Hunted VIPS: Het mysterie in Schokland
Bron: AVROTROS

Hunted VIPS: Het mysterie in Schokland

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Sjoerd en Jeroen zijn er vorige aflevering in geslaagd om de radio uitzending in Schokland te beluisteren en hoeven niet meer terug naar deze locatie. Alle andere teams moeten de radio uitzending wel nog beluisteren en hebben nog geen idee wat ze precies zoeken. Schokland is dus nog een groot mysterie voor de deelnemers.

De Hunters zijn er inmiddels achter dat er in Schokland wat staat te gebeuren en vragen camerabeelden op. Deze beelden wijzen uit dat er vluchters in Schokland waren en dus wordt een team naar Schokland gestuurd. Als op dat moment Dilan en Guido er net aankomen. Sandra en Sylvana zijn in een auto op weg naar Schokland met het besef dat ze naar de radio moeten luisteren. Mark en Niels zijn op de fiets op weg maar hebben nog geen idee wat ze zoeken.

Bij de Hunters is het idee ontstaan om Dilan en Guido via het spannend leger van Yvonne Coldewijer haar juicekanaal te vinden. Yvonne de luis in de pels van menig BN-er zet met heel veel plezier haar spionnen leger in. Ze vind dit duidelijk spannend en leuk.

Ontwikkelingen in Schokland.

Dilan en Guido zijn net weg in Schokland als de Hunters daar aankomen. Als ze verder gaan met hun zoektocht komen Dilan en Guido Mark en Niels tegen. Mark en Niels delen hun OTP code met Dilan en Guido, niet wetende dat dit een persoonlijke code is.

Sandra en Sylvana horen ondertussen op de autoradio wel de boodschap maar er is veel storing. En net als vorige aflevering zijn er weer een aantal toevallige ontmoetingen in het Schoklandse. Dilan en Guido die inmiddels ook denken aan het beluisteren van de radio delen dit idee met Mark en Niels en krijgen iets later tijdens een ontmoeting met Sandra en Sylvana die een nadere locatie zoeken om de radio te beluisteren de frequentie waarop de boodschap uitgezonden wordt.

En dan gaat het hard, Sandra en Sylvana en Dilan en Guido weten de boodschap te beluisteren en op te schrijven en zo hebben koppel 2 en 3 ook de boodschap. Mark en Niels zijn goed op weg, maar beginnen net te laat met beluisteren en missen zo de boodschap en moeten dus weer een keer terug naar Schokland. De Hunters hebben uit de camerabeelden inmiddels het idee dat Mark en Niels en mogelijk Sandra en Sylvana nog naar Schokland moeten komen en besluiten voor de volgende dag hier weer op in te zetten.

Guido en Dilan hebben de OTP ontcijferd en beseffen dat deze niet voor hun is en dat ze moeten bellen met Patty Brard, hu contactpersoon. Patty wordt net verhoord door de Hunters omdat die denken dat Patty hun contactpersoon is. En juist op dat moment bellen ze Patty die net met de Hunters discussieerd over een envelop met informatie die de Hunters in beslag willen nemen. Patty geeft aan bezoek te hebben dat die 2 absoluut niet willen zien.

Als je zelf je vriendin niet kunt vertrouwen!

Na een paar keer een lift te hebben gekregen hopen Dilan en Guido veilig te zijn en bellen ze weer met Patty die aangeeft de envelop en dus de benodigde info niet meer te hebben. En als dat niet ellende genoeg is blijkt als ze in een restaurant te eten krijgen en er hier een slaapplaats voor hen geregeld wordt de kok naar zijn vriendin appt dat de twee daar zitten en waar ze gaan slapen. En die vriendin blijkt een van de spionnen te zijn uit het leger van Yvonne en zo komen de Hunters er achter waar die twee zijn.

Weten ze twee telefoons te traceren die daar net uitgezet zijn. Ze zetten een stealth op deze telefoons en als de dame waar de twee mogen slapen haar telefoon aanzet is het bingo voor de Hunters en hebben ze een locatie en met een bevel tot binnentreding op zak worden Dilan en Guido met dank aan het leger van luis in de pels Yvonne aangehouden.

Jeroen en Sjoerd voorlopig veilig met alle info. Sandra en Yvonne veilig met alle info. Mark en Niels voorlopig veilig maar met nog een bezoek aan Schokland voor de boeg. Een bezoek met een hoog risico.