Een Jaar Van Nona’s Leven: Bijna halverwege
Bron: Talpa / Wessel de Groot

Een Jaar Van Nona’s Leven: Bijna halverwege

Geschreven door Nona Tolol

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Na bijna vijf maanden in de loods hebben de meeste deelnemers zich van hun mooie maar ook minder mooie kanten laten zien. Dat kan ook niet anders. Geïsoleerd in een groep mensen leven; je kan je niet altijd even mooi en supersociaal voordoen.

Vroeg of laat vallen de maskers. In de buitenwereld word je nog wel gecorrigeerd of een spiegel voorgehouden maar in zo’n afgezonderde samenleving lijkt afwijkend gedrag juist meer regel dan uitzondering.

Terugblik

Ik scrollde eens even door interviews en filmpjes van de deelnemers vlak voordat ze de loods ingingen. Daarin stellen zij zichzelf voor en geven ze antwoord op vragen over hoe ze hun rol in de loods zien, wat hun positieve eigenschappen zijn en vooral: waarom zij denken de winnaar van één miljoen te worden.

Nou ja… over dat laatste… één miljoen is het al niet meer. Integendeel, het wordt alleen maar minder. Gezien het oplopende aantal gele kaarten en de besteding van de prijzenpot mag de uiteindelijke winnaar dalijk blij zijn wanneer deze van het prijzengeld nog net een weekje Centerparcs en een maand huur kan betalen.

Moraima minus Berend

Wat hadden sommige deelnemers ook alweer te zeggen. Moraima had zich voorgenomen om 40 kilo af te vallen. Euh… waarschijnlijk is er iets fout gegaan bij de montage want was het niet Berend die ruim 30 kilo lichter vertrok?

Maar, eerlijk is eerlijk: wat niet is, kan nog komen want Moraima zit er nog steeds… oh, wacht… dat is waarschijnlijk juist het probleem: zitten. Niet zitten, maar sporten, Moraima!

Mirthe zegt goed te zijn in spelletjes en niet tegen onrecht te kunnen. En ze kan ook niet tegen mensen die smakken. Ooooh… nu begrijp ik het! Dat verklaart waarom ze ‘s avonds stiekem eten pikt. Vanwege de smakgeluiden! Ze eet natuurlijk liever alleen dan in gezelschap.

Deelvibrator en condooms

Gymleraar Bern zei vooraf condooms mee te gaan nemen. Leuk voor hem. Kan ie er lekker naar kijken. Meer gaat het niet worden, jongûh. Want met Sasha gaat het niet gebeuren. Meer kans had hij gehad bij Kim D. Want die die meldde vooraf geen moeite te hebben met seks in de loods. Daarom zal ze haar vibrator meenemen.

Ja, dat weten we inmiddels. Want die vibrator heeft inmiddels een eigen Facebookgroep. Naast deelscooters en deelfietsen, is er nu dus óók het concept van de deelvibrator.

Martin

Martin vertelde overenthousiast het onderwerp pesten onder de aandacht te willen brengen. Hahaha, die Martin. Ik dacht dat hij bedoelde dat hij erover wilde práten, niet dat hij zélf een pester zou worden!

Trouwens, hij zegt negen jaar op hoog niveau basketbal gespeeld te hebben… euh… hoe dan? Ooh wacht, op hoog niveau, dus vanaf een verhoging of op hakken? Ja, zó krijg ik die bal ook wel in de mand!

Isaac omschrijft zichzelf als leider, is gedreven en als euh.. positief. Ja, dat zegt híj, hoor. Hij gaat de groep entertainen, zegt ie. Drillen, drammen en alles er doorheen drukken, bedoelt ie. Mooi. Oh ja, hij wil van het prijzengeld onder andere een lunchroom beginnen. Prima investering! Want zoete broodjes bakken kan ie wel.

Marciano dicht zichzelf óók alleen maar louter positieve eigenschappen toe. Nee, hij gaat er niet in voor de liefde, maar mocht hij die tegenkomen, wat hij voorál meeneemt naar de loods, is gel voor zijn haar.

Kim

Gelukkig is hij Kim tegengekomen want laat die nu net kapster zijn. Zij zorgt er wel voor dat niet alleen zijn haar in prima staat is. Kim omschrijft zichzelf nog het meest treffend. Zij gaat een 'gezonde' discussie niet uit de weg, maar: “Als ik boos word, dan ben ik écht woest”, roept ze strijdlustig. Euh, ja, dat wéten we inmiddels, Kim! Maar je vertelde er niet bij dat je 24 uur per dag woest zou zijn en om alles ontploft!

Ach, Babette. Een mensen-mens, zoals ze over zichzelf zegt. Psycholoog in de dop en wil iedereen een luisterend oor bieden. Met het geld wil ze een eigen praktijk beginnen. Check dan eerst even het eigen risico van je zorgverzekering, Babs, want na afloop kun je zelf óók wel wat therapie gebruiken.

Daar hebben we een opgewekte Gert-Jan. Ook alweer zo’n zelfbenoemde leider. Hij kan niet tegen zijn verlies en wil altijd winnen, zegt hij stralend. En hij wil een zorgboerderij beginnen. Ik gun het je van harte, GJ! Maar gezien het tempo waarin de prijzenpot slinkt, mag je na afloop blij zijn als je er vier geiten en twee knuffel-Alpaca's van kan kopen.

JW en Esther

Esther zegt op enthousiaste toon heel goed in spellen te zijn en ze is een echte doorzetter. Oh ja, en ze heeft veel uithoudingsvermogen. Euh, ja… daar kan JW van meepraten. Want ze geeft inderdaad niet op. Ik ben bang dat je niet meer van Esther afkomt, JW.

JW zegt van het prijzengeld onder andere te willen reizen. Nou, dat worden geen leuke gezellige singles-reizen op een cruiseschip want Esther duikt overal op. Wedden?? Ik zal maar heeel goed uitkijken bij het inpakken van je rolkoffer, JW.

Wanda zegt dat de kijker haar leuk gaat vinden omdat ze heel gezellig is en leuk in de omgang... ik dacht dat ze daarna heel hard "GRAPJE!!" zou roepen. Maar dat gebeurde niet. Nou ja, ze houdt niet van betweterige mensen en ook niet van negativiteit. *krekelgeluiden*

Mexx tenslotte vindt zichzelf betrouwbaar en hoopt de vertrouwenspersoon in de loods te worden. Mwah… ik denk niet dat dat nog gaat gebeuren, Mexx, maar wellicht valt er bij Clear Blue iets te regelen, gezien het grootverbruik in zwangerschapstesten dat je van hen afneemt.

De deelnemers: het zijn net mensen, hè?

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!