Hunted VIPS: Welke BN’ers winnen van de Hunters?
Bron: AVROTROS

Hunted VIPS: Welke BN’ers winnen van de Hunters?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Met de eindstrijd in zicht zijn er nog 6 vluchtelingen over. Sandra en Sylvana, de twee Robinson vriendinnen die het slim gespeeld hebben. Sjoerd en Jeroen die het ook slim gespeeld hebben en het kibbelende duo Niels en Mark. Alledrie de duo’s moeten nog de info van een contactpersoon krijgen.

Voor Mark en Niels is dit de moeder van Niels maar ze hebben gezien dat daar de Hunters zitten en weten niet wat nu te doen. Weer kibbelen de twee over de strategie. En ze besluiten in de buurt rond te rijden. Maar het feit dat Niels via de achteringang naar binnen keek wordt door de Hunters ontdekt en dus gaan die ook rondrijden in de buurt.

En het duurt niet lang voordat het tweetal gespot wordt. Hun helper rijdt de auto achteruit. De portieren zijn gesloten maar uiteindelijk weten de Hunters de portieren te openen en Mark die zich hevig verzet en Niels die nog een sprintje weet te trekken, aan te houden.

Gaat het de laatste vier lukken?

Dus zijn er nog 4 over, En deze vier proberen zo slim mogelijk aan de info te komen maar al snel blijkt dat de contactpersonen nog niets weten. Dus wordt er op de laatste dag, een paar uur voor de extractie weer contact gezocht. De Hunters die nog steeds het extractiepunt niet kennen onderzoeken nogmaals alle info. En hieruit weten ze uiteindelijk een vermoeden te ontwikkelen. Twee van de bij de Hunters bekende contactpersonen wonen in het Gooi en op het bij Famke en Denzel gevonden briefje ‘Shane weet meer’ zien ze een watermerk van het Gooi.

En terwijl Selmar mogelijke locaties voor een extractie in het Gooi moet uitzoeken leggen de laatste vluchters weer contact en dan blijkt dat de laatste info op een geheugenstick staat die alleen met een vingerafdruk van een van hun is te openen. En als het deze koppels gelukt is valt een code genoemd bij het begin van hun vlucht, C8, op zijn plaats. Dit is namelijk een plek op een kaart op de geheugenstick die leidt naar een weiland bij een pannenkoekenhuis. En dus gaan ze op weg daarheen.

Drie Hunter Teams zoeken nog op meerdere plekken in de regio. Maar ze hebben nog steeds niets. Wel zien ze op camerabeelden van vliegveld Hilversum een heli die klaar staat. En als kort voor het einde van de vluchttijd de heli vertrekt kunnen de Hunters een gebied aangeven waarbinnen de extractie moet gebeuren. Alledrie de teams gaan die kant op en turen naar de lucht of ze een helikopter zien.

Vluchters en hunters zien de heli!

Uiteindelijk zien alle vier de vluchters en uiteindelijk ook de Hunters de heli vliegen. Als de heli dan landt in een weiland zijn alle vier de vluchtelingen dichtbij en rennen ze richting heli. In de heli zijn ze veilig. De hunters zien de heli ook landen en proberen zo snel mogelijk deze te bereiken.

De twee heren bereiken de heli net voordat de twee vriendinnen de heli bereiken. En met luid gejuich van deze vier ontsnapten stijgt de heli op en zwaaien de inzittenden naar de Hunters die vlakbij maar toch te ver weg waren. En terwijl een ‘Hasta La Vista baby’ door de helikopter schalt vloekt een hunter op straat hartgrondig. Wat een passant de opmerking ontlokt over het succes wat met een hartgrondig NEE! wordt beantwoord.

En nadat de uitermate domme Famke en Denzel mede door een ‘bazenmove’ worden aangehouden. Nadat het spionnenleger van Yvonne Coldeweijer DIlan en Guido uit weet te leveren aan de Hunters en een bezoek aan de contactpersoon en moeder van Niels ook zorgt voor een aanhouding weten Sjoerd, Jeroen, Sandra en Sylvana, beide koppels die het van meet af aan slim hebben gespeeld uit handen van de hunters te blijven.