Million Dollar Island: My name is BOND.......Jan B(L)OND
Bron: Talpa / Jonas Leupe

Million Dollar Island: My name is BOND.......Jan B(L)OND

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

De 19 bewoners zijn op dag 28 steeds minder een team. Ze ruiken waarschijnlijk de dollars al. Dat geld boeit Lieke eigenlijk helemaal niet. Het gaat haar om het stress-loze leven op het eiland. Zou ze familie zijn van Björn die inmiddels al lang weer thuis is?

Hou je grootste vijand dicht bij je in de buurt

Maud daarentegen smeed het ene plannetje na het het andere. Ze komt nu met het voorstel dat ze ‘Bula Bula’ met rust laat, maar daar wil ze uiteraard wél iets voor terug. ‘Bula Bula’ bewoners Nouchka en haar 2 matties mogen zoveel snijden in het kamp van Maud als ze willen. Ook Floris wordt nu voor de bus gedonderd. Maar voorwaarde is dat de gekozen mensen niet meer dan 27 bandjes hebben samen en Mark en Jil moeten gespaard worden. Hoe stel je je eigen positie veilig Maud. Dat doe je slim en onlogisch vind ik het ook niet. Het is nu ieder voor zich.

De kenmerken van een échte ‘Ocean Elevener’

Joachim en Inne leggen de kenmerken even uit waar een échte ‘Ocean Elevener’ aan moet voldoen. Hij/zij werkt keihard, is eerlijk, vecht voor het team, zorgt voor een goede sfeer, roddelt niet en eigenlijk is een échte ‘Ocean Elevener’ een échte elite survivaller.

Nou aan dat 'zorgen voor een goede sfeer', daar voldoet Maud wel aan, door gewoon niets te zeggen van haar net gesmede plannetje met team ‘Bula Bula’. Als ze dát namelijk wél zou doen is het gebeurd met de goede sfeer. De rest van de kenmerken gaan duidelijk aan Maud voorbij

Het huisje wordt brandhout

Na maanden van lekker koken, wat voor rekening van Jan kwam, komt aan het koken nu een eind. Er is namelijk geen eten meer. Ondanks dat, maakt Jan brandhout van het huisje. José krijgt de balken bijna in haar nek. Nou als je dan niet kunt koken, dan maar een gezamenlijk kampvuur elke avond.

Jan maakt het ene bondje na het andere

Er valt dan misschien wel niet meer zoveel te koken voor Jan, maar hij is wél tactisch bezig.....denkt hij. Hij maakt de bondjes op dezelfde manier zoals hij ook het huisje sloopt. Weinig subtiel.

Zo heeft Jan een bondje met ‘Mama Moestuin’ Lisa. Maar hij heeft óók een bondje met Lieke. Beetje jammer is, dat hij met beiden hetzelfde bondje heeft. Hij belooft zowel Lisa áls Lieke dat ze zijn bandjes krijgen als hij gekozen wordt en de halve finale verliest. Uiteraard wil hij dan wél hun bandjes als hij wint.

Klein detail is dat Jan zelf niet zoveel bandjes heeft om weg te geven, maar wél héél veel bandjes krijgt van Lieke als ze gaat verliezen in een volgend spel. Voorlopig is het eerst even afwachten wie er gekozen gaat worden en dan nog vraag ik me af of Jan de laatste afleveringen heeft zitten slapen? Dat cadeau geven van bandjes gaat alleen op, als mensen vrijwillig het eiland verlaten en dat gebeurt nu écht niet meer!

Surfen op open zee

Lisa is een geboren surfer en dat doet ze thuis ook regelmatig. Jan heeft een geweldig surf board voor Lisa gemaakt. Jammer dat er geen golven zijn, maar ze heeft in ieder geval lekker kunnen peddelen. Ze heeft er een fijne herinnering bij gemaakt.

De laatste 19 genieten van het kampvuur ‘s avonds. Het gesloopte hout van het huisje is toch nog érgens goed voor. Lieke hoeft gelukkig niet alleen te slapen, want Martijn komt bij haar liggen. Of je dáár nou zo blij mee moet zijn vraag ik me af. Ik weet niet of Martijn altijd van die grote ogen en zo’n big smile opzet, maar ik krijg er de nodige vlekken van.

