GTST Zomer-blog: Nina en Stefano nemen wraak op Ludo
Bron: RTL

GTST Zomer-blog: Nina en Stefano nemen wraak op Ludo

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Marietta elke vrijdag terug op het 33ste seizoen.

Afgelopen seizoen zagen we dat de band tussen Nina en Ludo volledig kapotging. Nina vond dat Ludo zich teveel met haar bemoeide en verbrak al het contact, ook met Janine. Stefano die op dat moment ook niet lekker ligt met Ludo, besluit met Nina samen te werken om Ludo helemaal kapot te maken. Ze bedenken een wraak plan.

Verantwoordelijk

Wanneer Nola bij haar vriendin Chanel logeert, vindt er een inval plaats. De vader van Chanel wordt gearresteerd, omdat hij verdacht wordt van moord. Maar wat Nina niet weet, is dat Ludo daarvoor verantwoordelijk is. Uiteindelijk komt ze hierachter.

Ze is woest en wil hem niet meer zien. Ludo wil het haar heel graag uitleggen, maar tevergeefs. Stefano probeert de partijen bij elkaar te brengen door met Nina te praten, maar maakt dit alleen maar erger. Nina wil Ludo nou helemaal niet meer zien.

Ludo moet voorzichtig zijn, omdat hij wordt bedreigd. Janine ziet aan Ludo dat hij iets verbergt. Als hij vertelt dat hij een kogelbrief heeft ontvangen, vind Janine dat ze naar de politie moeten. Maar Ludo wil dit niet.

Brief

Ludo besluit een brief te schrijven aan Nina. Eerst verscheurd ze hem, maar gaat hem toch lezen. In de brief beschrijft Ludo o.a. dat hij het deed om hun te beschermen en dat hij trots is op Nina en hoopt op een nieuw begin. Nina gelooft het en wilt graag naar haar vader toe. Maar Bing ziet dat niet zitten. Dus gaat Nina met de kinderen. Even later komt Bing toch nog met tegenzin aanschuiven. De sfeer wordt er niet gezelliger op wanneer Ludo Bing verdacht van de dreigingen op hem.

Stefano zit achter de dreigingen op zijn broer en koopt allemaal nieuwe simkaarten. Nina ziet dit vanuit CS en is benieuwd wat Stefano daar mee moet. Bij Ludo en Janine zegt Nina tegen Stefano dat ze vindt dat hij zit te stoken. En dat hij Bing op zet tegen Ludo. Vervolgens vraagt Nina of hij die kogelbrief heeft gestuurd.  

Nina vindt dat Ludo veel te ver is gegaan en wilt samen met Stefano Ludo kapot maken. Stefano ziet dat alleen niet meer zitten, omdat Ludo zijn excuses aan Stefano heeft geboden. Maar als Ludo en Stefano een gesprek hebben over de beveiligingsmaatregelen en Stefano niet zonder toestemming geld mag overmaken, vind Stefano dat Ludo hem als een kleuter behandeld. Hij twijfelt geen moment en belt Nina. Ze spreken af in haar atelier en daar laat hij weten dat hij met Nina mee doet om Ludo helemaal kapot te maken.

Nep ontvoering

De broers staan op het punt om te gaan tennissen, maar Stefano moet plots weg en wanneer hij wegrijd wordt hij overvallen en ontvoerd. Nadat dit is gebeurd vindt er in Huize Sanders een familieberaad plaats. Ludo wilt nou echt dat Nina en haar gezin bij hem en Janine komen wonen.

Hij krijgt ook nog een telefoontje met de melding dat alle systemen van het Veilinghuis zijn gecrasht. Als Ludo dit aan Nina verteld is ze stiekem blij. Die ontvoering van Stefano is namelijk niet echt en Nina heeft dit samen met Stefano bedacht om Ludo flink bang te maken.

Uiteindelijk krijgt Ludo een locatie door en rijd hij naar de plek toe en vind Stefano op de grond langs het water. Hij neemt hem mee naar huis. Eenmaal thuis is Janine opgelucht dat Stefano heelhuids thuis is gekomen. Als Nina met Nola daar aankomt is Nina verbaasd om Stefano te zien.

Ze gaat snel met Nola weer weg en verzint een ander verhaal. Namelijk dat Stefano niet echt op zakenreis was, maar ruzie had met Ludo maar ze het wel weer goed hadden gemaakt. Nina snapt niet dat Stefano haar niet heeft gewaarschuwd. Stefano wilt nog verder gaan en heeft het plan om Nina’s lot ervoor te gebruiken. Nina geeft aan dat ze het er niet mee eens is.

