Million Dollar Island: FOXwild word ik van die gele speedo
Bron: Talpa / Jonas Leupe

Million Dollar Island: FOXwild word ik van die gele speedo

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Nadat Björn vetrokken is en Yerún door de mand is gevallen met zijn ‘broodje-pik-gedrag’, zijn er 5 spelers over met 1 bandje. Deze 5 gaan spelen en de winnaar blijft. De andere 4 mogen op de boot naar huis. Voorlopig gaan ze met 38 spelers verder.

Maak me gek in je gele Speedo

Arie is als oudste van alle deelnemers verantwoordelijk voor een juiste verdeling van de rijst. Nou was mijn eerste gedachte dat ik blij was dat Yerún hier niets over te zeggen heeft, want dan was er weinig rijst over gebleven. Maar nu ik Arie bezig zie, heb ik ook zo mijn twijfels of de rijstkorreltjes wel naar eerlijkheid zullen worden verdeeld.

Kamp ‘Bula Bula’ met 3 bewoners melden zich bij chef Speedo, maar die weet niet eens meer hoe het kamp heet. Hij is het éventjes kwijt en daar wordt meteen misbruik van gemaakt door Barbie Nouchka. Ja Arie we zijn met z’n vieren hé? Arie trapt er bijna in, maar komt gelukkig snel tot inzicht dat ‘Bula Bula’ nog maar 3 bewoners heeft. 

Team Naomi besodemieterd de boel

Barbie is niet de enige die de boel probeert te flessen. ‘Team Naomi’ is wel geteld 2 vrouw sterk en ze laten Speedo Arie keer op keer hun pot bij vullen met rijst en hij heeft het niet eens in de gaten. Ik denk dat het tijd wordt voor chef Speedo om eiland te verlaten. Het groeit hem allemaal boven z’n hoofd.

'Team Naomi' heeft ongetwijfeld nog geen kennis gemaakt met karma, maar dat gaat nog wel gebeuren, want karma is een bitch en een oude man in de zeik nemen siert jullie niet echt! Maar tot dusver heeft Naomi met haar ‘partner in crime’ wel de meeste rijst in de pot zitten.

Laten we gaan jatten in de moestuin

De 3 bewoners van ‘Bula Bula’ zijn zó over de zeik van de oneerlijke rijstverdeling, dat ze besluiten om proletarisch te gaan ‘winkelen’ in de moestuin. Er worden 2 aubergines en wat kousenband vakkundig achterover gedrukt, want iedereen loopt tenslotte te jatten, aldus Nouchka. Maar ze worden op heterdaad betrapt door ‘mama moestuin’ Lisa en Daria. Die zijn namelijk de plantjes water aan het geven. Nouchka hangt een of ander wazig verhaal op, over dat ze voedsel in de lucht aan het zoeken is. Typisch gevalletje blonttt.

Wie is de kousenband dief?

Mama Moestuin heeft een bepaalde manier van de kousenband plukken en de kousenband-dief snijdt ze af, dus Lisa weet zéker dat er een dief is en vraagt op de man af of het de bewoners van ‘Bula Bula’ zijn. Maar die weten uiteraard van niets.

Daria gaat ook niet helemaal vrijuit want het voordeel van het hebben van borsten is, dat je er groente tussen kunt verstoppen. Hopelijk zweet het niet te heftig tussen die cajottes, want voor je het het weet glijdt de groente er tussen vandaan.

5 vrienden gaan de strijd met elkaar aan

Het bekende evenwichtsbord dat we al eerder hebben gezien aan het begin van dit seizoen komt weer tevoorschijn. 3 Balletjes tegelijk in de gaatjes laten vallen, dat is de opdracht. Maar eerst wordt er nog even gevraagd of er mensen vrijwillig naar huis willen.

Sophie wil graag naar huis naar haar kindjes. 4 bandjes heeft ze om haar pols en de mensen met 1 polsbandje hebben weer hoop, maar Sophie ‘gaat voor de Belgen’ en Wesley is ineens 60K waard! Klinkt leuk Wesley, maar dat maakt je ook tot een gewillig slachtoffer bij een volgend spel. Mattheüs wint het spel en is ineens ook 50K waard. De andere 4 mogen naar huis. 

2 Keer draaien levert een kapitaal op

Er wordt 2x aan het roulette-rad gedraaid en Mohammed en Maud zijn het bokje. Ze moeten morgen samen 6 spelers kiezen en uiteraard mogen ze zelf ook spelen. Pim heeft immuniteit want hij is de rijkste bewoner van het eiland. Maar dat gaat veranderen! Mo en Maud kiezen ervoor om de rijkste bewoners voor de leeuwen te gooien. Sandra heeft 7 bandjes en nog nooit een woord met Mo gewisseld en datzelfde geldt voor Talisa. Dit wordt een hele dikke vette pot die er te winnen valt want Mo met zijn 6 bandjes speelt zelf ook!

José die het kamp deelt met Talisa voelt de bui ook hangen. Maar Talisa is er nogal van overtuigd dat ze straks als rijkste bewoonster van het eiland terug gaat komen. Dat hoop ik voor José, anders is ze de ‘last Women standing’.

Yerún probeert wederom een vies spel te spelen

Wat een geniepig ventje vind ik Yerún toch ook. Hij probeert serieus om een toneelstukje op te voeren bij Mo. Zijn bedoeling is om Mo om de tuin te leiden dat hij heimwee heeft en hij begint nog nét niet te huilen als hij met Mo in gesprek gaat. Maar helaas jongen....Mo trap er niet in! Jij gaat geen bandjes verzamelen voor je ‘dorp’. Ik krijg helemaal vlekken van die gast.

Hij is wel heel erg zeker van zichzelf dat ze zijn verhaal gaan geloven, maar hij komt van de koude kermis thuis en vertelt het slechte nieuws in ‘het dorp’. Sandra voelt de bui hangen met haar 7 bandjes.

270.000 euro of te wel 27 bandjes liggen in de schaal

Mo kiest de rijkste bewoners en Maud kiest voor rijke Wesley, ze speelt zelf....en arme man...maar Speedo Arie moet ook spelen. Wie wordt de rijkste bewoner van het eiland?

Het spel is simpel. Er liggen 10 ‘diamanten’ en die moeten gewoon op elkaar gestapeld worden. Een torentje bouwen dus. Lijkt simpel, maar het zijn ruwe stenen, groot, klein, scheef en nog schever. Speedo Arie komt niet verder dan 3-4 stenen, als hij die al gehaald heeft. Maud gaat als een speer maar Sandra ook. Ze heeft haar toren als eerste staan en hij moet 3 seconden blijven staan. 3......2.......KABOEM!!!! Helaas pindakaas Sandra, je mag opnieuw beginnen.

Uiteindelijk gaat Maud er met de 270 K vandoor en verlaten de andere 5 het eiland. Het eiland is een Koningin rijker die Koning Pim van zijn troon heeft gestoten. Dat maakt haar immuun voor het volgende spel!

Ik moet écht even bijkomen van die beelden van een gele Speedo en de gespierde spijker die hem aan had. Daar word je toch FOXwild van. En voor wie de uitdrukking niet kent....Google weet alles.

Volgende week: 28 deelnemers krijgen voer en wat is er met het been van Nouchka?

Niks missen en meepraten? Word lid van onze Million Dollar Island-groep op Facebook!