B&B Vol Liefde:  Martijn rent weg door toenadering
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Martijn rent weg door toenadering

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Petri (59 jaar oud) uit Frankrijk

Waar we vorige week hoorde dat Hans naar huis zou gaan, was hij er deze week toch nog. Hij is wel bezig met inpakken als Olaf een aantal cadeautjes aan Petri gaat geven. Veel van die cadeaus zijn met hartjes en Hans vindt dit erg overdreven. Hij vraagt zich af of Petri wel op zoek is naar de liefde. Petri stelt voor om wat klusjes te gaan doen, maar Hans bedankt daarvoor. Hij heeft er geen zin meer in, wat ik heel goed begrijp na het fiasco met het snoeien van de boom. Wel heeft hij nog zin om wat kleine cadeautjes achter te laten, hij verstopt allemaal kleine bad eendjes, dat doet hij altijd als hij ergens weggaat.

Als Hans eindelijk weg is besluiten Olaf en Petri om een rustige avond te hebben en televisie te gaan kijken. Voor Petri voelt het alsof ze getrouwd zijn. Ze zitten allebei aan het andere uiterste van de bank, maar ze heeft geen behoefte om dichter bij hem te gaan zitten. Ze vindt hem wel lief en ze hebben goede gesprekken, maar er is geen fysieke aantrekkingskracht. De volgende ochtend wordt Olaf wakker met een knoop in zijn maag. Hij ziet haar als een goede vriend, maar meer is het niet. Ze hadden beide op meer gehoopt, maar helaas. Wel heeft Petri door Olaf geleerd om verder te kijken dan zijn tattoos.

Gelukkig kan ze zich al snel op een nieuwe man focussen, nog voordat Olaf vertrokken is komt Toine aan. Ook is er een goede vriendin van Petri op bezoek. Samen met haar vriendin geven ze Toine weer eens een kruisverhoor tijdens het eten. We kunnen tenminste altijd nog op dit ritueel rekenen bij een nieuwe man. Toine komt voor een vonk, maar vindt ook wel dat ze beide hun eigen dingen kunnen doen. Hij is heel erg van het sporten, maar als zij dat niet is kunnen ze dat gescheiden houden. Het klinkt als een betere match voor Petri aangezien zij heel erg is van het alles alleen doen. Verder kan ik nog niet echt een mening vormen over Petri en Toine aangezien hij er pas zo kort is, maar ergens verwacht ik dat dit ook niets gaat worden.

Bram (30 jaar oud) uit Zweden

Tijdens een 1 op 1 date met Madelon gaan ze de omgeving verkennen. Hij heeft met haar alleen een andere klik dan als Yamie-Lee erbij is. Madelon heeft wel interesse in Bram, maar voor beide is het op dit moment voornamelijk vriendschappelijk. Samen met beide dames gaat hij langs bij zijn goede vriend. Die vindt het grappig om Bram eens met een vrouw daar te zien. Madelon past volgens hem beter bij Bram qua zelfvertrouwen, maar Bram ziet hen meer als broer en zus en wil Madelon eigenlijk naar huis sturen. Yamie-Lee is er pas net en die wil hij nog iets langer een kans geven.

Bram heeft wel besloten dat Madelon moet vertrekken, maar hij durft het niet te zeggen. Hij vraagt de dames om even iets samen te gaan doen, zodat hij tijd voor zichzelf heeft. Madelon is daar niet over te spreken. Ze is daar om Bram te leren kennen en op dit moment heeft ze het gevoel dat ze Yamie-Lee veel beter kent dan dat ze Bram kent. Uiteindelijk gaat Bram toch het gesprek met haar aan. Ze geeft hem als tip om zich open te stellen, om iemand echt toe te laten en minder tijd voor zichzelf te nemen. Hij geeft aan dat hij dat nou eenmaal nodig heeft. Madelon doet alsof ze het allemaal snapt, maar wil vervolgens geen minuut langer daar aanwezig zijn. Ze vertrekt onderhand met gierende banden.

Madelon was denk ik wel meer degene die hij nodig had, zoals zijn vriend ook al zei de zelfverzekerde vrouw. Yamie-Lee is dat wat minder en komt wat rustiger over. Daardoor lijken zij wel weer meer op elkaar, ook Yamie-Lee heeft zich al eens teruggetrokken om tijd voor zichzelf te hebben. Ik hoop echt nog steeds dat Bram zich gaat openstellen voor de dames die nog gaan komen. Op deze wijze zie ik hem niet de liefde vinden.

