GTST Zomer-blog: Het vertrek van Marwan en Stanley

GTST Zomer-blog: Het vertrek van Marwan en Stanley

Geschreven door Marietta Willems

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Marietta elke vrijdag terug op het 33ste seizoen.

 

Afgelopen seizoen namen we afscheid van Marwan en Stanley. Hij leerde Stanley kennen en ging voor hem werken. Omdat Stanley ziek werd kon hij een tijdje niks. Marwan ondersteunt hem met veel dingen. Als Stanley het aanbod krijgt om weer te gaan werken als zanger, wilt hij het eerst niet maar stemt uiteindelijk toch in. Met Marwan als zijn persoonlijke assistente vertrekt hij naar de Bahama’s.

Terugkeer

Wanneer Bing 40 wordt keert zijn vader Stanley als verrassing terug naar Meerdijk. Met veel plezier valt hij in als Comedy-man in BOKS. Als Marwan met Merel naar de Koning gaat komt hij Stanley tegen. Stanley gaat nog een keer invallen als Comedy-man, maar Bing heeft geen tijd om hem daarnaartoe te brengen. Dus vraagt hij aan Marwan of hij hem kan brengen. Marwan doet het en kan het goed met Stanley vinden. Ze hebben een fijn gesprek.

Stanley heeft een voorstel voor Marwan. Namelijk dat hij een maandje voor hem komt werken. Marwan vat dit echter helemaal verkeerd op en denkt dat Stanley een escort zoekt. Stanley geeft aan dat dit totaal niet het geval is en dat het gewoon voor de gezelligheid is met de praktische zaken. Door gedoe bij de Rozenboom wil Marwan ermee stoppen en vertelt hij het goeie nieuws aan Stanley dat hij full time voor hem komt werken.

Bewusteloos

Marwan krijgt door zijn telefoon dat zijn vader jarig is. Hij heeft geen behoefte om hem te feliciteren en denkt dat zijn vader er ook niet op zit te wachten. Stanley geeft hem het advies om hem toch te bellen of een appje te sturen. Eerst vind Marwan dit geen goed idee, maar besluit het toch te doen. Hij neemt Merel mee naar BOKS voor de Comedy Night. Stanley is daar ook en later komen Linda en Luuk er ook nog bij. Ze hebben het erg gezellig met elkaar en drinken er op los. De volgende ochtend belt Stanley naar de Praktijk, omdat hij zich niet goed voelt. Hij heeft hele erge hoofdpijn wat maar niet weggaat. Luuk vindt dat niet zo raar, omdat hij die avond daarvoor teveel heeft gedronken. Hij geeft hem het advies om een paracetamol te nemen en te gaan rusten. Stanley doet dit, maar dit loopt niet goed af. Als zijn telefoon gaat en hij de trap afloopt valt hij plots en raakt bewusteloos. Marwan probeert hem te bellen omdat ze hebben afgesproken, maar neemt maar niet op. Hij vertrouwt het niet en loopt met Linda en Luuk naar het appartement. Daar vinden ze hem en bellen ze 112.  

Medische fout

Stanley blijkt getroffen door een herseninfarct. Luuk voelt zich erg schuldig over de conditie van Stanley. Als Bing hoort dat Luuk over de telefoon het advies had gegeven om een paracetamol te nemen i.p.v. hem naar het ziekenhuis te verwijzen, is Bing hier woedend over. Hij gaat naar de Praktijk om hem hiermee te confronteren. Linda neemt het op voor Luuk met een ander verhaal, namelijk: Dat Luuk Stanley meteen had doorverwezen naar de SEH en dat ze dat allemaal genoteerd heeft.

