GTST-blog: Julian is terug!
Bron: RTL

GTST-blog: Julian is terug!

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Het is zover! Julian komt thuis en Saskia maakt zich klaar voor zijn terugkomst. De avond ervoor krijgt ze cadeautjes van haar vriendinnen in CS. De volgende dag gaat Saskia in stijl naar de gevangenis. Eindelijk kan ze haar grote liefde weer in de armen vallen. Intussen hebben Merel, Steef en Demi het huis versiert om te vieren dat hun vader weer terug is. Julian is heel blij dat hij weer thuis is, maar moet nog wel erg wennen. Als Henk en Laura s’ avonds bij hun komen eten, geeft Julian aan dat hij een nieuwe start wil en samen met Saskia plannen wil maken.

Steef is aan het werk in de Buurtsuper als Demi langskomt om een broodje te kopen. Wanneer Steef aan haar vraagt wat ze er op wilt, zegt ze dat het niks uit maakt en dat ze de hele dag al vreetbuien heeft. Op dat moment komt Steef met een zwangerschapstest en denkt dat het van Demi is. Maar Demi geeft aan dat dat niet zo is. Dan komt Merel de Buurtsuper binnen en ziet dat Steef en Demi geheimzinnig doen. Demi confronteert haar met de test. Merel voelt zich betrapt en vraagt aan hun hoe ze er aan komen. Demi probeert Merel advies te geven, maar Merel wilt niet geholpen worden. Als ze thuis is komen Steef en Demi langs om hun zus te steunen. Merel vindt dit stiekem toch wel fijn en doet met hun er bij de test. Dan verschijnt de uitslag: Merel is zwanger.

Verward

Wanneer Bing en Nina met Nola aan het ontbijt zitten, word Nina gebeld door Janine over het bericht die Nola heeft geplaatst over dat ze haar oma mist. Als Nina dat leest is ze boos en eist dat Nola het bericht verwijderd. Maar Nola piekert er niet over. Totdat Nina aangeeft dat als ze het niet weghaalt, ze haar paard Strawberry gaat verkopen. Nola bedenkt zich en verwijderd het bericht. Als Janine op haar laptop kijkt schrikt ze. Nina ziet het ook en komt erachter dat Nola alles over de familie ruzie heeft verteld. Nina wilt dat ze de berichten onmiddellijk verwijderd, maar Nola doet dit niet en zegt dat hun de hele familie kapot maakt.

Terwijl Laura aan het wandelen is, krijgt ze een telefoontje over dat ze afgewezen is om eigenaresse te worden van de Koning. Haar ziekte en haar leeftijd zijn de redenen. Als ze boodschappen heeft gedaan, komt een medewerker achter haar aan, omdat ze haar portemonnee is vergeten. Met haar boodschappentas loopt ze wat verward de Rozenboom binnen. Marcel ziet dit en vraagt of hij wat voor haar kan doen. Laura zegt dat dit niet nodig is. Hij geeft haar wat te drinken en bied aan om een taxi te bellen. Laura vindt dit goed en zegt dat Marcel maar snel wat moet komen eten bij haar thuis. Eenmaal thuis leest ze dat de verwardheid een bijwerking van haar medicijnen kan zijn.

Tevreden cursist

Jonathan heeft een vliegangstcursus in een simulator voor Henk geregeld. Op de dag van de cursus drinkt hij nog een kopje koffie met Laura en Jonathan in BOKS. Henk ontkent dat hij nerveus is. Toch gaat hij met Jonathan naar het vliegveld. Wanneer ze aankomen krijgt Henk te horen dat hij de enige cursist is. Met een klein hartje stapt hij in de simulator. Hij gaat naast de piloot zitten en is zenuwachtig. Wanneer ze de lucht in gaan, probeert Jonathan Henk gerust te stellen wanneer hij in paniek raakt. Dit lukt en Henk komt tevreden de simulator uit en zegt tegen Jonathan dat vliegen leuker is dan je denkt.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!