GTST-blog: Marwan en Stanley verlaten Meerdijk
Bron: RTL

GTST-blog: Marwan en Stanley verlaten Meerdijk

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Marwan wilt toch niet mee gaan met Stanley, omdat hij Tom niet in de steek wilt laten. Als Steef in het paleis komt wonen voor betere concentratie voor zijn examens, sport Marwan veel met hem tussendoor. Ook gamet hij met hem en Stanley wanneer ze allemaal niet kunnen slapen.

De volgende ochtend ziet Steef dat Marwan en Stanley de grootste lol hebben en zegt tegen Marwan dat hij niet begrijpt dat hij niet met Stanley meegaat. Hij laat Marwan inzien dat hij pas een goede vader is als hij zelf ook gelukkig is. Dat zet hem aan het denken. Lang hoeft hij er niet over na te denken, want hij besluit toch te gaan en neemt samen met Stanley afscheid van zijn vrienden in BOKS.

Wanneer Shanti heeft gewerkt bij CS en wilt afsluiten, komt er een mysterieus iemand binnen. Het is een jongeman die zegt dat zijn haren gekleurd moeten worden. Shanti geeft aan dat dit niet hoort bij haar takenpakket. De jongen genaamd Mats probeert haar over te halen. Dit lukt hem en Shanti verft zijn haar blauw.

Wanneer Mats moet betalen, is hij zijn portemonnee vergeten en maakt Shanti duidelijk dat hij haar snel zal betalen. In de Rozenboom vertelt ze aan Rik dat het haar niks zal verbazen als ze hem niet meer terug gaat zien. De volgende dag gaan Rik en Shanti samen naar CS om daar koffie te drinken. Maar dan ziet ze een envelop liggen met haar naam erop. Er zit een bedank kaartje van Mats in, maar zonder de €20.

Emotioneel

Merel heeft de afspraak voor haar abortus. Voordat ze gaat, komen haar ouders nog even langs om hun excuses aan te bieden voor hun gedram. Wanneer ze aankomt bij de kliniek, is Stefano daar om er voor haar te zijn. Maar Merel heeft daar geen behoefte aan. Ze stapt de kliniek binnen. Even later komt ze weer naar buiten en staat Stefano nog op haar te wachten.

Hij neemt haar mee naar zijn kamer in de Rozenboom. Eenmaal daar aangekomen valt Merel gelijk in slaap. Stefano besluit ergens anders te gaan slapen. De volgende ochtend wilt hij Merel een ontbijtje bezorgen, maar die is al opgestaan omdat ze naar de Academie wilt. Hij maakt Merel duidelijk dat het geen goed idee is om te gaan en beter haar lichaam een beetje rust kan geven. Maar Merel wilt niks missen.

Dan klopt Demi aan en vindt het ook een slecht idee. Die weet haar over te halen om op de kamer te blijven. Merel wordt erg emotioneel en Demi probeert haar te troosten. Later komen haar ouders ook nog even langs. Als zij en Demi weer weg zijn, gaat Merel samen met Stefano een film kijken.

Parkinson

Margriet komt bij Laura en Henk slapen. Maar Laura en Margriet kunnen allebei niet slapen. Langzaam komt Laura nader tot Margriet en neemt haar in vertrouwen over dat ze weer een terugval heeft gehad van haar Parkinson. Laura vraagt de volgende ochtend aan Margriet of ze dit niet aan Henk en Jonathan wilt vertellen.

Margriet zegt dat het aan haar is om te vertellen. Maar Laura vindt het beter om niks te zeggen. Wanneer ze samen met Margriet haar bruidsjurk heeft bekeken, wilt Margriet weer naar huis gaan. Laura brengt haar naar huis. Een uur later heeft Henk Laura nog niet terug zien komen, dus probeert hij haar te bellen. Maar hij krijgt telkens haar voicemail.

Hij maakt zich zorgen en belt Margriet op om te vragen of Laura misschien bij haar is. Daar is ze niet. Hij besluit naar de Koning te gaan, maar daar is ze ook niet. Tenslotte gaat hij naar huis en komt erachter dat Laura haar telefoon op tafel heeft laten liggen. Als Henk nogmaals naar Margriet belt, besluit ze het geheim van Laura alsnog te vertellen. Henk reageert geschrokken, maar is blij dat hij het weet. Dan wilt hij Laura als vermist opgeven. Dat is niet meer nodig, want Laura komt binnen. Ze bleek bij een bruidsmodewinkel te zijn geweest om een bruidsjurk te kopen. Op advies van Margriet vervroegd Henk de afspraak met Dokter Luuk.

Nieuwe coach

Manu heeft een voetbalwedstrijd. Iedereen komt kijken, ook Ludo en Janine. Nola vraagt aan Nina of ze zich normaal wilt gedragen tegenover hun. Eenmaal in de zaal, zegt Manu dat zijn voetbaltrainer niet kan komen vanwege autopech. Iemand anders zou het dus moeten doen. Dan vraagt Manu aan Ludo of hij coach wilt zijn. Ludo doet dit met volle enthousiasme.

Het is een spannende wedstrijd. Maar uiteindelijk wint het team van Manu en wilt Ludo het team graag trakteren op een broodje kroket. Maar Nina wilt dit niet en gaat weg met Nola en Manu. Ze eten thuis pannenkoeken om het te vieren. Wanneer Nola bij Ludo en Janine is, vraagt Janine of Nina nog wat had gezegd, maar dit was niet het geval.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!