GTST-blog: Marwan vecht met zijn neef Walid!
Bron: RTL

GTST-blog: Marwan vecht met zijn neef Walid!

Geschreven door Marietta Willems

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

De Buurtsuper wordt goed bekeken door de neef van Marwan, Walid. Henk had het idee om de boxen in een apart hoekje neer te zetten. Maar Walid is het hier niet mee eens. Hij wilt de dingen anders, dus vind hij dat de boxen eruit moeten. Marwan wilt dit niet, omdat het ter nagedachtenis is van zijn moeder. Walid deelt de Buurtsuper anders in.

Als Marwan ziet dat de foto van zijn overleden moeder weg is, geeft Walid aan dat hij de foto naar het kantoortje heeft verplaatst. Omdat het volgens hem te privé is om hem in de winkel te laten hangen. Marwan pikt dit niet en gaat in gevecht met zijn neef. Merel ziet dit gebeuren en weet de twee te stoppen. Walid is hier zo van geschrokken dat hij de vader van Marwan belt om te vertellen wat hij heeft gedaan. Tijdens het gesprek met zijn vader geeft Marwan aan dat hij stopt met de Buurtsuper.

Demi gaat passen op 5 kindjes. Een van die kindjes is jarig en Demi krijgt de opdracht van die ouders om iets leuks te doen. Maar het wordt haar te veel, omdat ze weinig tijd heeft om haar huiswerk af te maken. Ook moet ze rekening houden met bepaalde dingen. Het kinderfeestje begint leuk, maar wordt bruut verstoord doordat een kindje op zijn hoofd valt. Demi belt gelijk haar moeder op. Gelukkig blijkt het allemaal wel mee te vallen, maar Demi kan er niet meer tegen en loopt weg. Later besluit ze dat ze stopt met oppassen en dat ze weer bij haar moeder komt wonen.

Koppelen

Linda ziet Mathilde als gevaar voor de relatie tussen haar en Luuk en wilt van haar af. Laura probeert Linda om te praten. Linda gaat naar Ludo en Janine, maar Janine is niet thuis. Stefano is als enige thuis en dus stelt Linda voor om samen naar de Comedynight te gaan. Daar zijn Luuk en Mathilde toevallig ook. Stefano mag Mathilde wel. Linda probeert ze te koppelen, alleen pakt dit niet zo goed uit. Mathilde vindt namelijk dat Stefano niet haar type is en wijst hem af.’

Als Shanti op de bank ligt te slapen bij Rik droomt ze over Jasmijn. Terwijl Rik en Shanti aan het eten zijn hebben ze een liefhebbend gesprek over hun dochtertje Jasmijn. Over hoe ze eruit had gezien en over hoe ze zou zijn. De volgende ochtend gaan ze samen een stukje wandelen. Ik ben blij dat Rik en Shanti elkaar weer hebben gevonden. En bijzonder dat ze zo’n mooi gesprek hadden over Jasmijn.

Angstaanvallen

Nola heeft nachtmerries over de inval bij Chanel. Ook heeft ze last van angstaanvallen. Na een dagje shoppen met haar moeder schrikt ze erg van een blaffende hond. Dat doet haar weer terugdenken aan de inval. Nina wilt geen therapie voor Nola, maar nodigt wel Dokter Luuk uit voor een advies. Hij gaat met Nola in gesprek en hij geeft als advies om een leuke hobby uit te oefenen.

Voor Nola is dit paardrijden en dus gaat ze samen met Nina naar de stoeterij. Bing belt Ludo op om hem duidelijk te maken dat hij niet naar de stoeterij mag komen. Als er iets aan de hand is met een van de paarden komt hij toch en ziet Nola rijden. Maar dan schrikt Nola terwijl ze op het paard zit van een deur die hard dichtgaat. Ludo troost Nola en gaat met haar zitten.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!