GTST-blog: Nola steunt Janine in het ziekenhuis
Bron: RTL

GTST-blog: Nola steunt Janine in het ziekenhuis

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Janine moet voor controle naar het ziekenhuis. Nina zou met haar meegaan, maar Ludo heeft zijn agenda leeggemaakt om met haar mee te gaan. Dit vind Janine heel fijn. Nola maakt zich zorgen en vind het erg dat Nina niet met haar meegaat. In het ziekenhuis moeten Ludo en Janine lang wachten voor de controle.

Als Ludo weggaat omdat er iets is op de Stoeterij, komt Nola de wachtruimte binnen om haar oma te steunen. Janine is ontzettend blij om haar te zien. Nola heeft wat speciaals meegenomen, namelijk de wens kikker die ze heeft gekregen toen Janine kanker kreeg waar ze allemaal wensen die ze opschreef in kon stoppen. Ze had er nu een nieuwe wens in gedaan voor Janine.

Wanneer ze zitten te wachten op de uitslag, hebben ze een mooi gesprek met elkaar. Nola vraagt zich af of borstkanker erfelijk is. Janine legt uit dat dit niet het geval is. Even later krijgt Janine de uitslag te horen en deze is gelukkig positief. Als ze met Nola taartjes wil gaan halen om het te vieren, zien ze Bing op de parkeerplaats. Ze verstoppen ze zich achter een auto, maar Bing ziet hun niet.

Lentekriebels

Wanneer Pim aan het werk is in de Buurtsuper, komt er een leuk meisje binnen. Hij is op slag verliefd. Demi is daar ook aan het werk en ziet dit. Als het meisje weg is vertelt hij aan haar dat hij verliefd is, maar dat het niks gaat worden. Wanneer Henk binnenkomt motiveert hij hem dat hij nooit mag opgeven. Demi heeft dit meisje wel is eerder gezien en gaat opzoek naar haar om Pim te helpen.

Als Shanti langs de Buurtsuper loopt met Nina, vraagt Demi aan haar of ze het meisje kent. Shanti weet dat ze achter hun woont, maar niet het huisnummer. Demi besluit het ook aan Steef te vragen. Die weet waar het meisje woont en dus vraagt Pim aan haar of ze met hem op date wilt. Dit wil ze. Pim kleed zich op zijn mooist en gaat met haar op stap.

Misdragen

Als Demi boos wordt op Tom doordat het uit is met Jesse, laat ze hem achter bij Steef. Die brengt hem naar Marwan. Als Demi een appje krijgt dat Tom bij hem is gaat ze er naar toe. Eenmaal daar aangekomen lucht ze haar hart bij Marwan. Ze vertelt aan hem wat er is gebeurd.

Marwan schrikt ervan als Demi vertelt dat ze Tom alleen heeft achtergelaten tijdens de date met Jesse. Maar hij vind ook dat ze het thuis moet vertellen. Demi geeft hem gelijk en gaat dit doen, omdat ze niet wil dat iedereen Jesse haat. Wanneer ze het vertelt reageert haar familie heel respectvol.

Stefano is hard aan businessplan aan het werken om het startkapitaal voor zijn galerie binnen te halen. Dit wil alleen niet lukken. Om het allemaal even te vergeten gaat hij naar Rik en Shanti om een gezellig avondje met Rik te hebben. S’ ochtends worden ze met een kater wakker. Shanti wil Stefano niet aan zijn lot overlaten, dus nodigt ze hem uit om te komen dineren bij hun. Ook nodigt ze nog iemand anders uit, namelijk: Nina.

Shanti denkt dat het goed is voor hun om nader tot elkaar te komen. Maar als Nina binnenkomt en Stefano ziet wil ze meteen weer weg. Ze eten dus met z’n drieën. Wanneer Shanti zegt dat Stefano vast nog wel een nieuwe investeerder vind, begint Stefano zich te misdragen tegenover haar. Zo erg zelfs dat Rik hem letterlijk de deur uit gooit.

Waarheid

Linda en Luuk schrikken als blijkt dat Bing de geschillencommissie heeft ingeschakeld. Door de fout die Luuk bij Stanley heeft gemaakt verwijst hij nou elke patient door. Linda stelt Luuk voor om de datum op het dossier van Stanley te veranderen, maar Luuk vind dit niks. Wanneer ze in bed liggen vraagt Linda of Luuk er nog over heeft nagedacht.

Luuk antwoord dat het niet nodig is en dat hij de volgende dag alles gaat vertellen. Als Luuk wakker wordt de volgende ochtend is Linda weg. Ze gaat langs bij Stanley in het ziekenhuis waar Bing toevallig ook is en biecht alles aan ze op. Bing is woedend en maakt Linda duidelijk dat hij hoe dan ook naar de commissie gaat.

Als Linda bij de praktijk aan komt vertelt ze aan Luuk dat ze alles heeft verteld. Luuk schrikt en zegt tegen haar dat hij het vanaf nu zelf gaat oplossen. Maar Bing wil inmiddels naar de rechter toestappen wat betekent dat Luuk misschien zijn baan kwijtraakt.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!