Luuk is geschokt als Linda toegeeft tegen hem gelogen te hebben over het medische dossier van Stanley. Ze vertrekt naar de Rozenboom en meld zich ziek bij de Praktijk. Luuk gaat langs Stanley in het ziekenhuis om te kijken hoe het met hem gaat. Dan komt Bing en vraagt Luuk nogmaals of hij Stanley heeft verwezen naar de arts. Luuk gaat tegen hem in en houd zich aan het verhaal wat Linda verzonnen heeft. Stanley probeert te bemiddelen, maar Luuk besluit weg te gaan. Geïrriteerd gaat Luuk naar Linda toe die in de Rozenboom verblijft. Die maakt Luuk duidelijk dat niet alleen zij een fout heeft gemaakt, maar ook hij. Bing vreest voor Stanley’s gezondheid en vraagt bij Linda inzage in het medisch dossier van Stanley. Linda weet er snel onder uit te komen. Stanley wilt dat Bing hem hiermee met rust laat.

Herstellen

Bing gaat opzoek naar een plek in de buurt waar Stanley verder kan herstellen. Die plek wordt het atelier van Nina. Als Marwan langs komt om te helpen, is Stanley hier super blij mee. Ze maken er een gezellige avond van door gezellig samen wat te eten. Maar dan komt Bing binnen met zelfgemaakt eten. Hij baalt hiervan. Als Marwan diezelfde avond Stanley op de grond ziet zitten, maakt hij zich zorgen. Gelukkig gaat het goed met hem. De volgende ochtend als Bing een ontbijtje voor Stanley maakt, bied Bing zijn excuses aan dat hij niet kwam om te helpen. Stanley vergeeft het hem en gaat gezellig met zijn zoon een drankje doen. Wanneer Bing weg moet, komt Marwan en brengt Stanley naar zijn kamer. Stanley wilt nog steeds dat Marwan voor hem komt werken, omdat Bing het druk heeft. Als voorwaarde dat hij niks zegt tegen Bing. Marwan laat zich overhalen en begint gelijk. Bing komt hierachter en gaat naar Marwan toe om hem duidelijk dat hij voortaan de enige is die voor Stanley zorgt en dat het niet meer nodig is dat Marwan voor hem werkt. Marwan voelt zich vernederd.

Aanbod

Marwan ziet dat er een mailtje van het werk van Stanley binnen is gekomen. Ze hopen dat Stanley weer aan de slag wilt gaan als zanger. Maar Stanley voelt zich nog te onzeker om op het podium te staan, dus slaat hij het aanbod af. Bing is het met hem eens dat hij nog rustig aan moet doen en Marwan is teleurgesteld. Dus hij besluit om een mailtje terug te sturen om te vertellen dat Stanley op het aanbod ingaat.

Als Stanley hier achter komt dat Marwan dit heeft geregeld, is hij hier niet blij mee. Hij laat hem dit dan ook duidelijk weten. Marwan bied zijn excuses aan, maar zegt wel dat hij dit alleen maar deed om hem te helpen. Als de leidinggevende terug mailt, is Stanley toch wel benieuwd wat ze hebben geschreven. Er staat o.a. in dat zijn loonkosten deels worden vergoed. Hierdoor wordt Stanley toch overtuigd en laat Marwan weten dat hij hun mag mailen om te vertellen dat ze komen.

Op reis

Stanley raapt de moed bij elkaar om Bing te gaan vertellen dat hij met hulp van Marwan weer aan het werk gaat. Hij vertelt het en Bing zegt dat hij het leuk vindt voor hem. Stanley is opgelucht. Later belt Bing Luuk op om te vragen of hij langs kan komen. Tegen hem vertelt hij dat hij het een slecht plan vindt en dat Luuk ervoor moet zorgen dat Stanley niet aan het werk gaat. Wanneer Stanley en Marwan thuis zijn en Demi langskomt met Tom, hebben ze nieuws voor haar. Marwan gaat samen met Stanley voor een paar maanden op een cruiseschip naar de Bahama’s als persoonlijke assistent van Stanley. Demi is even verbaasd over dit nieuws, maar maakt Marwan duidelijk dat als hij gelukkig is zij ook gelukkig is. Bij het Koningsdagfeestje in de Koning vertelt Marwan dit ook aan Henk. Die vindt het niet kunnen dat hij Demi met Tom alleen laat. Dit zet Marwan aan het denken. Uiteindelijk weet Steef hem toch over te halen. Hij neemt samen met Stanley afscheid van zijn vrienden in BOKS.

Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!