Schokkende ontdekking

Wanneer Stefano wil doorpakken en Nina wil afwachten, komen ze tegenover elkaar te staan. Nu Ludo het trainingsjack van Stefano met een label van stomerij en een kamernummer heeft, wilt ie naar het hotel gaan om informatie te halen over de ontvoering van Stefano.

Samen met Janine gaat hij de volgende ochtend ernaartoe. Daar hebben ze een afspraak met de manager. Wanneer Stefano dit hoort raakt ie in paniek en belt zo snel mogelijk de manager om te zeggen dat hij zijn mond moet houden. Als hij dit heeft gedaan gaat hij naar Nina toe om te vertellen wat er aan de hand is.

Nina vindt het een hele stomme actie en is bang dat nu alles uitkomt. Ludo en Janine zijn bij het hotel en hebben een gesprek met de manager die zoals afgesproken zijn mond houdt. Terwijl Ludo en de manager vertrokken zijn, blijft Janine zitten en komt de ober langs die graag met Janine op de foto wilt.

Janine besluit aan de ober te vragen wie er in kamer 34 heeft gelogeerd. De ober geeft aan dat hij niet veel kan vertellen, maar dat hij hem wel ergens van kent. Net als Janine vraagt van waarvan hij hem kent, roept de manager hem weg. Ludo en Janine besluiten de ober naar de auto te lokken en daar verder te vragen. Na het gesprek weten Ludo en Janine het zeker: Stefano heeft zijn eigen ontvoering in scene gezet.

In de val

Ludo en Janine hebben de slechte plannen van Stefano inmiddels door. Ze besluiten om Stefano in de val te lokken. Hun plan is om hem de leiding te geven over het veilinghuis. Stefano wil dit maar al te graag, dus Janine zet het in gang. Ondertussen houd Ludo vanuit de safe room alles goed in de gaten. Wanneer Stefano een afspraak heeft gehad met een investeerder en niet met hem in zee gaat is Ludo radeloos.

Nina wordt door Stefano onder druk gezet via de telefoon. Als Bing een deel van het gesprek hoort, denkt hij dat Nina weer een affaire heeft. Nina zegt dat dit niet zo is, maar Bing gelooft dit niet. Hij gaat naar Nina’s atelier en zoekt in haar spullen of hij wat kan vinden.

Hij vindt het telefoontje waar Nina met Stefano communiceert. Dan komt Nina binnen en komt ze er niet meer onderuit. Ze vertelt alles aan Bing. Hij schrikt hier in eerste instantie van, maar is uiteindelijk begripvol. Als Manu zijn bal zoekt zegt Bing dat hij anders even in het atelier moet zoeken.

Terwijl hij aan het zoeken is, vindt hij het telefoontje. Ludo is er zeker van dat Stefano Nina erin geluisd heeft. Wanneer Ludo en Janine in de geheime kamer zijn, worden ze door Manu gebeld met het telefoontje. Janine heeft het gevoel dat er iets niet klopt. Ze denkt dat Nina er iets mee te maken heeft. Janine heeft een plan bedacht.

Ze gaat naar Nina toe en vertelt dat Ludo niet in Milaan zit, maar in een kliniek. En dat er een Kogelbrief bij hun is bezorgd. Ondertussen dat Nina een zakdoek aan het pakken is voor Janine, stopt Janine een zendertje in haar tasje. Wanneer een boze Nina met Stefano in gesprek is horen Ludo en Janine alles. Het is voor hun een klap in hun gezicht. Janine nodigt Nina uit om naar hun huis te komen. Ze lokt Nina en Stefano naar de geheime kamer en dan komt Ludo ineens binnen.

Geheime kamer

Ludo heeft Nina en Stefano en zichzelf opgesloten in de geheime kamer. Hij is benieuwd naar hun verklaring en zet hun onder druk. Hij maakt Nina en Stefano duidelijk dat ze pas weer naar buiten mogen als ze opbiechten waarom ze dit hebben gedaan. Ze laten beiden niks los. Totdat Nina Stefano de schuld geeft. De twee komen lijnrecht tegenover elkaar te staan en beschuldigen elkaar. Ondertussen is Bing gearriveerd bij Huize Sanders.

Hij vraagt aan Janine waar Nina is en die vertelt dat Nina bij Ludo is en dat Bing wel weet waarom. De emoties lopen hoog op in de geheime kamer. Nina geeft aan dat Ludo haar heeft verstikt en dat hij alles kapot heeft gemaakt. Na een nacht daar hebben gezeten besluit Ludo hun te bevrijden, omdat hun excuses toch niet gemeend zouden zijn. Stefano vertrekt en gaat in de Rozenboom verblijven. Terwijl Nina Ludo nog duidelijk maakt dat zij er niet van genoten heeft.

Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!