B&B Vol Liefde: Tranen bij Martijn en Harmjan gaat over Astrid’s grenzen heen
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Tranen bij Martijn en Harmjan gaat over Astrid’s grenzen heen

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Astrid (48 jaar oud) uit Oostenrijk:

Bij Astrid begint het met een gezellige sfeer. Ruud is heel erg van de humor en maakt veel grapjes. Astrid vindt zijn humor heel erg leuk en ze lacht echt een stuk meer sinds Ruud er is.

Harmjan besluit te gaan koken voor Astrid, Ruud en de kinderen. Hij gebruikt alleen iets te veel peper, daar wordt hij op gewezen door de kinderen. Astrid vindt het niet zo erg, dat gebeurt haar ook wel eens. Zij vindt het juist leuk dat iedereen Harmjan een beetje pest hierover.

Na het eten zetten de mannen samen de trampoline in elkaar. Als Astrid advies wil geven stuurt Harmjan haar lachend weg, ze weten echt wel hoe het moet. Astrid en de kinderen staan vervolgens lachend op een afstandje te kijken naar het gestuntel van de mannen. Die uiteraard helemaal niet weten hoe het moet.

Blijkbaar is daarna de sfeer volledig omgeslagen en een bom gebarsten. Astrid voelt zich te kakken gezet. Harmjan heeft geschreeuwd tegen haar tijdens het opzetten van de trampoline. Dit is niet in beeld geweest of het lachend wegsturen is wat zij bedoelt. Toen de bom barstte schijnt Harmjan haar ook nog te hebben willen vastgrijpen en daar is Astrid helemaal niet van gediend. Hij moet zijn handen thuis houden.

Harmjan en Astrid gaan samen een gesprek aan. Ik vind haar hier echt heel erg overdrijven. Ze klaagt dat hij heeft geschreeuwd, maar ze schreeuwt nu zelf ook naar hem. Ze kan er niet tegen wat er allemaal is gebeurt en baalt dat ze nu als een kenau wordt neergezet. Ze geeft hier haar grenzen aan en Harmjan is daar overheen gegaan en dat mag nooit meer gebeuren.

Ik had tijdens dit gesprek echt werkelijk geen idee meer wat er nou gebeurt was. Ook Ruud lijkt het niet helemaal te begrijpen als hij samen met Harmjan even gaat eten. Zij dachten beide dat de sfeer gisteravond grappend bedoeld was, maar blijkbaar is het door Astrid anders opgevat of ergens door omgeslagen.

Harmjan rakelt volgens Ruud iets op bij Astrid wat haar zich slecht doet voelen. Harmjan staat op het punt om naar huis te gaan, maar wordt overgehaald door Ruud om het nog een kans te geven. Astrid komt vervolgens de mannen halen om gezellig friet te gaan eten met de kinderen. Ze wil even weg van de B&B.

Harmjan wil eerst niet mee, hij vindt dat dat situatie eerst moet worden uitgepraat. Ik begrijp dat helemaal, je gaat tijdens een ruzie toch niet ineens gezellig friet eten met elkaar? Ze praten een beetje en Astrid moet weer huilen. Harmjan besluit toch mee te gaan.

In de friettent is de beste vriend van Astrid, die ziet gelijk dat er iets is. Hij geeft haar als tip om te genieten en het aan te kijken, ze loopt veel te hard van stapel met het kijken naar de toekomst. Dat heeft hij heel goed gezien en ik denk dat dit het juiste advies is voor Astrid. Die vriendin van haar die er ook steeds rondloopt praat teveel met haar mee.

Ruud wil dan even kletsen met Astrid. Hij vraagt zich af of hij niet beter naar huis kan gaan. Hij denkt dat hij te onrustig is en er zonder hem meer rust is tussen Harmjan en Astrid. Astrid wil dit absoluut niet, ze heeft een klik met hem en ze moet onwijs door hem lachen.

Astrid vindt het ook fijn dat hij zo weinig verwachtingen heeft. Alex had veel te veel verwachtingen en Harmjan een beetje maar Ruud gewoon niets en dat is fijn. Maar eigenlijk is het wel raar dat Ruud aanbiedt om naar huis te gaan. Volgens mij voelt hij echt helemaal niets voor Astrid en ziet hij het nu gewoon als een soort gratis vakantie. Toch haalt hij wel een leuke kant bij Astrid naar boven, maar ik blijf bij mijn eerdere standpunt. Astrid eindigt alleen.

