Married At First Sight: Ik wilde een sportvrouw en dat ben jij zéker niet!
Bron: RTL

Married At First Sight: Ik wilde een sportvrouw en dat ben jij zéker niet!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Het 7e koppel zag niemand aankomen, maar omdat Nicole en Martijn elkaar zo ongeveer in de haren zijn gevlogen en de wijn ook vlieguren heeft gemaakt, krijgen Patrica en Stephan de kans om gelukkig te worden samen. Maar eerst gaan we het eens éventjes hebben over Remco en Paula!

Paula en Remco gaan gescheiden wegen

In de graftombe worden Remco en Paula wakker en de sfeer is nog net zo afstandelijk als voorheen. De vraag of daar vannacht iets is gebeurd, die komt niet bij me op. Ze ontbijten wél samen en Paula heeft gemerkt dat Remco boos werd tijdens het gesprek met Patrick. Boos???? Ik vond hem eerder teleurgesteld klinken. Remco zegt dat hij inderdaad toch wel wat boos was en dat was niet alleen vanwege de ‘kus’ die er niet was.

Ik vind Remco echt een super leuke gast, maar dat ijskonijn maakt hem zó onzeker. Die kille ‘Jerney Kaagman blik’ in d’r ogen en die vreselijke afstandelijke houding en dan dat lachje.....bbbrrrrrrr. Dan krijg je toch ook helemaal de behoefte niet om haar aan te raken? Je moet bijna oppassen dat je vingers niet bevriezen.

Hoofd leegmaken en even afzien

Op advies van Patrick gaan ze alle twee even een moment voor zichzelf pakken. Dan hebben ze elkaar tenminste wat te vertellen, toch? Nou Remco wel, want die heeft een práchtige fietstocht gemaakt, maar Paula is niet verder gekomen dan een beetje whats appen. Zal vast met die moeder van haar geweest zijn. 

Remco vertelt enthousiast over z’n fietstocht terwijl Paula met haar roesjes bikini lekker lag te verbranden bij het zwembad. Veel zinnigs komt er ook niet uit. Remco doet maar even z’n zwembroek aan en dat is níet zonder reden.

Praten in het zwembad? Niet slim!

We hebben het eerder meegemaakt met Martijn en Nicole dat een gesprek in het zwembad niet goed uitpakt. Ook Remco wil een gesprek aangaan en jawel....Hij doet dat in het zwembad! NIET DOEN REMCO! Maar er móet hem iets van het hart, iets wat ook in het gesprek met Patrick nog niet aan de orde is gekomen.

Helaas zien en horen wij het gesprek niet, maar Remco vertelt dat hij lekker gefietst heeft en daar enthousiast over heeft verteld toen hij terug kwam, maar geen respons kreeg. Hij had dit zo graag met zijn vrouw willen doen, maar tja....die lag liever met d’r bakkes in de zon.

Ik wil een sportvrouw en dat ben jij zéker niet!

Remco heeft tijdens al die voorbereidende gesprekken dúidelijk aangegeven dat hij een sportieve vrouw zocht om sámen actieve dingen mee te doen. Sámen fietsen en dus niet samen in de zon liggen bakken. Hij had écht een sportvrouw verwacht.

Ja Paula doet wel wat een SUP-pen (je weet wel...op zo'n strijkplank met een peddel op het water dobberen) en een beetje op skeelers rondjes rijden enzo en ja, dat is voor háár wel sporten. Nou voor Remco niet, dus volgens Paula is Remco wel gefrustreerd. Hij heeft namelijk gezegd dat Paula niet zijn match is, ze levelen niet. Nou Paula......werk aan de winkel! Bikini uit, sportpakje aan en gaaaaaan!!!

De zwoele stem en de bouwvakker

Onze laatste bruid Patricia, die altijd kapster is geweest, werkt nu in de zorg en heeft een klein minderwaardigheidscomplexje. Ze dacht altijd dat ze ‘het’ niet waard was, maar dat gevoel gaat Stephan veranderen. Hij gaat ongetwijfeld zijn best doen, want hij zit in een verbouwing en kan wel wat hulp gebruiken.

De stem heeft Patricia in ieder geval mee. Een bouwvakker is er niets bij. Stephan is...ja hoe noem je dat...hij geeft zwemles. Wat is hij dan, een badmeester of een zweminstructeur. Dat laatste klinkt beter. Ik hoop niet dat hij 24/7 een chloorlucht om zich heen heeft hangen. Hij zoekt in ieder geval een iets minder pittige vrouw dan hij eerder heeft gehad. Hij is té lief namelijk.

