De Verraders: De Judas-rol
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders: De Judas-rol

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Tijdens het ontbijt wordt er volop op elkaar gelet en volop gedacht wie er vermoord is. Als Thomas de laatste blijkt te zijn denkt de groep dat hij vermoord is. Pernilla wil daarop een soort van positieve energie naar Thomas sturen die alleen is en vraagt iedereen met hun handen te wapperen. De gezichten van sommiger anderen spreken boekdelen.

Maar dan komt Thomas binnen en is er niemand vermoord. Als de verbazing wat weggeëbd is geeft Tijl aan dat er een dodenlijst is met daarop 4 namen. Een van die 4 wordt de komende nacht vermoord. Noor, Selma, Sunny en Thomas staan op de dodenlijst. Selma reageert met verbazing en luidruchtig. Verder blijkt dat er in de wapenkamer buiten het schild ook een dolk aanwezig is. Met een dolk telt je stem aan de ronde tafel dubbel. Maar in een vorig seizoen is de dolk niet gebruikt.

Voor de missie worden er 4 groepen gemaakt met in elke groep een van de leden van de dodenlijst. Het is een muzikale missie. Een deel van de groep gaat naar een theater waar een Frans ensemble muziek speelt van Nederlandse nummers, waarbij in het Frans de tekst van een ander nummer wordt gezongen. Het tweede deel van het team moet de nummers die ze doorgebeld krijgen pakken. Deze zitten in dichte kistjes die ze gedurende 10 minuten mochten bekijken en van buiten leren. Het team met de meeste punten wint en mag naar de wapenkamer.

Pernille kiest snel een groep en daarin zitten Katinka en Maria als ze dan ook nog Sander kiest en deze accepteert vinden de dames dit stom. Thomas zit ook in deze groep en hij wil absoluut naar de wapenkamer. De muzikale kennis blijkt zwak te zijn en zijn er maar 8 goede keuzes, wordt er 1 staaf zilver verdiend maar wint de groep met de 3 verraders. En buiten dit vind Katinka de dolk en Maria het schild.

De Judas rol!

Maria die de verraders rol haar mooiste rol ooit vind maar ondertussen de Judas rol ook omarmt probeert tussendoor Sander zwart te maken en kort voor de ronde tafel bespreekt ze met Katinka dat Sander weg moet. Iets waarin Katinka graag meegaat.

En dan de ronde tafel. Giorgio begint en benoemt Irene als verrader. Jordy steunt dit en Maria scherpt dit aan. Dan is Jan aan de beurt en die noemt Sander en ook dit vindt bijval Jordy zegt dat zijn broer wel een goede leugenaar is. Ferry steunt de verdachtmaking van Sander, net als Maria. Selma verdedigt Irene.

De keuze van Sunny.

En dan is de stemming. Zowel Irene als Sander worden genoemd. En dan stemt Sunny op Jordy waarvan ze dan ook aangeeft dat ze zeker weet dat hij geen verrader is. Hierop ontploft Selma. Die totaal geen begrip heeft dat je kiest voor iemand waarvan je zeker weet dat hij geen verrader is. Sunny, een van de dames waarvan ik vuurwerk verwachtte aan de ronde tafel krimp ineen en zegt sorry. De dame die mede verantwoordelijk is voor de karaktermoord op zwarte Piet blijkt in dit spel dus niet fanatiek, durft geen keuzes te maken en lijkt hier niet op haar plaats. In plaats van vuurwerk te leveren gaat ze uit als een nachtkaars.

Zowel Maria als Katinka stemmen op Sander maar uiteindelijk stemmen meer mensen op Irene die huilend vertelt teleurgesteld te zijn, ze voelt zich verraden en geeft aan een getrouwe te zijn. En weer is daar Selma aanwezig die daarna in een groepje aangeeft dat een groot gedeelte maar met de groep mee heeft gestemd. Een kudde mentaliteit heeft en dit is zo dom! Ook voorziet ze dat ze die nacht vermoord wordt.

In het torentje komen de verraders bij elkaar en hebben Maria en Katinka veel uit te leggen aan Sander. Sander die dreigt de dames in zijn val mee te sleuren. Maar Maria doet dit met verve en op zo’n manier dat Sander dit begrijpt en accepteert. En dan bepalen ze wie vermoord wordt, Thomas die in de groep zat en dus een schild zou kunnen hebben (maar niet heeft), Selma (maar dan valt meteen weer de verdenking op Sander) Sunny of Noor (die niet sterk is en met alle winden meewaait)

Sander heeft de coup overleeft en niet de zwak ogende Sunny maar de luidruchtige Selma blijkt een powervrouw te zijn.