Denise (31 jaar oud) uit Spanje:

Bij Denise gebeurt er iets dat eerder tussen Gio en Dave ook al gebeurde. Ben maakt namelijk veel grappende opmerkingen over het uiterlijk van Dave. Denise was daar bij Gio al niet van gediend en is dat nog steeds niet. Haar ex maakte ook altijd zulke grappen en sindsdien geeft het haar nare gevoelens.

Dave en Denise hebben eindelijk een date, Dave neemt haar mee naar het strand voor een BBQ. De BBQ gaat niet zo goed door de wind, maar het is wel erg gezellig. Ze geven alleen beide aan elkaar wel leuk te vinden, maar nog niet in vuur en vlam te staan.

Al snel blijkt dat er gezoend is tussen Denise en Dave. Ze belt voor advies met haar schoonzus, er komt namelijk nog een man aan en ze wil Ben ook nog een kans geven. Het advies van haar schoonzus is om ook met Ben te zoenen. Ik ben benieuwd of ze dit gaat opvolgen.

Ze heeft eerder al een Dave doorgegeven dat ze geen gespreksstof heeft met Ben. En ze vindt dat Ben heel erg toekomstgericht is en dat schrikt haar af. Dave en Denise besluiten eerst niet aan Ben te vertellen dat er gezoend is, maar Dave voelt zich ongemakkelijk en verteld het dan toch. Denise snapt hem, maar had het dan liever zelf verteld. Ben laat er ook geen gras over groeien en plant niet één, maar gelijk twee dates in met Denise.

Eindelijk wat actie in de B&B van Denise. Ik denk dat ze uiteindelijk wel voor Dave gaat kiezen, daar lijkt ze nu eenmaal de beste klik mee te hebben. Ben vindt ze alweer te hard van stapel lopen dus dat is ook geen goed begin. Het is nog af te wachten of ze het advies van haar schoonzus gaat opvolgen en met hem ook gaat zoenen. Ik denk het niet.

Natasja (49 jaar oud) uit Frankrijk:

Natasja heeft in de vorige week van Jos gehoord dat hij de B&B gaat verlaten. Ze heeft er aan de ene kant niet goed doorgeslapen, maar ze vindt het ook wel goed zo. Ze heeft zin in een nieuwe dag, waarbij ze eerst afscheid nemen van Jos en zij daarna even alleen met haar familie gaat lunchen.

Aangezien Menno alleen is in de B&B heeft hij eerst wat klusjes gedaan, daarna was het tijd om even van de zon te genieten. Als Natasja thuis komt ligt Menno zonder shirt te zonnen. Hierdoor ziet zij dat hij tepel piercings heeft, daar is ze geen fan van. Vroeger zou dit een reden zijn om een man af te wijzen, maar zo is ze niet meer. Menno vindt haar onwijs leuk en als zij het een probleem zou vinden zou hij zijn piercings uitdoen.

Menno gaat indruk maken op Natasja door de auto van haar vader te wassen. Hij vindt het zo gezellig in de B&B met de familie van Natasja dat hij zijn principes laat vallen. Normaal gesproken drinkt hij niet door de weeks, maar nu doet hij dat wel. Zij vindt dat een goed teken.

Natasja wil Menno een eerlijke kans geven, maar wel alles op haar tempo. Ze wil de nieuwe ook nog een kans geven dus kan nog niks tegen Menno zeggen over de toekomst. Hij laat wel al weten interesse te hebben, maar dat schrikt haar weer een beetje af. Zij is iemand die zelf ook een beetje op een man wil jagen.

Natasja wil vervolgens even een middag alleen dus Menno gaat op pad. Tijdens zijn middag alleen denkt hij wel steeds was Natasja maar hier. Natasja heeft genoten van haar vrije dag. Ze vindt dat Menno daar goed past, maar er zijn nog geen vlinders.

Jan (51 jaar) is de nieuwe man die aankomt bij de B&B. Ze vindt hem zeker niet onaantrekkelijk. Hij is nonchalant gekleed, maar dat vindt ze wel leuk. Ik snap niet zo goed waarom ze het dan moet vermelden, nu komt het juist over als iets negatiefs.

