De Verraders: Het gestrekte been van Selma
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders: Het gestrekte been van Selma

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Een programma als de verraders heeft mensen met ballen nodig. Mensen die hun mening durven te geven en er hard in durven gaan. De stille muizen die niets zeggen, geen mening geven dragen niets bij. Vooraf verwachtte ik veel van Katinka en Sunny. Katinka is een verrader en moet zich dus wat meer op de achtergrond houden. Sunny was een grijze muis.

En dan hebben we dus Selma, iemand die ik vooraf niet kende. Maar Selma houdt wel van een gestrekt been. Ze gaat er voluit in. Een beetje zoals vroeger John de Wolf. waarbij degene die getackeld wordt al direct zijn benen (uit angst) intrekt. Toen Sunny eerder haar stem verkwanselde kwam de aanval van Selma direct en hard en luid en trok Sunny zich min of meer terug.

Ook nu had Selma haar doel al in haar vizier. En het doel was dit keer Noël. En aangezien Selma direct is vertelde ze dit ook aan Noël die min of meer in paniekmodus sprong. Dus ging Noël naar haar bondgenoten Thomas en Maria maar omdat ze deze bondgenoten niet eerder op had gezocht voelde dit vreemd aan en maakte het haar alleen verder verdacht.

Selma gaat voor Noël

Selma spreekt ondertussen met Sander en Noor over haar verdenking van Noël, Maria, Thomas en Jordy sluiten bij. Noël ook en Selma zegt nadrukkelijk dat ze op haar gaat stemmen. Op weg naar de missie vraagt Maria om namen. Jan wordt o.a. genoemd. In de auto van Jan noemt Nathan hem.

En terwijl 4 teams de reuzenballen voor een soort jeu de boules moeten halen en naar het kasteel moeten brengen cirkelen dus de namen van Jan en Noël rond. Noël wil dat haar team wint zodat ze naar de wapenkamer kan. Maar het winnende team wordt het team van Jessie, Noor, Sander en Jordy. Waarbij uiteindelijk Jessie de dolk trekt en Sander voor de tweede keer het schild krijgt.

Katinka praat met Ferry en Noor. Selma hoort dit, gaat zitten luisteren en zegt tegen Katinka dat zij een verrader is en ze de volgende dag op haar zal gaan. Selma is duidelijk niet in het spel om vrienden te maken. Maar Selma is niet de enige die stiekem anderen afluistert. Ook Sander doet dit als hij hoort dat Pernilla, Jessie, Betty, Jordy en Maria over hem praten.

Wordt Noël verbannen of toch een ander?

En dan is het tijd voor de ronde tafel. Noël trapt af en probeert zich te verdedigen maar dan gaat Selma los, ze heeft goede argumenten, gaat er met een gestrekt been in, intimideert Noël. Die vol in paniek gaat en huilt. Thomas geeft aan dat het bondje niet echt voelde. Pernilla oppert Sander en Jessie sluit zich hierbij aan. Nathan oppert Jan die geïrriteerd raakt en Nathan een ‘stille Willie” noemt.

Dan is het kruit verschoten en moet er gestemd worden en ondanks een stem voor Pernille en twee stemmen voor Sander en Jan wordt Noël met een ruime meerderheid verbannen en geeft dan aan dat ze een getrouwe is. Dit slaat in als een bom, de groep is verbijsterd, verslagen en hebben dus weer als een kudde schapen elkaar gevolgd.

Thomas baalt ontzettend, Jessie verdenkt nu Thomas. Selma huilt over wat gebeurd is en heeft spijt. En zo blijkt Selma dus de meest aanwezige en spraakmakende deelnemer tot nu toe en is het wachten tot ze vermoord of verbannen wordt.