruid-werpen’.

In Scherpenzeel gaat het gebeuren en staan de vriendinnen van Richelle te wachten en ondertussen met Carlo te praten. Mijn hemel, waren die jurken 4 halen 2 betalen? Hier straalt de creativiteit van af...NOT. Meiden ga een keer bij Wilfred langs. Die maakt vast en zeker van die 4 kimono's iets moois. Vriendin 5 wijkt gelukkig iets af...maar dan ook alleen qua kleur. Ook de vrienden van Maarten zien er allemaal bijna hetzelfde ook. Allemaal in het blauw....ppppfffffff. 

Is Maarten van dezelfde moeder als de broer?

Richelle ontmoet de broer van Maarten en zegt ‘wow, je bent láng is je broer dat ook’? Dat moet ze nog even afwachten. Papa vraagt voor de zekerheid even of Maarten wel van dezelfde moeder is, want je weet maar nooit, maar dat blijkt zo te zijn. Dus Maarten zal dan ook wel lang zijn. De broer zegt luid en duidelijk: Dát zag er goed uit”. Papa Richelle komt meteen tot de conclusie dat de broer een nette jongen is en dat de bruidegom dus wel uit een goed nest zal komen. Het eerste wat Richelle opviel was het Twentse accent. Gelukkig is ze zelf ook niet 'accent-vrij'.

Maarten is helemaal in shock

Maarten komt lacherig aangelopen en de zus van Richelle gaat lichtelijk uit haar dak vanwege de goede match en ze heeft niet eens tarot kaarten gelegd zoals de tante van Richelle dat heeft gedaan. Haar lévens-coach' Ja ja je zal er maar eentje hebben. We zien nog net dat Richelle aan komt lopen in haar prachtige jurk en Maarten grijnst van oor tot oor en roept alleen maar WOWWWW. De volgende keer gaan we zien of ze elkaar het ja-woord hebben gegeven maar dat zal ongetwijfeld. Mijn eerste indruk is dat ze beiden dát hebben gekregen wat ze zochten. Een normale aanstaande, zonder poespas of tierelantijnen. Dat wordt niet alleen draadjesvlees maar ook gehaktballen met spinazie. .

Martijn helpt Nicole gráág uit haar trouwjurk

Nicole en Martijn komen aan in hun hotel voor de huwelijksnacht. Ze vinden een kaart met een Italiaanse tekst en jawel, de reis gaat naar Italië. Naar Puglia om precies te zijn. Nicole vindt het een TOP bestemming. Martijn is er nog nooit geweest en Nicole óók niet. Dussssss....Hoezo TOP bestemming, dat moet jij ook gewoon nog maar even afwachten. En hoppateeeeee daar gaat weer een kurk van een fles bubbels.

Zo te zien hebben ze al het nodige aan bubbels gehad, want het glas wiebelt wat in Nicole’s hand en FLOTS....daar gaan de bubbels over de trouwjurk. Maar Martijn, galant als hij is, helpt Nicole gráág uit haar jurk. Rustig jongen, het kan ook té snel gaan en alles wat snel stijgt, valt ook snel. De jurk is open en ze ploffen alle twee achterover op bed en Martijn mag nog 20 miljoen speldjes uit Nicole’s haren halen. Bye Bye camera’s want het stel wil even alleen zijn om te....”praten”. Ze sluiten de dag af in bed en het overdreven “ciao ciao” van Martijn maakt dat ik bíjna een bakkie nodig heb.

Als de wekker gaat, staan ze alle twee meteen 'aan'. Poeh dat was geen man voor mij. Mij niet bellen de eerste 30 minuten, eerst koffie. Nicole drinkt geen koffie, geen thee, geen rode wijn en eigenlijk alleen water. Die houdt geld over aan het eind van de maand. Gelukkig gaan tijdens het ontbijt de eerste bubbels er meteen weer goed in. Dit is heel iets anders dan water, Nicole!

Coming up:

Bij Martijn en Nicole slaat de vlam in de pan. Nicole moet zich niet zo aanstellen aldus Martijn en Nicole wenst Martijn een prettige vlucht naar huis! CIAO CIAO!

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!