De gesprekken tussen Jan en Natasja zijn erg ongemakkelijk. Hij is in de ochtend wat rustiger, maar zij ook waardoor er helemaal niets uitkomt. Ook als zij samen boodschappen gaan doen zijn de gesprekken oppervlakkig. Als Natasja iets opnoemt qua eten vindt Jan het allemaal niets. Wat het nog ongemakkelijker maakt.

Natasja bespreekt de situatie met haar zus. Ze zijn allebei bang dat Jan te rustig voor haar is. Ook vindt Natasja het maar niets dat hij zo vaak op zijn telefoon zit, ze hoopt dat dit tijdelijk is. Ik denk dat Natasja geen aantrekking voelt met Menno, maar daar verder wel het beste bij zou passen. Met Jan wordt het helemaal niets, die vindt ze wel knap maar verder komt er helemaal niets uit.

Ted (68 jaar oud) uit Spanje:

Tussen Ted en Tjerk gaat het steeds beter, Tjerk geeft haar zelfs al een goedemorgen kus. Dat vindt Ted helemaal goed, dat doet zij ook altijd met haar gezin. Vervolgens komt Ben (77 jaar) aan om te komen logeren. Ted kent Ben al wat langer, hij is de vader van een vriend van haar.

Ben heeft hierdoor wel een voorsprong, ze kunnen het goed met elkaar vinden en doordat ze elkaar al wat langer kennen hebben ze ook meer gespreksstof. Ted is wel gecharmeerd van Ben, maar Tjerk vindt hem van een verkeerd niveau. Ted heeft meer iemand nodig zoals hij.

Het jammere aan Ben is dat hij geen andere talen spreekt, dat vindt Ted weer een minpunt. Ook zoekt Ben voornamelijk een gezellige vrouw en Ted weet niet of zij het in zich heeft om alleen maar een gezellige vrouw te zijn, ze zoekt wat meer diepgang.

Ted laat weer haar gekochte kavels aan de mannen zien. Ben is positief verrast, maar Tjerk vindt kale grond niet zo boeiend. Ik weet niet of hij echt de grond niet zo boeiend vindt of het lastig heeft met Ben. Ben laat hem namelijk geen moment uitpraten en dat vindt Tjerk lastig. Hij merkt daardoor ook dat Ted af en toe een beetje stug is.

Als Ted op uiterlijk moest uitgaan zou ze voor Tjerk kiezen, maar Ben kent ze beter en daarmee heeft ze dingen van vroeger gemeen. Toch denk ik dat Tjerk beter bij haar past omdat hij ook wat wereldser is en meer talen spreekt.

Als Ted en Tjerk tijdens een één op één date bespreken wat zij van elkaar vinden blijkt ook dat Ted hem een 10 zou geven. Ze vindt het een hele leuke man en hij heeft gereisd wat echt een pluspunt is voor Ted.

Hans (54 jaar oud) uit Italië:

Hans wil het met zijn laatste vrouw anders aanpakken dan met de eerdere. Hij vraagt daarom aan Libera of zij iets meer afstand kan houden. Dat is voor de vrouwen wat makkelijker. Denise (59 jaar) is de laatste vrouw die komt logeren in de B&B.

De eerste indruk van Hans op Denise is dat hij erg pittig is. Zij is dat ook en ze is bang dat dit kan gaan botsen. Hij vindt haar wel positiever overkomen in het echt dan op het filmpje. Denise heeft een cadeau meegenomen voor Hans, dit ontroerd hem want hij ontvangt anders nooit cadeaus.

Volgens mij is Hans helemaal geen pittige man, hij weet wat hij wil en hij heeft een bedrijf te leiden wat ook gewoon goed moet gebeuren. Verder is het een man die graag liefde en geborgenheid wil vinden.

Hij heeft niet erg veel tijd voor Denise, hij is druk met de B&B en ook met zijn andere baan. Denise zit daardoor heel de dag alleen bij het zwembad. In de avond hebben ze wel een diner samen en willen ze er een leuke avond van maken. Denise vindt het geen straf om daar te zijn en is daar voor Hans.

Ik weet het echt niet of dit nu de vrouw is waar Hans gelukkig mee gaat worden. Ik denk dat dit hele avontuur Hans inzichten heeft gegeven, maar hij hier niet de ware liefde gaat vinden. Denise is een hele leuke vrouw en ze zullen het vast gezellig kunnen hebben samen, maar een liefde zie ik niet ontstaan. Maar ik hoop echt dat ik ongelijk zal krijgen.

