Een Jaar Van Nona’s Leven: Alleskunner Esther for president
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Alleskunner Esther for president

Geschreven door Nona Tolol Laatste update:

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Martin has left the building. Maarr... moeten we het dan nog over dat bericht hebben dat daags na zijn vertrek geplaatst werd door die schreeuwlelijk uit Schijndel? Neuh, doe maar niet. Ze zal het al moeilijk zat met zichzelf hebben. Sterkte, Martin!

De Alleskunner

Laten we het over iets interessanters hebben. De kus bijvoorbeeld, die JW gedeeld heeft met Eunice. Ik geloof dat de hele loods ervan op de hoogte is behalve Esther. Die zit nog steeds nietsvermoedend breiend, keuvelend en gemberthee drinkend op de bank.

Tegen Janet roddelt ze dat Eunice zichzelf nog wel tegen zal komen want die denkt óók maar dat ze alles kan. Tsss. Maar zij, Esther de officiële vrouw van JW, kan dingen die Eunice weer niet kan.

Ooh? Vertel! Nou, euh… breien en kleren verstellen. Leuk! Dat was in de jaren '50 vast heel sexy maar helaas valt JW daar niet voor. Ter afleiding gaat zij zich dan maar verkiesbaar stellen als manager, aldus Esther de Alleskunner. Ja, want dat biedt haar de mogelijkheid om afstand te nemen van JW, zegt ze. En hoe gaat dat afstand nemen eruitzien, dan? Nou, dat ze gaat tegenóver m zitten in plaats van naast m. Dat is voorlopig wel afstand genoeg.

Esther wil dus manager worden om op die manier afstand van JW te nemen. En Wanda stelt zich verkiesbaar om maar niet naar huis te hoeven en haar relatie van 9 jaar onder ogen te komen. Oh ja, en om Kim dwars te zitten. Kim denkt erover om manager te worden. Meer op aandringen van Jeffrey. En Zoë wil ook graag manager worden. Omdat… euh. Nou ja, gewoon.

Manager gevraagd

Het wordt trouwens ook tijd voor een nieuwe manager. Want nog even en Rupert heeft gewoon de hele prijzenpot er doorheen gejaagd. Hij lijkt het te besteden aan puur luxe dingen. Alles kan en alles mag.

Het valt me mee dat ie nog geen zes roze geverfde pony's met diamanten diademen uit Dubai heeft laten overvliegen of een dakterras van zwart marmer met champagne-fontein heeft laten aanleggen. Nog even en hij gaat nog eens een bruiloft tussen twee bewoners financieren. Gewoon. Omdat het kan. Maar nee, dat zou ál te erg zijn.

Intussen organiseert hij wel een feestje. Dresscode; vuilniszakken. Rupert heeft daarvoor het budget gebruikt dat gereserveerd was voor snoep. Wanda breekt haar nek zowat om iedereen in de loods ervan op de hoogte te stellen. Ze ontploft bijna wanneer JW niet zo verontwaardigd reageert als ze had gehoopt.

Mini-augurkjes van Jasper

Wanda moet trouwens niet zo raar doen over dat snoep. Want tijdens het feestje zorgde ze er wel voor dat Jasper een greep in háár snoeptrommel kon doen. Deed ze óók niet moeilijk over. En na samen de nacht in 1 bed doorgebracht te hebben, weet ik zeker dat zij de winnaar gaat worden van het Guiness Book of records mini augurken eten.

Bern en Sasha kregen het ook met elkaar aan de stok trouwens. En het begon zo romantisch. Eerst zaagden ze, nog net niet hand in hand, een plank op maat, om op die manier een groter bed te creëren. Als ik Bern was, had ik die plank lekker gebruikt als tussenschot. Of waarom gebruikt hij niet die plank die hij voor zijn hoofd heeft?

Tip voor Bern

Bern merkt later terecht op tegen Sasha dat zij altijd drama maakt na afloop van een feestje. En dat terwijl hij al zijn aandacht voor haar reserveert. Aaai. Dat is tegen het zere been. Ik zie dr gezicht verstrakken, haar mond wordt een dunne streep en dr brillenglazen beslaan. Daarna volgt een hele preek op één belerend toontje.

Echt Bern, als dit geen voorbode is op hoe jullie relatie eruit gaat zien. Eén tip; run Forest, run!

Mirthe en Kenzy hadden even mot maar dat is inmiddels bijgelegd. Kim en Jeffrey kibbelen over laatstgenoemde zijn alcoholgebruik tijdens het feest. Esther probeert onder het mom van bezorgdheid, bij sommige bewoners de focus op het voosgedrag van Wanda en Japie te leggen. Dat heet projectie.

Het liefst had tante Es natuurlijk gewild dat JW een greep in háár ouwe snoepdoos had gedaan en de nacht met haar had doorgebracht. Om over zijn mini augurkje maar te zwijgen.

Studiebol Kenzy

Voorts worden de studieboeken van Kenzy bekostigd uit de gezamenlijke pot. Wellicht kan Babette eveneens een aanvraag doen om enkele studieboeken psychologie te laten bekostigen. Want die kraamt ook hoe langer hoe meer onzin uit.

Haar keuze om op groen te gaan staan, waardoor ze dus instemt met de stelling, stuit op commentaar van Wendy. Babette verdedigt haar keuze door te brabbelen dat haar stem tóch geen invloed zou hebben. Ik geen eigen mening?? roept ze verontwaardigd uit. Écht wel! Tuurlijk Babette. Neem nog een worstenbroodje en houd je mond verder.

Wie beter kan stoppen met het eten van worstenbroodjes maar ook beter haar mond kan houden, is Kenzy. Haar houding en gedrag zorgen voor hoe langer hoe meer weerstand bij de bewoners. Ze is al flink geclasht met Moraima en Jeffrey. Zelfs 'bestie' Wanda lijkt zich van haar te distantiëren door Kenzy's gedrag ter discussie te stellen bij Marciano.

De tijd begint te dringen. Eerder toegezegde bondjes en afspraken om bepaalde medebewoners te nomineren, worden net zo snel weer veranderd als het wisselen van ondergoed. Ooh… euh, dat is niet echt een goed voorbeeld als je Erik heet. Anyway, de tijd zal het leren. Eerst maar eens kijken wie er uiteindelijk de eerstvolgende manager wordt.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!