GTST Blog: Nola's verjaardagsfeestje

GTST Blog: Nola's verjaardagsfeestje

Geschreven door Marietta Willems

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

 

De voorbereidingen voor het feestje van Nola zijn in volle gang. Nina en Janine zitten samen in CS om te brainstormen. Janine heeft het idee om een themafeest te organiseren. Nina vindt dit eerst geen goed idee, maar laat zich door Shanti overhalen. Wanneer Bing thuis aan het opruimen is, schrikt hij van iets van wat er een Nola’s tas zit. Het is een Veep. Als hij met haar in gesprek gaat, geeft Nola aan dat ze het moeilijk vindt dat ze niet wordt geloofd. Bing bied zijn excuses aan en laat het gaan. En dan is het zover: Nola is jarig. Ze viert haar feestje bij Ludo en Janine thuis. Het huis is mooi versierd met in het midden van de woonkamer een grote dansvloer. Nola is erg onder de indruk en krijgt leuke cadeaus, waaronder een hele mooie fiets. Wanneer ze lekker aan het feesten is met haar vriendinnen, betrapt Bing haar terwijl ze de Veep in haar mond heeft. Als Shanti dit ziet, verzint ze dat die Veep van haar is. Nola is opgelucht en bedankt Shanti. Het feest is nog een volle gang, maar neemt een onverwachte wending. Twee vrienden van Nola krijgen ruzie en beginnen te vechten. Ludo weet ze te stoppen. Nina is ondertussen naar de geheime kamer waar ook vrienden zitten. Ze stuurt ze weg, maar krijgt dan flashbacks van de tijd dat Ludo haar en Stefano gevangen hield.

Als Stefano met Merel op de hotelkamer zit, wordt er aangeklopt. Het is Ludo. Merel verstopt zich snel en Stefano doet de deur open. Ludo waardeert het dat Stefano zijn excuses heeft aangeboden over wat die heeft gedaan en dus stelt Ludo voor om dat wat er gebeurt is achter hun te laten. Ook doet hij hem een aantrekkelijk aanbod. Namelijk om weer bij het Veilinghuis te komen werken. Dit overvalt Stefano. Hij wil er graag nog even over nadenken. Nadat hij dat heeft gedaan, gaat hij langs Ludo in het Veilinghuis en zegt tegen hem dat ie heeft besloten om toch niet op zijn aanbod in te gaan. Dit accepteert Ludo. De twee hebben een goed gesprek met elkaar. Stefano geeft aan dat hij zijn familie mist en erg veel spijt heeft van wat hij heeft gedaan. Omdat Stefano niet op zijn eerste aanbod ingaat, heeft Ludo nog een tweede aanbod: Dat hij weer bij Ludo en Janine gaat wonen. En dat wil Stefano maar al te graag.

Flauwvallen

Julian en Saskia willen een cocktailavond houden in de Koning en daarom hebben ze alvast wat cocktails gemaakt. De cocktails zijn alleen nog niet zo’n groot succes. Wanneer Jonathan langskomt, laat hij weten dat hij wel een mooi recept heeft en belooft het hun te leren. Als Julian en Saskia ervan drinken, zijn ze erg enthousiast over Jonathan’s recept. Tijdens de cocktail avond houd Saskia alle balen in de lucht, want ondanks de drukte moet en zal het een succes worden. Als Henk Margriet ook meeneemt naar de cocktail avond, is Saskia hier niet zo blij mee. Maar ze laat het los en geniet van de enthousiaste klanten. Na een geslaagde avond, ruimt ze samen met Julian nog even de Koning op. Maar nadat ze dat hebben gedaan, voelt Saskia zich niet goed en valt flauw. Julian schrikt hiervan en voelt zich schuldig. Hij wil Luuk bellen om te vragen of hij even naar haar kan kijken. Saskia geeft aan dat ze hem zelf wel belt.

Merel heeft haar eerste dag op haar nieuwe stageplek. Als ze surveillancedienst heeft krijgt ze een melding van een ernstig ongeluk. Samen met haar begeleider gaat ze er naar toe. Helaas is het niet goed afgelopen en wordt er aan Merel gevraagd of zij het slechte nieuws wilt vertellen aan de familie. Merel vindt dit te spannend en geeft aan het niet te kunnen. Haar begeleider geeft aan dat zij het dan wel doet. Wanneer ze voor de deur staan van de familie en Merel’s begeleider het slechte nieuws wilt vertellen, besluit Merel het toch zelf te doen. Later vertelt ze aan Stefano dat ze het deed, omdat ze voelde dat zij het moest vertellen en dat ze er geen spijt van heeft dat ze het heeft gedaan. Ze weet nu zeker dat ze bij de politie wilt werken, want ze vindt het bijzonder om iets voor de mensen te betekenen. Ze besluit ook weer om terug naar het Paleis te gaan en pakt haar spullen in de hotelkamer.

Schrik

Henk heeft, achter de rug van Laura om, een afspraak bij de dokter gemaakt. Als hij met Laura in de Koning zit, wordt ie gebeld door de nieuwe hulp van de Buurtsuper dat hij snel naar huis moet vanwege een noodgeval en dat Henk zolang moet komen werken. Henk gaat ernaartoe, maar hoopt dat hij optijd weer terug is voor de afspraak. Hij is gelukkig optijd en samen gaan ze de spreekkamer in van Luuk. Die stelt een aantal vragen, waardoor Laura vindt dat hij (en ook Henk) raar doen. Ze wordt boos en loopt weg. Henk gaat achter haar aan. Buiten krijgt ze pijn in haar been en wordt ze bijna aangereden. Henk neemt Laura mee naar huis en bied zijn excuses aan. Hij geeft aan dat hij het helemaal verkeerd heeft aangepakt. Maar hij maakt haar ook duidelijk dat ze zo snel mogelijk een afspraak moet maken met de Neuroloog. Laura wil voor de bruiloft niet nog in die medische molen terechtkomen. Henk stelt haar voor om het voortaan samen te doen.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!