Maak kennis: Dít zijn de elf bewoners van Big Brother 2023
Bron: RTL / Wesley de Wit

Maak kennis: Dít zijn de elf bewoners van Big Brother 2023

Geschreven door Redactie Laatste update:

De elf bewoners van de 2023-editie van Big Brother zijn bekend. Aanstaande maandag is op tv te zien hoe zes Nederlanders en vijf Vlamingen het Big Brother-huis betreden. Showbizznetwork.nl stelt ze voor!

Ali, 35 jaar (Lommel, België)

Er zijn twee maar opties mogelijk voor de 35-jarige Ali: hij gaat er zaterdag als eerste uit óf hij wint over drie maanden de finale. “Het is alles of niks!”, zegt hij. In het dagelijkse leven is de Vlaming docent Nederlands voor mensen met een taalachterstand. De Nederlandse kijkers hoeven dus niet bang te zijn voor onverstaanbare Vlamingen dit seizoen, want dan kan Ali ze een lesje Nederlands geven.

Bart, 49 jaar (Itegem, België)

Michel 2.0 doet zijn intrede in het huis. Bart is net als oud-deelnemer Michel militair. Het zit in zijn DNA om op zijn hoede te zijn, dat is hij dus óók in Big Brother. “In het huis kan je niemand 100 procent vertrouwen, dat kan pas weer als het spel voorbij is”, zegt hij. Als hij zich aan iets of iemand irriteert, zal hij twee keer wegkijken en er bij de derde keer iets van zegen. “Klikt het niet, dan botst het wel.”

Charlotte, 27 jaar (Middelkerke, België)

Van Charlotte zullen we in de eerste paar weken nog niet veel horen en zien. Haar tactiek is namelijk om eerst de situatie te observeren voordat zij haar strategie bepaald. Haar grootste uitdaging wordt om back to basic te leven, ze is namelijk gewend aan luxe. Ze heeft een paar jaar in Amerika gewerkt als nanny bij verschillende Hollywood-sterren en is nu privé leerkracht bij high profile families. Poeh, poeh.

Chayron, 33 jaar (Waddinxveen, Nederland)

De 33-jarige Chayron omschrijft zichzelf als een sfeermaker. “Ik ben een prettige aanwezigheid”, zegt hij over zichzelf. Chayron heeft drie kinderen. Ze hebben het niet altijd makkelijk gehad, want zij zijn gedupeerden in de toeslagenaffaire. Het geld dat met Big Brother te winnen valt kan hij dus goed gebruiken. Hij heeft dezelfde tactiek als Charlotte: eerst de kat uit de boom kijken. En natuurlijk sfeer maken.

Chelsea, 22 jaar (Dronten, Nederland)

Chelsea is overduidelijk de Jill van 2023. “Soms floept er af en toe iets uit wat ik niet per se hardop had hoeven zeggen”, zegt ze. Dat komt ons bekend voor (we doelen op Jill, red). Chelsea doet mee aan Big Brother om aan zichzelf te werken. Ze wil in het huis leren de controle uit handen te geven. Heel schattig allemaal. Is de overeenkomst met oud-winnares Jill genoeg om zelf de winst binnen te harken?

Danny, 28 jaar (Vinkeveen, Nederland)

Een tip voor de andere bewoners: met Danny moet je geen ruzie maken. Hij is een soort levende Jerom van Suske en Wiske. De spierbundel speelde vroeger op hoog niveau rugby in Australië en bij het Nederlands team onder 18. Nu is hij crossfitspecialist en personal trainer, onder andere van André Hazes! Danny wil ook zijn medebewoners laten sporten. Hij heeft ook een bekende ex-vriendin: Gaby Blaaser.

Jason, 20 jaar (Beverwijk, Nederland)

De slechts 20-jarige Jason mag dan wel de jongste van de groep zijn, hij laat niet over zich heen lopen. “Ik ben niet van plan mijn mond dicht te houden”, blikt hij vooruit op het Big Brother-avontuur. Gezelligheid kent normaal geen tijd, maar bij Jason wél. Het spelelement is voor hem belangrijker dan plezier maken in het Big Brother-huis. Hij is bereid om héél ver te gaan. Snel eruit stemmen deze jongen…

Judy, 34 jaar (Burcht, België)

Marijke Helwegen’s lijfspreuk ‘lipjes getuit en borstjes vooruit’ had ook zomaar die van Judy kunnen zijn. “Ik denk dat er nog nooit iemand in het Big Brother-huis heeft gezeten die er zo karaktervol uitziet als ik”, zegt ze over zichzelf. De moeder van één zoon werkte in het verleden als kapster en kledingverkoper, maar is nu schoonheidsspecialist. Judy staat dus straks net zo lang voor de spiegel als Salar.

Lindsey, 32 jaar (Sittard, Nederland)

Lindsey gaat in het huis voor wat Limburgse gezelligheid zorgen. Als het straks ontspoort tussen bijvoorbeeld Bart en Judy, is het Lindsey die we nodig hebben. “Ik zorg ervoor dat de good vibes altijd zullen terugkeren in het huis”, zegt ze. Lindsey heeft een echte winnaarsmentaliteit. Ondanks haar positieve energie kan ze niet goed tegen haar verlies en dus is er voor haar geen andere optie dan winnen.

Michelangelo, 21 jaar (Genk, België)

Waar Charlotte en Chayron eerst van een afstandje gaan toekijken, gaat de 21-jarige Michelangelo er vól in. Hij ziet zichzelf als een geboren leider en is dan ook van plan om in het Big Brother-huis zo snel mogelijk de leiding te pakken. Dat is volgens hem niet moeilijk, want zijn puppy-oogjes zijn niet te weerstaan. De Genkenaar met Siciliaanse roots werkt in het dagelijkse leven in de bandencentrale van zijn vader.

Rob, 66 jaar (Leiderdorp, Nederland)

De oudste van de groep is Rob met zijn 66 lentes jong. Rob is sinds kort gepensioneerd, maar achter de geraniums zitten is niks voor hem. Hij heeft zin in een groot avontuur én is groot fan van Big Brother. 1+1=2, dus heeft hij zich opgegeven. Zijn doel is dat een keer een 60-plusser de finale van Big Brother haalt. Het Omroep MAX-gevoel is hoog, dus eerst maar eens zien of hij de eerste week overleeft.

Foto's: RTL / Wesley de Wit

Niks missen van Big Brother 2023? Word lid van onze Facebook-groep!