Million Dollar Island: Vanavond wordt het flappen tappen
Bron: Talpa / Jonas Leupe

Million Dollar Island: Vanavond wordt het flappen tappen

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Vanavond voor het laatst en we sluiten af met een dubbele aflevering waarin veel... heel veel ‘gedacht en overwogen’ wordt, maar waarin vooral eerst genoten wordt van een lekker etentje.

Het laatste avondmaal: Dresscode “Island chique”

Voordat de laatste rondes worden gespeeld wordt er eerst lekker gegeten. Het competitiegevoel gaat even de ijskast is, maar dat is niet voor lang. Ocean Eleven heeft namelijk altijd de grootste vinger in de pap gehad, maar ze hebben samen niet meer de meeste bandjes.

De bewoners doffen zich op met palmbladeren waar rokjes van worden gemaakt en Nouchka maakt een echte bikini top van 2 halve kokosnoten, waar ze alles prima achter weet te verbergen. Ik moet tegenwoordig een beetje oppassen wat ik over borsten schrijf, want daar mag ik géén grapjes meer over maken :-) dus ik hou het bloedserieus. Ik voel een nieuwe bikinilijn aankomen onder de merknaam ‘NOUCHKA’.

Zo te zien wordt er geen alcohol geschonken en dat is maar goed ook. Ik denk, dat dat niet heel erg lekker zou vallen. De maaltijd is licht verteerbaar, dus over nagedacht. En hóe lekker kan dat een colaatje zijn!

De laatste zonsopgang voor 13 deelnemers

Voor de laatste keer wordt er gedraaid aan de roulette en dat is in eerste instantie voor de kwartfinale. Ik hou van de humor van José. Ze is er gewoon nog en natuuuuurlijk had ze dat wel verwacht. Pinokkioooooooooo.

Voor de kwartfinale wordt er 2 keer gedraaid. Het eerste nummer is 21 van Aad die net 21 bandjes heeft verzameld. Het tweede nummer valt op Nouchka en het gezicht van Maud spreekt boekdelen. Het spel wordt gespeeld met maar liefst 13 mensen!!

Memory voor volwassenen

De tip is ‘train je geheugen’ en ik denk dat voedsel- en slaapgebrek gekke doen met je geheugen. Aad en Nouchka spelen zelf niet dus morgen zijn er nog 5 over die de halve finale spelen. De finale wordt door 3 personen gespeeld en die 3 mogen kistjes open gaan maken en gaan cashen.

Het zal wel met verveling te maken hebben, maar plotseling gaan ze állemaal hun geheugen trainen. Lekker zinvol ook. De laatste avond wordt gevierd met een optreden van Romeo en er wordt flink gefeest. De Kung Fu skills vliegen me om de oren en ik ben blij dat het originele nummer erbij gedraaid wordt, anders had ik het nummer niet herkend.

Het spel is simpel. 12 bordjes op een rij met plaatjes eronder. Gewoon onthouden welk plaatje onder wel nummer zit en het ziet er simpel uit. Het begint gewoon bij nummer 1 en we gaan in chronologische volgorde naar nummer 12.

De bewoners vallen met bosjes af

Het eerste nummers gaat nog makkelijk maar bij het tweede bordje mag Romeo meteen vertrekken, want hij ziet de boot aan voor een vis. José met haar heerlijke humor twijfelt geen moment dat haar schelp het juiste plaatje is en de andere 11 het állemaal fout hebben. Je kunt me opvegen en dan datt smoelwerk erbuj van José. Zj heeft dúidelijk genoten op het eiland!

En zo vallen ze stuk voor stuk af en blijven uiteindelijk Martijn, Joachim en Matthias over. Voor deze 3 musketiers worden nieuwe afbeeldingen getoond en deze keer worden de nummers random getoond. Martijn houdt het lang vol, maar bij het pilsje gaat het fout en ligt ook Martijn er uit. Joachim, Matthias en Maud gaan naar de finale en mogen de kistjes open maken om te cashen.

De bandjes worden verdeeld

De 11 afvallers, waaronder de rijke Pim met 12 bandjes, geeft ze aan Matthias. Ook de andere 10 afvallers geven hun bandjes aan hun teamgenoten. Jan geeft de bandjes aan Matthias en onderbouwt dat goed. Hij heeft er goed over nagedacht. (Ik had nog wat goed te maken met Jan...dus Jan...bij deze).

Matthias komt uiteindelijk uit op 25 bandjes en Maud blijft de rijkste...nóg wel! Er blijven 5 spelers over. Matthias, Nouchka, Maud, Aad en Joachim en 3 van hen gaan de finale spelen waar Maud al zeker van is. Wie zijn de andere twee? 

Domino, passen, meten en de bal in beweging houden

Maud mag op de bank blijven zitten als rijkste, maar wie logisch na kan denken, weet dat ze niet de rijkste zal blijven. Er moet een domino parcours gebouwd worden met 20 stenen die állemaal gebruikt moeten worden. Ondertussen moeten ze een bal laten rollen zodat deze het parcours niet raakt.