Het balletje rolt weer gunstig voor Maud en Pim

Uiteraard wil niemand het eiland vrijwillig verlaten en er wordt 2x gedraaid. Des te meer bandjes je hebt, des te groter de kans is dat het nummer op jou valt en ja hoor....Maud is de eerste en Pim de tweede die mogen beslissen welke 4 spelers het spel gaan spelen. 

Het balletje had niet gunstiger kunnen vallen voor Maud. ‘Balgevoel en daadkracht’ zijn de tips. Vrijwillig geeft zich niemand op wat me logisch lijkt dus er wordt gekozen en wie het ook wordt.....een aantal mensen worden van niet blij.

Aad is handig met de ballen

Omdat Aad handig is met ballen en wel toe is aan een spel, geeft hij zich uiteindelijk toch op bij Maud. Lieke wordt tot haar grote verdriet wéér gekozen en ook ‘Mama Moestuin’ Lisa en Daria zijn aan de beurt. Aad is er zeker van...appeltje eitje dat hij het spel gaat winnen van de jonge meisjes.

Lieke gaat eten bij José en is zo slim om al haar eten mee te nemen en dat blijkt een slimme zet. Kamp ‘Bula Bula’ en Jan, gaan stiekem naar het lege kamp van Lieke om weer eens voedsel te jatten. Daar bleken ze al eerder erg goed in te zijn.

Op heterdaad betrapt!

Maud wil nog even een gesprek aangaan met Pim en loopt naar kamp ‘Bula Bula’, maar daar wordt ze niet hartelijk ontvangen. Ze wil wel even weten of Pim en zijn team wel te vertrouwen zijn. De doorgang richting keuken wordt haar echter verspert en Pim wimpelt haar af, althans dat probeert hij.

Pim wil de anderen er bij roepen maar Maud loopt mee en haar wantrouwen blijkt terecht. Ze ziet echt 3 méga bakken rijst staan als ontbijt. De voedseldieven zijn op heterdaad betrapt. Maud vertelt het in haar kamp wat er is gebeurd. Zij moeten 1 schelp delen met 7 personen en op ‘Bula Bula’ hebben ze 1 schelp per persoon als ontbijt. Martijn flipt zo ongeveer en wil het in het dorp vertellen. Maar daar is het eigen belang van Maud weer, want ze wil 'Bula Bula' te vriend houden en Maud’s wil is wet!

Levert het spel Jan de armbandjes van Lieke op?

Jan en zijn bondje met Lieke zou hem bij verlies van Lieke héél veel bandjes opleveren zegt hij, maar volgens mij snapt Jan het spelletje nog niet helemaal. Hij staat niet op het bord dus geen bandjes voor Jan. Die gaan namelijk allemaal naar de winnaar van het spel en daar zit Jan Bond niet bij!

Bruggen bouwen en meloenen rollen

Het is wederom een evenwichtsspel. Plankjes moeten achter elkaar gelegd worden op een balkje zodat er een brug ontstaat. Daar moet een watermeloen overheen gerold worden die een bel moet aantikken aan het eind van de brug. Nou, een hoog IQ hoef je hier wederom niet voor te hebben, maar een portie geluk wel. Dat geluk heeft Aad (hij was al zo zeker van zijn zaak) en Aad is in één meloen 210K waard!

Er wordt afscheid genomen en er vloeien de nodige tranen, want daar staan 3 mensen die absoluut nog niet naar huis willen en het nog maanden vol hadden gehouden.

Aan alles komt een eind

Bij de volgende aflevering worden er spijkers met koppen geslagen. Er gaan niet 4, niet 6, niet 8 en ook geen 10....nou in ieder geval héél veel mensen gekozen worden om te spelen, of beter gezegd die gaan vertrekken. De finale is in zicht! Maar niet voordat ze die avond een feestavond (met vermoedelijk veel eten) voor de boeg hebben.

Niks missen en meepraten over Miilion Dollar Island? Word lid van onze Facebook-groep!