Walter (54 jaar oud) uit Frankrijk

Walter heeft deze week nog Claudia en Ingrid bij hem in de B&B. Ingrid mist een connectie en heeft niet het gevoel dat Walter haar hoort. Tijdens een date samen verteld Ingrid dat zij hem afwezig vindt. Hij zegt dat het komt, omdat hij ziek aan het worden is. Daardoor is hij wat afwezig. Hij vindt Ingrid ook te rustig en verwacht daardoor niet dat zij grapjes maakt. Hele rare conclusie, maar dat zijn we wel gewend van Walter. Tijdens de date probeert hij wat speelsheid bij Ingrid tevoorschijn te halen door tikkertje te spelen op de top van een gebouw. Daarna gaan ze op hun hardst schreeuwen, zodat Walter wel naar haar moet luisteren. Terwijl Ingrid en Walter op date zijn heeft Claudia aan zelfreflectie gedaan. Ze was nog aanwezig als vriend en collega voor Walter, maar dat was niet waar zij voor kwam. Als er verder niets in zit gaat ze liever naar huis. Dat begrijpt Walter.

Ingrid vraagt aan Walter of hij haar aantrekkelijk vindt. Door zijn hoofdpijn kan hij daar geen antwoord opgeven en wil hij morgen terugkomen op deze vraag. Zij vindt dat raar, want het is ja of nee. De volgende ochtend spreekt Walter uit dat hij er niet naar uitkijkt om Ingrid te zien in de ochtend. Ingrid denkt dat Walter helemaal geen behoefte heeft aan een relatie. Ingrid vraagt om een klusje, want ze wil iets samen doen om een andere sfeer te creëren. Hij geeft haar alleen maar klusjes die ze alleen moet doen. Hij vraagt aan haar waar zij blij van wordt, zij wordt niet zo blij van die vraag want hij heeft het blijkbaar al eerder gevraagd en daardoor merkt ze dat hij niet luistert. Wij komen te weten dat Walter wat levenslust mist bij Ingrid en daarom steeds die vraag stelt, hij hoopt die levenslust te vinden.

Wat Walter wel fijn vindt aan Ingrid is haar vrouwelijkheid. Later komt hij terug op de vraag of ze aantrekkelijk is, hij zegt dat hij dat niet zo voelt. Hij wil het wel gaan onderzoeken met haar. Bij het eten heeft hij behoefte aan stilte, zij vraagt wat er gebeurt als zij daar geen behoefte aan heeft. Hij zegt dat zij dan over zijn grens heen gaat. Als zij aangeeft dat hij misschien wel over haar grens heen gaat vindt hij het gesprek niet meer leuk. Het maakt hem niet uit wat zij wil en hij vindt haar vraag niet vrouwelijk en te hard. Laten we alsjeblieft dit seizoen niet ook weer over iemand zijn grenzen heen gaan. We weten nog uit het vorige seizoen wat daarvan komt, al hoewel dat prima heeft uitgepakt voor de schuldige in kwestie.

Ik vind de hele situatie bij Walter steeds raarder worden. Ik snap niet wat Ingrid daar nog doet. Als iemand niet naar je luistert dan snap je toch de hint? Hij heeft ook al aangegeven dat hij haar niet aantrekkelijk vindt dus ik zou de eer aan mijzelf houden en gewoon weggaan. Ik hoop dat ze dit volgende week echt gaat doen. Ik ben ook nog benieuwd wie er eventueel nog gaat komen. Ik vind het wel jammer dat het met Claudia niets is geworden, maar ik snap haar heel goed dat ze weg is gegaan. 

Marian (68 jaar oud) uit Portugal

Er zijn 2 vriendinnen van Marian op bezoek, dat is mooi dan kunnen zij even helpen met de hele situatie. Wij weten natuurlijk al dat Marian geen liefdesklik voelt met Jan, maar hem niet weg wil sturen vanwege de gezelligheid. Haar vriendinnen geven aan wat wij ook allemaal al vinden dat Jan wel heel erg druk is.  Wat zij op dat moment niet weten is dat het nog veel drukker gaat worden, Ed de favoriet van Marian is onderweg. Eigenlijk komt hij ongelegen omdat er die avond een feestje is, maar ze blijft ondanks de drukte erg netjes en vangt hem goed op. Er is helaas geen kamer beschikbaar waardoor ze aan Jan en Olof vraagt wat ze daaraan kunnen doen. Zij hoopte dat iemand zou aanbieden om de kamer te delen, maar de mannen houden graag hun eigen plek. Olof biedt wel aan dat Ed zijn kamer mag hebben. Hij gaat dan in het tuinhuisje slapen op een stretcher.

