GTST Zomer-blog: Merel krijgt een relatie met Stefano

GTST Zomer-blog: Merel krijgt een relatie met Stefano

Geschreven door Marietta Willems

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Marietta elke vrijdag terug op het 33ste seizoen.

 

Afgelopen seizoen zagen we dat Merel een relatie kreeg met Stefano Sanders. Ze ontmoeten elkaar in de Koning en hebben gelijk een klik. Kort daarna gaan ze met elkaar naar bed en krijgen ze na een tijdje een relatie. Ook raakt Merel zwanger van Stefano.

One night stand

Stefano doet een drankje in de Koning. Als hij vraagt waarom de keuken dicht is, komt Merel naast hem staan. Ze raken in gesprek en hebben het erg gezellig met elkaar. Stefano stelt voor om samen te gaan eten. Merel zegt wel dat hij verder niks in zijn hoofd moet halen. Ze gaan naar de Rozenboom, maar als Merel haar moeder ziet zitten met Jonathan gaan ze snel weer weg. Merel neemt Stefano mee naar het Paleis.

Ze willen tosti’s gaan maken, maar het wordt steeds intiemer tussen de twee. Ze zoenen met elkaar en gaan met elkaar naar bed. De volgende ochtend worden ze samen wakker en maakt Merel Stefano duidelijk dat ze dit zag als een One night stand en er niet teveel ervan moet verwachten. Stefano zegt dat ze zich geen zorgen hoeft te maken en dat ze beter het etentje kunnen skippen. Merel stuurt hem weg.

Zwangerschapstest

Steef heeft een zwangerschapstest gevonden en denkt dat het van Demi is. Maar Demi geeft aan dat dat niet zo is. Dan komt Merel de Buurtsuper binnen en ziet dat Steef en Demi geheimzinnig doen. Demi confronteert haar met de test. Merel voelt zich betrapt en vraagt aan hun hoe ze er aan komen. Demi probeert haar advies te geven, maar Merel wilt niet geholpen worden. Als ze thuis is komen Steef en Demi langs om hun zus te steunen. Merel vindt dit stiekem toch wel fijn en doet met hun er bij de test. Dan verschijnt de uitslag: Merel is zwanger.

Zwanger

Merel vertelt niet aan haar ouders dat ze zwanger is. Ze maakt een afspraak bij een abortuskliniek om het kindje weg te halen. Als Merel naar haar familie gaat met cheesecake, maakt Demi haar duidelijk dat ze zo’n grote beslissing niet in haar eentje kan nemen. Maar Merel wil haar ouders hier niet mee lastig vallen. Dan komt Demi met dat als Merel het niet gaat vertellen, dat zij dat gaat doen. Samen met Steef en Demi wacht ze op haar ouders totdat ze thuis komen. Wanneer Julian en Saskia thuis komen vertelt Merel dat ze zwanger is.

Saskia maar vooral Julian schrikt van dit nieuws. Ook van het feit dat het van Stefano is, want dit wist Julian en Steef ook niet. Op het moment dat Merel het heeft verteld, komt Jonathan langs en ontmoet hij gelijk Julian. Merel houd zich vast aan het idee dat ze abortus wil. Saskia maakt haar duidelijk dat ze moet beseffen dat een abortus niet niks is. Merel vindt dat het haar eigen beslissing is. Saskia bied aan om met haar mee te gaan, maar Merel wil dit niet. Als Julian en Saskia Dolly uitlaten, zien ze in dat het niet aan hun is en dat ze wat Merel ook beslist achter haar staan. Wanneer Stefano langs gaat bij Merel om te vragen of ze een paar dagen met hem naar Berlijn wilt zegt Merel dat ze niet kan, omdat ze zwanger is en op 1 van die dagen de afspraak heeft staan voor de abortus.

Abortus

Merel heeft de afspraak voor haar abortus. Voordat ze gaat, komen haar ouders nog even langs om hun excuses aan te bieden voor hun gedram. Wanneer ze aankomt bij de kliniek, is Stefano daar om er voor haar te zijn. Maar Merel heeft daar geen behoefte aan. Ze stapt de kliniek binnen. Even later komt ze weer naar buiten en staat Stefano nog op haar te wachten. Hij neemt haar mee naar zijn kamer in de Rozenboom. Eenmaal daar aangekomen valt Merel gelijk in slaap. Stefano besluit ergens anders te gaan slapen. De volgende ochtend wilt hij Merel een ontbijtje brengen, maar die is al opgestaan omdat ze naar de Academie wilt. Hij maakt Merel duidelijk dat het geen goed idee is om te gaan en beter haar lichaam een beetje rust kan geven. Maar Merel wilt niks missen. Dan klopt Demi aan en vindt het ook een slecht idee. Die weet haar over te halen om op de kamer te blijven. Merel wordt erg emotioneel en Demi probeert haar te troosten. Later komen haar ouders ook nog even langs. Als zij en Demi weer weg zijn, gaat Merel samen met Stefano een film kijken.

Niet helemaal welkom

Omdat Steef en Demi hun laatste examens maken, willen Julian en Saskia gaan gourmetten met de familie. Wanneer Merel de uitnodiging krijgt, geeft Stefano aan dat hij heel graag mee wil. Merel twijfelt of dat wel een goed idee is. Als een andere afspraak van Stefano niet doorgaat, probeert hij nog een keer Merel over te halen. Uiteindelijk lukt het hem dan toch en gaat hij zich omkleden. Ze vertrekken samen naar het huis van de Verduyntjes. Wanneer iedereen al aan tafel zit en hun binnenkomen is iedereen even verbaasd.

Merel vraagt of haar vriendje mee mag eten. Saskia doet net alsof ze het leuk vindt. Stefano gaat aan tafel zitten en dan begint het gourmetten. Julian geeft een mooie speech en Demi en Steef hebben nog verrassend nieuws. Steef gaat zich inschrijven voor de studie HBO rechten en Demi voor HBO verpleegkunde. Wanneer ze klaar zijn met gourmetten en Demi en Steef gaan feesten. Blijft Saskia alleen met Merel en Stefano. Als Stefano ook weggaat, laat Merel weten aan haar moeder dat hij echt heel leuk is. Saskia zegt dat dat best kan zijn, maar dat ze Stefano niet op de bruiloft wilt zien.

Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!