Trouwen in sneltreinvaart

Patricia en Stephan gaan versneld door het experiment. Hoezo versneld...nóg sneller? Jawel, meteen na het trouwen het vliegtuig in. Geen feest, aankleden op de locatie van de trouwerij, geen huwelijksnacht gewoon meteen dooooorrrrrrr. De tijd die zij tekort komen hebben Nicole en Martijn gejat!

De vriendin van Stephan raadt écht in 1 keer de naam van Patricia, hoe grappig is dat. De moeder van Patricia maakt kennis met Stephan en hij verstaat geen hol van wat ze zegt en ik moet zeggen dat ik ook écht goed moet luisteren en moet liplezen.

164 centimeter naast 170 centimeter

Stephan is met zijn 1,70 meter niet de grootste en daar past Patricia met haar 1,64 prima bij. De familie en vrienden worden aangesproken door Carlo die steeds geaffecteerder gaat praten heb ik het idee, en die vrienden hebben volgens mij allemaal dezelfde kapper. Ze zien er stuk voor stuk uit alsof ze bij de kapper van Imca Marina vandaan komen.

De moeder van Stephen hoeft niet zo nodig in beeld en de beide vaders kletsen wat met elkaar en ik hoor de vader van Patricia zeggen dat hij het wel leuk zou vinden als ze samen kinderen zouden krijgen, maar dat hij het vooral bijzonder vindt dat er überhaupt iemand voor zijn dochter is gevonden. Zullen we eerst even gaan trouwen en de huwelijksreis overleven?

Waar komt u in vredesnaam vandaan?

Mama Patries maakt kennis met Stephan en zegt iets dat klinkt als ‘om welke reduh heddege meegedaan’ (of woorden van gelijke strekking) en Stephan haakt meteen in met de vraag waar ze vandaan komt. Maar daar neemt mama Patries geen genoegen mee en ze zegt: “nee nee,  O.M. W.E.L.K.E. R.E.D.E.N. H.E.B. J.I.J. M.E.E.G.E.D.A.A.N?”  Yesssss ze kan ook ABN.

Ik vermoed dat Stephan heeft meegedaan om een leuke vrouw te vinden. Mama maakt de naam van Patricia bekend en die had de vriendin van Stephan ook als eerste geraden. Goed bezig!! Mama Patries heeft hem goed geobserveerd en ze is tevreden, ook al is hij niet breed en groot. Je kunt niet alles hebben in het leven. Ik hou van mama Patries.

11 november is Oeteldonk-dag

Stephan loopt de trouwzaal in en halleluja wat wordt hij positief ontvangen. Iedereen oogt hélemaal blij. Hij komt góed door de keuring! Patricia heeft er zin in en de klik lijkt er voor het bruidspaar maar zeker ook voor de aanhang te zijn! Stephan laat zowaar een traan rollen. Maxima was er niets bij.

Iedereen zit te snotteren en mascara weg te vegen. Dat zou toch super zijn als dit stel een knaller zou worden (in positieve zin graag). Het wordt meteen even duidelijk gemaakt dat Stephan op 11 november niet met zijn lampionnetje langs de deuren hoeft voor snoepjes. Nee....hij  krijgt nu al een Oeteldonksjaal omgehangen en weet nu al dat hij dan de carnaval 'mag' gaan openen in Oeteldonk. Waar je zin in hebt. 

De BABS leest allerlei anekdotes voor waar ik even niet bij stil ga staan. Ze wordt ook constant in de rede gevallen door Patries en Stephan. Wat me wél opvalt is dat ze zegt dat Stephan iemand met PIT zoekt. Volgens mij had hij in z’n introductie aangegeven dat hij juist iemand met minder pit wilde omdat het daar nog wel eens fout ging in het verleden. Ik hoop dat de matchmakers wél goed hebben geluisterd. 

Cathalijne mag gewoon zichzelf zijn

Dat doet ze slim die Laura. Gewoon váák zeggen dat Cathalijne helemaal zichzelf mag zijn. Dan leer je iemand het snelste kennen. Ik ben benieuwd hoe lang Laura de ‘speldenprikjes’ van Cathalijne accepteert. De dames praten wel erg snel dus dat wordt goed luisteren en liplezen.

De koffers zijn gepakt en het vliegtuig wacht niet. Al kussend en knuffelend in het vliegtuig komen ze steeds dichter tot elkaar. Aangekomen in het hotel zitten ze knus op het balkon en vraagt Laura of Cathalijne snel verliefd wordt. Het antwoord duurt even en is wat omslachtig maar het is een duidelijk ‘NEE’. Ze vind meestal iemand wel leuk voor even en dan is het gauw weer over met de liefde. Succes Laura.