Met haar vriendinnen bespreekt zij de hele situatie. Iedereen vindt dat zij Jan naar huis moet sturen. Dat wil ze dan ook doen, maar dan wordt Jan ziek. Hierdoor moet hij helaas het feestje missen. Jan denkt dat hij misschien weg moet vanwege zijn gezondheid. Hij is wel helemaal weg van Marian. Marian hoopte dat Jan uit zichzelf zou weggaan door zijn gezondheid, maar het gaat beter met hem en hij wil graag blijven. Toch gaat Marian dan eindelijk het gesprek aan en verteld hem dat hij moet vertrekken. Hij vindt het heel erg jammer en het komt heel hard bij hem aan.

Ik vind Jan echt zo overdreven reageren. Ik vind Olof wel echt een schatje, maar ik zie nog geen liefdesklik. Het zou wel fijn zijn als dit nog zou ontstaan. Van Ed heb ik nog niet echt een beeld kunnen vormen. Hij lijkt wel geschikt en als hij haar favoriet is dan zal dat wel ergens door komen. Misschien gaan we volgende week meer zien als ze op date gaan samen.

Leendert (68 jaar oud) uit Belgie

Bij Leendert hangt er een grimmige sfeer, omdat Thalia de concurrentie voelt van Jorien. De dames moeten even van Leendert horen waar ze allebei staan. Hij vindt Jorien leuk en aantrekkelijk, Thalia daarentegen vindt het goed gaan met haar en Leendert maar ze voelt geen vlinders. Ik vind dat ze wel erg bezittelijk doet voor iemand die geen vlinders voelt. Ze doet echt alsof Leendert haar man is en Jorien hun relatie komt verpesten. Al snel lijkt de lucht weer wat geklaard tussen de dames. En gaan Leendert en Jorien even samen op stap. Hij heeft veel vragen voor Jorien, voornamelijk over hoe ze het voor zich ziet met haar werk. Zij ziet het voor zich om na haar pensioen daarheen te komen. Hij zou het liever anders zien.

Als uitje neemt Leendert de dames mee naar zijn tennistraining. Ze vinden het leuk om dat eens te zien. De volgende dag komen er 2 vrienden van hem aan bij de B&B. Ze stellen veel vragen aan de dames en Jorien vindt het ongemakkelijk. Zij heeft namelijk al besloten dat ze naar huis gaat. Ze neemt Leendert dan ook snel even apart om dit te vertellen. Ze merkt dat ze andere dingen willen. Zij wil blijven werken tot haar pensioen en dan pas volledig bij Leendert intrekken. Hij zoekt iemand die al eerder bij hem komt wonen. Misschien past Petri wel goed bij Jorien, zij willen wel allebei een gescheiden leven. Jammer dat ze allebei op mannen vallen.

Ik vind het jammer dat Jorien weggaat, ik zag wel een klik met haar. Ik zie die klik echt niet meer met Thalia en ik hoop dat zij ook snel naar huis gaat. Ze doet hartstikke jaloers, maar vervolgens zegt ze ook dat ze geen vlinders voelt voor Leendert. Ik gun het die man wel echt van harte om iemand te gaan vinden. Hij moet alleen echt Thalia los gaan laten, met haar daar aanwezig gaat het hem niet lukken. Daar is zij veel te bezitterig voor en ze schrikt de andere vrouwen daarmee af.

Joy (25 jaar oud) uit Spanje

Joy en Babette zijn alleen in de B&B wat ervoor zorgt dat ze ook eindelijk wat diepere gesprekken krijgen. Ze praten onder andere over hun kinderwens. Erg lang zijn zij niet alleen want Nathalie is onderweg. Nathalie is erg energiek, Joy weet niet of hij dat prettig vindt. Babette vindt hij aantrekkelijk en zij heeft mooie ogen. Joy heeft wel een manier van dingen mooier verwoorden. Hij zegt namelijk niet dat hij Babette kinderachtig vindt, maar dat zij goed haar innerlijke kind nog kan vinden.

Joy geeft aan dat Babette hem meer aanspreekt dan Zoë deed. Nathalie vind hij te mannelijk en te stoer, hij zoekt een vrouwelijker iemand. Hij stuurt haar dan ook snel naar huis, omdat hij het niet voelt bij haar. Babette stuurt hij even een dag alleen op pad en net als hij zich verheugd op een dagje alleen komt daar zijn favoriet aan. Degene waar hij al die tijd al op wacht is eindelijk gearriveerd. Esra geeft aan dat zij heel snel verliefd wordt en al Spaans spreekt, dat is een voordeel.