Al snel blijkt dat het centimeter werk is. Bij Aad lijkt het lekker te gaan, maar bij de laatste dominostenen blijkt hij zich nét om een centimeter verrekend te hebben. De laatste stenen blijven staan. Nouchka zet ze zó dicht bij elkaar dat ze een paar meter over houdt en geen stenen meer heeft. Het is dus écht meten...tot op de centimeer. Joachim laat de laatste steen staan en die wankelt maar helaas, hij valt niet om. Wat een frustratie.

De 3 finalisten zijn.........

Uiteindelijk is Joachim de eerste finalist naast Maud. Matthias volgt al snel en daarmee zijn de 3 finalisten bekend. Maud, Joachim en Matthias mogen hun bandjes gaan verzilveren. Nouchka en Aad mogen hun bandjes weg geven. Aad mag 21 bandjes weggeven en die geeft hij aan Joachim, de jonge ondernemer die zo aan zijn imperium kan bouwen. Nouchka gunt ze Matthias. en zo is Matthias ineens 360.000 dollar waard. Joachim is in een klap de rijkste van het eiland met 370.000 dollar om zijn pols en Maud is gedegradeerd tot wat ze al had, namelijk 270.000 dollar.

De 3 finalisten genieten nog even van een mand met voer en Matthias biecht eerlijk op dat er voedsel gepikt is in kamp ‘Bula Bula’. Wie boeit het nog. Ze mogen de kistjes gaan openen. Matthias geeft al aan dat hij geen player is, maar dat hij zó weinig ballen heeft, dat had ik niet verwacht. Maar je kunt natuurlijk niet in de portemonnee kijken van de deelnemers.

Maud luistert of er een ‘gevoel’ uit de kistjes komt

Maud bijt het spits af. Ze mag 27 kistjes open maken, wat ze zéker niet gaat doen. Want de bom zit ook ergens en als je dat kistje open maakt, ben je alles kwijt, met uitzondering van je eigen bandje. Die 10 K mogen ze sowieso houden.

Dennis en Maud kennen elkaar. Beiden Judoka’s en Dennis begrijpt de spanning van Maud. Zij mag dan ook beginnen. Na wat heen en weer geloop, blijft het toch gewoon een gok. Ze gaat naar haar eigen gevoel luisteren en ik hoop dat ze wat hoort bij een van de kistjes. Uiteindelijk sluit ze dit seizoen af met 70.000 euro. De hele redenering bespaar ik jullie.

Met 36 bandjes mag hij net zoveel kistjes open maken, maar Matthias speelt op safe en stopt na 4 kistjes. Serieus....4????????????? Je laat 320.000 euro liggen. Uiteindelijk is je winst dan 30 K wan die 10 K krijg je sowieso wel. Beetje jammer dit. Ik had wat meer ballen wel kunnen waarderen.

Joachim gaat als een speer zonder enkele spanning

Hij heeft de hele nacht een logisch plan lopen smeden en precies dát plan voert hij uit. Alles is onderbouwd en Dennis van der Geest kan zijn tempo amper bijbenen en vraagt of Joachim überhaupt ook maar een beetje spanning heeft. Nee dat heeft Joachim totaal niet. Het gaat Dennis allemaal een béétje te snel.

Hij kiest nummers die voor hem veel betekenen. Een bepaald patroon. 12 vanwege het geloof, terwijl hij niet gelooft...euuuhhhh. Dan volgen kistje 19 (geluksgetal vriendin), nummer 61, Aad’s nummer en hij draagt dit kistje aan hem op. Zou hij het ook cadeau geven aan Aad?

Ik vraag me af of Joachim een oog dicht heeft gedaan afgelopen nacht, want de hele familie wordt gekozen, althans de leeftijd (denk ik) van ze. Ik heb neiging om vooruit te spoelen, nee sterker nog....ik heb het gewoon gedaan.

Bij het 10e kistje is hij klaar. Dat was duidelijk voor hem en ach als hij de bom had getrokken dan had hij nog niets verloren. Iets met ‘inzichten’ die hij heeft gekregen. Ik krijg wat vlekken van Joachim, maar ik gun hem die 100.000 euro van harte. Joachim is 100 *(zjn woorden) en dat is waar hij een goed gevoel van krijgt. Nou stoppen dan maar want ik vind hem met z’n 26 lentes óp zijn verjaardag erg vermoeiend en niet echt klinken als een 26 jarige.

De flessen worden geplopt en we sluiten af met een glas of misschien wel een fles bubbels. Dit avontuur gaan ze niet meer vergeten (en ik ook niet) en het zal best wel weer wennen zijn in de bewoonde wereld.

Ik sluit de columns van dit seizoen af en bedank jullie allemaal voor het lezen. Daar waar ik mensen tegen het zere been heb geschopt, of tegen een ander gedeelte van hun lijf, dan spijt mij dat oprecht. Neem de columns met een zakje zout en een flinke vleugje humor. Dat was namelijk mijn intentie. Daar waar ik namen verkeerd heb geschreven... Mea Culpa.... 100 namen onthouden is wel een dingetje.

Niks missen en meepraten? Word lid van onze Million Dollar Island-groep op Facebook!