Cathalijne denkt veel te veel na over wat ze voelt en of ze wel goed genoeg is voor een ander. Te veel na denken is gewoon niet oké. En alleen een kriebel is ook niet genoeg. Cathalijne is bang om iets wat mooi kan worden te verpesten. Het is een wat vreemd gesprek vind ik, maar ga vooral zo door met je kattige opmerkingen en je hebt het eerder verpest dan je lief is. 

Lekker samen kleien

Loes en Wichian gaan samen kleien en echt die Wichian is een échte militair. Die Spaanse señora geeft hem een hand en hij zegt: “de Ruijter”. Wichian vindt dat kleien maar een vieze bende. Dit gaat lekker handig worden. Hij spreekt geen Engels en al hélemaal geen Spaans.

Ze kleien zich een versuffing, een bakje en een bord en Loes heeft een vertaal app gevonden waar je in kunt spreken en zo communiceert Loes met de señora. Niets mis mee toch? Na afloop denkt Wichian weg te lopen, maar Loes zegt: Hey.....wel ff je kwasten schoonmaken ja, moeten de kinderen in m’n klas ook”

Klaar met kleien maar niet met praten

Na de pottenbakkers toestand wil Loes graag een gesprek met Wichian. Ze vertelt echt in onwijs veel woorden en heel duidelijk wat haar valkuil is. Dat ze bang is om wéér iemand kwijt te raken. Het klinkt alsof ze deze mededeling in haar hoofd al 1000 keer heeft gezegd, óf ze kan de dingen echt heel fijn en rustig verwoorden.

En hoe fijn is het dat Wichian haar gewoon niet één keer onderbreekt in haar hele pleidooi. Hij laat Loes uitpraten en zegt dan met een happy blik in z’n ogen: “Je wilt dus éigenlijk zeggen dat je me wel een beetje leuk vindt”. En jaaaaaaa dat is precies wat Loes wil zeggen maar het wordt nu zo écht en dat is beangstigend door eerdere ervaringen.

Wichian is super blij dat Loes zo openhartig is en dat gevoel van Loes, ja dat is wederzijds. Maar die extra bevestiging, die wil elke man wel aldus Wichian. Ze zijn super blij met elkaar!

Francois en Wilfred maken Emmen onveilig

Eindelijk mag Francois verder kennismaken met de vrienden van Wilfred en dat doen ze in de kroeg pál tegenover mijn favo winkel in Emmen. Ik ga die kroeg maar gauw een keer bezoeken bedacht ik me net. Even kijken wat het aandeel van Wilfred in die kroeg was.

Ze hebben een gezellige middag samen en het klikt duidelijk met de vrienden van Wilfred. Die laatste kan het even niet laten om nog een keer te vertellen dat Francois in zijn kasten heeft rondgesnuffeld. Ze hebben besloten om samen lekker in hun bubbel te blijven zitten voorlopig en alles rustig aan te doen.

Heeft iemand een betonschaar?

Laura en Cathalijne worden de eerste keer samen wakker tijdens de vakantie en de eerste lullige opmerking van Cathalijne is ook het eerste wat uit haar mond komt. De ring gaat niet meer af. Dat wordt knippen. Misschien met een betonschaar? Ook goedemorgen, lekker geslapen schat? En Laura denkt waarschijnlijk ‘wees jij maar lekker jezelf dan leer ik je het snelste kennen’.

Op excursie naar een asiel

Niet echt de meest romantische trip voor een huwelijksreis, maar ze gaan samen naar een asiel. En daar is ook meteen opmerking nummer 2. Cathalijne vindt een hond in bed een prima oplossing en chill, dan heb je namelijk geen vrouw nodig. Laura kijkt een béétje schaapachtig. We gaan zo langzamerhand maar een lijstje van de ‘Cathalijne-uitspraken’ maken.

Cathalijne geeft even aan dat ze al een hond heeft en dat Laura maar mag hopen dat de hond haar leuk vindt. Anders gaat ze er weer uit. ‘De hond toch hoop ik' zegt Laura. Nou wat denk je zelf, zegt Cathalijne. Oké ....we voegen deze opmerking toe aan het lijstje. 

En dan meteen de volgende: “Een hond erbij daar wachten we even mee, want ik heb net een vrouw gekregen. Laten we die even wat tijd geven om te rehabiliteren”.  En nog een voor het lijstje. Ik hoop dat je je weet te gedragen in mijn huis, anders mag je bij m’n andere ex-en gaan slapen. Mijn hemel....wat  is er mis met deze meid!

De volgende keer: Paula springt van de rots, ‘CIAO CIAO Martijn’ dendert door naar een volgende liefde en Maarten ziet er zonder trouwpark nog steeds goed uit.

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!