Ik ben benieuwd hoe het verder gaat verlopen. Joy was natuurlijk aan het wachten op Esra, maar met Babette ontstaat ook wel steeds meer een klik. Toch vermoed ik wel dat hij uiteindelijk met Esra gaat eindigen, maar dat Babette daar ook nog wel een tijd aanwezig zal blijven. Waarschijnlijk gaat het dan toch nog wel een lastige beslissing worden voor Joy. Ik hoop het, want zo’n gelopen race vind ik maar niets.

Debbie (62 jaar oud) uit Spanje

Debbie heeft nog steeds Paul en Cees op bezoek. Terwijl Debbie ontbijt aan het maken is met het personeel maakt Paul zich nuttig als een soort imker. Cees is ondertussen in de tuin aan het rondlopen. Daar ziet hij vervolgens dat Paul en Debbie samen bij de bijen staan te kijken. Hij voelt zich buitengesloten. Ze hadden hem toch even kunnen halen? Maar Debbie heeft dat geprobeerd, maar Cees was onvindbaar. Ik snap dan ook wel dat ze gewoon samen aan de slag gaan. De klik met Cees is er toch al niet. En zeker niet tussen Cees en Paul. Die twee mannen kunnen het echt niet goed met elkaar vinden, ze hebben zelfs een hele discussie over de kleur van een ei.

Ze gaan vervolgens op het lievelingsuitje van Debbie, naar haar favoriete rommelmarkt. Cees was eerst niet te spreken erover, maar hij gaat wel mee. Paul wil een dure vaas voor Debbie kopen als cadeau. Zij vindt het veel te gek, maar is er wel heel blij mee. Cees zegt dat dit hem niets doet, maar zijn gezicht zegt iets anders. Hij vindt het zwaar overdreven van Paul. Debbie heeft steeds vaker dat Cees bij haar wat negatieve gevoelens oproept. Paul heeft goed zijn draai gevonden en tussen hen klikt het heel erg goed. Cees wil die avond voor Debbie koken, maar ze besluit Cees naar huis te sturen. Hij had het al voelen aankomen, iedere keer dat hij dichterbij kwam ging zij juist richting Paul. Dat vind ik dan weer leuk om te horen. Ik ben echt team Paul en Debbie.

Paul was wel een beetje zenuwachtig, maar is blij dat hij wel mag blijven. Als zij samen naar het strand gaan hebben ze eindelijk wat diepere gesprekken over de opvoeding van hun kinderen. Het klikt echt heel erg goed tussen hen, maar ze vindt het wel gelijk weer een beetje saai met alleen hem. Debbie geeft bij Paul aan dat ze het vriendschappelijk vindt. Hij besluit dat hij dan wat stappen moet gaan bijzetten, want hij is er voor meer dan alleen vriendschap. Ik hoop echt dat hij dit snel gaat doen en dat Debbie hem heel erg leuk gaat vinden. Ik vind dit zo’n leuk stel.

Ze zijn niet erg lang samen, want Erwin staat alweer voor de deur. Ze vindt zijn cabrio auto een beetje ordinair. Erwin overdondert haar met allemaal plannen die hij voor ze gemaakt heeft. Het opvallende is wel dat Debbie gelijk weer Paul erbij roept. Paul is toch echt haar veilige haven. Ik vind Erwin echt een bijzondere man en verwacht echt niet dat zij de liefde bij elkaar gaan vinden. Erwin heeft haar duidelijk opgezocht op het internet en weet alles al van haar, dat vindt zij raar. En dat snap ik heel goed, dat is ook vreemd. Samen gaan ze op date met de cabrio, ze verstopt zich onder een sjaal, zonnebril en grote hoed omdat ze de auto zo ordinair vindt. Als ze zelf een stukje mag rijden vindt ze het iets leuker worden. Tijdens de date moeten ze allebei iets voor elkaar kopen in de kringloopwinkel. Erwin kiest een mooi beeldje uit, maar Debbie koopt juist een grote hoed voor hem om op te doen in de auto. Het is wel duidelijk dat hier echt geen liefdesklik zit.

Debbie voelt het niet bij Erwin en heeft geen interesse in hem. Dat was wel al duidelijk. Ze twijfelt of ze het de tijd moet geven, maar ze denkt van niet. Ik hoop ook niet dat zij het nog tijd gaat geven. Dat gaat alleen maar af van haar tijd om Paul beter te leren kennen. Ik hoop echt dat Debbie en Paul samen gaan eindigen. Erwin zelf mist ook al diepgang in zijn omgang met Debbie. Ik vind dat wel een beetje snel om te zeggen. Hoe snel wil je al de diepte in gaan? Maar goed hij weet natuurlijk alles al van haar door het opzoeken op internet. Dus op de standaard vragen weet hij toch het antwoord al.

