GTST Zomer-blog: Daan en Cato verliefd

GTST Zomer-blog: Daan en Cato verliefd

Geschreven door Marietta Willems

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Marietta elke vrijdag terug op het 33ste seizoen.

 

Afgelopen seizoen ontmoet Daan de nieuwe officemanager van Stefano bij het Veilinghuis: Cato van Mierlo. Ze kende Stefano al doordat zij zijn oude PA was in New York. Daan en Cato moeten gedwongen samenwerken wat eerst niet helemaal lekker loopt, maar uiteindelijk krijgen de twee gevoelens voor elkaar.

Officemanager

Er verandert veel bij het Veilinghuis. Stefano neemt Cato van Mierlo aan als nieuwe officemanager. Daan wil weten of Ludo er vanaf weet. Ludo is boos dat Stefano Cato heeft aangenomen zonder te overleggen. Daan gaat proberen Cato een hak te zetten door vanaf haar emailaccount een mail te sturen. Ludo geeft Daan een compliment voor zijn werk. Stefano denkt dat Larissa een email uit naam van Cato heeft verstuurd.

De samenwerking tussen Daan en Stefano werkt niet. Ook Cato probeert het werk van Daan te dwarsbomen. Hij raakt geïrriteerd als Cato zich met zijn marketingplan bemoeit en zet alles op alles om Ludo enthousiast te maken. Maar hij vindt het ook lastig om Ludo niet te vertellen dat hij Stefano en de situatie rondom Cato niet vertrouwt.

Ontslaan

Wanneer Stefano weg is, moet Daan van Ludo zijn werk overnemen. Ludo krijgt steeds de voicemail als hij Stefano belt. Hij wil van Cato weten waar Stefano is, maar deze weigert dat te vertellen. Ludo ontslaat haar. Als Daan haar ziet staan terwijl ze haar spullen pakt, hoort hij dat ze is ontslagen. Hij neemt haar gelijk weer aan. Ludo gaat ook overstag: zij krijgt extra betaald en hij wil ook dat alle creditcards van Stefano worden geblokkeerd en hij wordt ontslagen. Dan duikt Stefano weer op en hier is Ludo in eerste instantie niet zo blij mee. Maar na een goed gesprek geeft Ludo hem nog een kans. Hij neemt hem weer aan. Daan en Cato zijn hier allebei niet blij mee.

Gevoelens

Daan bedankt Cato voor de hulp bij het zoeken naar een nieuwe liefde. Hierdoor raakt Cato in de war wat betreft haar eigen liefdesleven. Ze krijgt gevoelens voor hem. Als Daan een date heeft, bekend Cato dat ze verliefd is. Maar hij is niet verliefd op haar en wijst haar af. De volgende ochtend op kantoor laat Daan aan Cato weten dat de date met Esmee geen succes meer was.

Nadat Daan Cato duidelijk heeft gemaakt dat hij niet op haar valt, kijkt hij rond op haar pagina. Hij komt er toch achter dat hij haar ook leuk vindt, maar dat het niks kan worden omdat ze collega’s zijn. Als Marwan zegt dat hij ervoor moet gaan, volgt Daan zijn advies op. In BOKS komen ze elkaar tegen en vertelt hij aan Cato dat hij ook verliefd is op haar en de twee zijn een stelletje.

 

Baan aangeboden

Daan heeft een baan aangeboden gekregen in Milaan. Hij twijfelt of hij het wel moet doen, net nu hij een relatie heeft met Cato. Toch vertelt hij het en Cato vindt dat hij deze kans moet pakken.

Stefano komt erachter dat Cato verliefd is. Nou is hij benieuwd op wie. Als Cato vertelt dat het Daan is, is hij hier niet blij mee. Hij wilt haar dan ook niet meer zien. Cato vindt dit jammer na jarenlange vriendschap. Daan wil graag helpen, maar weet niet goed hoe. Later bied Stefano zijn excuses aan.

Afscheid

Daan wilt niet naar Milaan, omdat ie bij Cato wilt blijven. Ludo is het hier niet mee eens en zet hem onder druk. Cato heeft een oplossing voor het probleem, namelijk: Dat ze meegaat naar Milaan. Ludo komt nog even langs om afscheid te nemen en om zijn excuses aan te bieden. Daan zit hier eerst niet op te wachten, maar vind het toch belangrijk om zo goed uit elkaar te gaan. Hij neemt ook nog afscheid van zijn broer Rik en van Shanti. Louise het dochtertje van Daan heeft iets gemaakt voor Shanti en Daan overhandigt dat. Dan vertrekt hij samen met zijn nieuwe liefde en Louise naar Milaan.

Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!