GTST-blog: De nep ontvoering van Stefano
Bron: RTL

GTST-blog: De nep ontvoering van Stefano

Geschreven door Marietta Willems

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

In huize Sanders vindt er een familieberaad plaats na de ontvoering van Stefano. Ludo wilt nou echt dat Nina en haar gezin bij hem en Janine komen wonen. Hij krijgt ook nog een telefoontje met de melding dat alle systemen van het Veilinghuis zijn gecrasht. Als Ludo dit aan Nina verteld is ze stiekem blij. Die ontvoering van Stefano is namelijk niet echt en Nina heeft dit samen met Stefano bedacht om Ludo flink bang te maken.

Ze belt hem op om te vragen of het goed met hem gaat. Het wordt Ludo bijna te veel door het wachten op Stefano. Hij krijgt de opdracht van ‘ontvoerder’ om 2 miljoen euro te brengen zodat Stefano binnen 24 uur weer vrijgelaten kan worden. Dus gaat hij alleen naar de afgesproken plek en legt de tas met geld neer. Als Nina en haar gezin komen dineren, krijgt Ludo een volgend telefoontje: Er wordt meer geld geëist. Ludo gaat hier niet in mee. Janine is in shock en probeert Ludo, maar ook Nina in te laten zien waarom het belangrijk is om naar de politie te gaan. Dit lukt haar niet, maar ze besluit om stiekem de hulp van Alex in te schakelen

Nola vs. haar ouders

Nola praat niet meer met haar ouders. Ludo vraagt aan Nola terwijl ze aan het schaken zijn waarom, waarop Nola reageert dat ze niet meer van hun naar Ellis mag. Nola denkt dat Nina in haar dagboek heeft gelezen. Hij belooft haar naar een oplossing te zoeken en haar te helpen. Ludo geeft als advies mee om te vragen of Nina echt erin heeft gelezen en om met haar te praten.

Als Nina hoort dat Ludo met haar heeft gepraat zoekt ze Nola op. Ze legt aan Nola uit dat ze zo reageerde, omdat ze zelf slechte ervaringen heeft van de tijd dat zij zelf in therapie zat en Ellis het niet met haar van tevoren had overlegd. Nola geeft aan dat Ellis het alleen maar goed bedoeld en haar begrijpt. Nina stelt voor dat het goed is dat Nola met Luuk gaat praten en een andere therapeut in te schakelen als dat nodig is. Nola gaat hiermee akkoord.

Knappe verpleger

In het ziekenhuis ontmoet Demi de verpleger Jesse en heeft ze gelijk een oogje op hem. Haar gevoelens nemen alleen maar toe als hij lief naar haar luistert, wanneer ze vertelt over Julian die ze aan de telefoon had. Ook knijpt Jesse een oogje toe dicht als Steef met Dolly gezellig langskomt. Wanneer Demi goed nieuws krijgt dat ze naar huis mag, zit ze hier niet echt op te wachten. Steef heeft dit door en licht Saskia en Merel in. Merel vindt dat Demi zijn nummer moet vragen, maar doet dit niet. Dus besluit Merel het zelf te vragen. Jesse belt Demi op om te zeggen dat hij graag langs wil komen. Demi vindt dit leuk en ze gaan samen cake bakken. Merel komt nog langs om iets te halen en niet lang daarna zoenen ze met elkaar.

Henk is bang om Saskia over Jonathan in te lichten. Jonathan wilt haar graag ontmoeten. Laura denkt dat Saskia het juist leuk zult vinden als ze hoort dat ze een halfbroer heeft. Als Saskia in de Koning aan het werk is, komt Henk langs om het te vertellen. Dit lukt hem niet, dus besluit hij om naar haar huis te gaan. Daar weet hij het te vertellen. Saskia schrikt hier erg van en weet niet wat ze ermee moet. Ze lucht haar hart bij Laura, Shanti en Linda. Laura vindt dat Saskia veel te streng over Henk oordeelt en dat ze de kans moet grijpen om Jonathan te leren kennen. Saskia gaat langs Henk en geeft aan dat Jonathan toch graag wil ontmoeten. Maar dat ze voorlopig wel boos is op Henk.

Managementtaken

Shanti besluit met vol enthousiasme weer aan de slag te gaan als Nagelstyliste in CS. Rik zijn dagelijkse sleur begint ook weer en verzwijgt tegenover Bing dat hij zijn managementtaken niet meer leuk vindt. Maar toch gaat hij aan het werk met tegenzin. Er gebeurt uiteindelijk iets onverwachts. Rik gaat naar Bing toe en zegt dat hij wil stoppen met de taken, omdat het hem niet lukt om het op te pakken en zijn hart bij Personaltrainer ligt. Bing is het hier eerst niet mee eens, maar begrijpt Rik toch ook wel. Rik bied aan om te helpen met zoeken naar iemand anders voor de functie.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!