Martijn (47 jaar oud) uit Thailand

Bij Martijn is de tijd alleen met Bianca bijna voorbij. Diana komt namelijk al snel aan bij de B&B. Hij vindt haar groter dan verwacht, maar niet te groot. Bianca vindt het gezellig met een nieuwe vrouw erbij. Het lijkt ook goed te klikken tussen hen alle. Als hij in de avond gaat biljarten zijn de vrouwen hem aan het aanmoedigen. Hij vindt dit ongemakkelijk, hij is meer van het ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Dat lijkt niet echt aan te komen en ik weet niet zo goed aan wie dit ligt. Bianca is erg druk en ik weet nu nog niet zo goed of zij Diana daarin meesleept of het een wisselwerking is.

De dames hebben de ochtend samen doorgebracht terwijl Martijn heeft uitgeslapen, omdat het erg laat is geworden vannacht. Bianca is op zoek naar een beetje actie, maar Diana vindt het allemaal wel prima en snapt zijn rustige manier van doen. Het lijkt dus toch alsof de drukte bij Bianca vandaan kwam de vorige avond. Of vindt Diana alles wel goed, omdat ze hunkert naar de liefde? Hij gaat vervolgens met Diana op date naar het strand. Hij vindt het onderweg naar het strand opvallend dat hij al veel meer vragen aan haar heeft gesteld dan aan Bianca, voor hem zegt dat echt iets. Nu denk ik ook dat hij bij Diana meer tijd krijgt om zelf vragen te stellen. Bianca praat natuurlijk zelf de hele tijd. De date is voor beide onwennig, omdat ze in het verleden nog weinig hebben gedatet.

Hij besluit vervolgens om Bianca te gaan wegsturen. Hij voelt geen liefdesklik tussen hen. Hij vindt haar ook te druk. Bianca reageert met tranen, niet eens voor hem maar voor het avontuur. Ze had het wel aan zien komen, ze was al tot het besef gekomen dat Martijn haar niets gevraagd heeft. En dat sommige aanwezige gasten nog meer van haar weten dan hij. Bij het afscheid nemen heeft hij daar eigenlijk amper tijd voor, tussen het werk door weet hij snel afscheid te nemen. Door het vertrek van Bianca lijkt Diana meer zelfvertrouwen te krijgen. Dat komt misschien ook doordat Martijn tegen haar heeft aangegeven haar leuker te vinden dan Bianca. En door de leuke date zal ze nu wel iets van hoop hebben.

Diana zoekt een beetje genegenheid bij hem, maar hij vindt dat allemaal nog te snel. Als hij die avond voetbal kijkt probeert Diana hem af te leiden, zij staat heel de tijd te dansen op de dansvloer maar houdt hem daarbij voortdurend in de gaten. Hij vindt dat maar vervelend en zijn gevoelens voor haar zijn aan het afnemen. Ik zie precies wat hier gebeurt. Diana zoekt toenadering en dat benauwd Martijn waardoor hij juist heel hard de andere kant op wil rennen. Ik denk dat Martijn helemaal niet op zoek is naar een langdurige relatie, hij vindt het idee wel leuk, maar ik denk dat hij veel liever alleen is. Alleen weet hij dat misschien zelf nog niet. Het lijkt mij voor Martijn ook lastiger dan voor de andere B&B eigenaren. In Thailand is het voor een vrouw helemaal lastig om haar eigen leven te behouden. Waar je met een B&B binnen Europa makkelijk nog even naar Nederland terug kan voor je kinderen of familie en vrienden gaat dat vanuit Thailand ook wat lastiger. Je moet elkaar wel heel erg leuk vinden wil je dit allemaal ondergaan.

 

Ik ben erg blij dat Marian eindelijk Jan naar huis heeft gestuurd. Mijn favoriet om te volgen is nog steeds Debbie, ik hoop heel erg dat zij met Paul gaat eindigen. Dat ze hem toch wat minder saai gaat vinden, want het klikt wel echt heel goed tussen die twee. Ik hoop dat Petri en Martijn zich nog een beetje gaan openstellen, maar bij beide heb ik daar eigenlijk geen vertrouwen in. We gaan het zien, we hebben nog een paar weken te gaan!

Tot volgende week!