Ali B en Jeroen Rietbergen vervolgd in zaak The Voice
Bron: RTL

Ali B en Jeroen Rietbergen vervolgd in zaak The Voice

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Jeroen Rietbergen en Ali B zullen worden vervolgd voor seksueel misbruik. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten. Dit gebeurde na de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag rond het tv-programma The Voice of Holland. Marco Borsato zal niet worden vervolgd, zijn zaak zal worden geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs.

Ali B wordt vervolgd voor drie verschillende zedenmisdrijven laat het OM weten. De verdenking heeft betrekking op feiten die gepleegd zouden zijn in 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in het buitenland. Eén van die drie verdenkingen is TVOH-gerelateerd. De aangifte van een vierde vrouw is vanwege gebrek aan bewijs geseponeerd. Jeroen Rietbergen wordt verdacht van zedenfeit dat in februari in 2018 zou hebben plaatsgevonden in of rond de studio's van The Voice of Holland.

Het tv-programma BOOS kwam in januari 2022 met het nieuws dat er rond het programma The Voice sprake was van wangedrag. Marco Borsato, Ali B, Jeroen Rietbergen en regisseur Martijn N. werden beschuldigd van grensoverschrijdende gedrag. Na de beschuldigen heeft RTL besloten de talentenjacht per direct van de buis te halen. Het is nog niet duidelijk of de talentenjacht ooit zal terugkeren op televisie.