Hans (60 jaar oud) uit Frankrijk:

Bij Hans is het een drukke boel in de B&B als ook Annemarie (53 jaar) nog aankomt. Annemarie spreekt net als Daisy geen Frans, maar ze slaagt wel voor de paardrijd test die Hans voor haar had. Petra hoopt uiteraard dat ze snel vertrekt, maar dat hoopte ze van Daisy ook en die twee lijken nu wel beste vriendinnen.

Hans heeft leuke en minder leuke verrassingen gepland. Hij besluit maar gelijk met de minder leuke verrassing te beginnen. Hij vraagt aan Daisy of zij even met hem wil praten en hij zegt: ‘er is een tijd van komen.’ Zij vult het aan met: ‘en een tijd van gaan? Dus moet ik gaan?’ Dat blijkt inderdaad het geval te zijn, maar wat is dit voor rare manier om dat te vertellen?

Als Daisy weg is, is het tijd voor de leuke verrassing, ze gaan een boswandeling maken met een gids en daarna naar een toeristisch stadje.

Er komt een pakketje binnen en dat is een cadeau van de volgende vrouw die gaat komen logeren. Dat zorgt weer voor jaloezie bij Petra. Zij vindt het jammer dat er binnenkort alweer een nieuwe op de stoep staat want zij is op het punt met Hans dat ze echt kunnen gaan uitzoeken of ze meer voor elkaar voelen, de klik is er al.

Hans is deze week wel van de verrassingen. Hij heeft namelijk weer een verrassing voor de dames ze gaan een stad bekijken, maar de dames moeten geblinddoekt. Petra heeft eerst Hans als gids en dat voelt fijn om even fysiek contact met hem te hebben. Vervolgens neemt Annemarie hem als gids.

Hans vindt ze beide schattig en leuk en ze nemen hem zoals hij is. De vrouwen vragen zich wel af of er ook één op één momenten komen. Een echte normale reactie ontvangen ze niet van hem. Hij doet geheimzinnig en maakt er alleen maar grapjes over.

Ik had het wel zien aankomen dat Daisy de B&B moest verlaten. Ik vind nog steeds Petra het beste bij Hans passen. Ik denk dat zij het beste zou kunnen aarden in de B&B omdat ze ook de Franse taal machtig is. Ik hoop wel voor haar dat ze een één op één moment krijgt om te kijken of die klik er echt is.

Martijn (31 jaar oud) uit Portugal:

Bij Martijn zijn er nog steeds drie vrouwen, gelukkig vindt ook hij dat te veel. Er moet iemand weg, maar wie? Simone ziet veel blikken van Martijn naar Marian en die blikken ziet ze niet naar haar of naar Suus.

Marian en Martijn gaan op één op één date, ze gaan surfen. Martijn is gecharmeerd van Marian. Iedere ochtend kijkt hij er naar uit om haar weer te zien. Na de date kan hij ook niet wachten om meer één op één momenten met haar door te brengen. Martijn vindt het lastig. Hij wil ook Suus een kans geven en heeft een klik met Simone, maar twijfelt verder wel aan wat hij met haar aan moet.

Dan besluit Martijn eindelijk een keuze te maken. Hij besluit Simone naar huis te sturen. Hij voelt meer voor Marian en Suus heeft nog geen echte kans gekregen. Simone had het niet gehoopt, maar wel verwacht en er valt nu wel een last van haar schouder.

Eigenlijk was het gesprek met Simone nog niet het lastigste. Daarna moeten ze nog aan de moeder van Martijn vertellen dat Simone naar huis gaat. Simone was haar favoriet vanuit de filmpjes en het valt haar zwaar dat zij weg moet. Er vloeien heel veel tranen bij Simone, Marian, de ouders van Martijn en bij Martijn zelf.

Tijdens de lunch zijn er weer tranen, bij het inpakken van de koffers zijn er tranen, bij het afscheid zijn er tranen en ook nog eens als Martijn het afscheidsbriefje vindt. Wat was dit vermoeiend. Ik was blij toen Simone eindelijk wegging en we tenminste verder konden met de andere dames.

Suus plant een date, ze gaan salsa dansen in een park. Martijn vindt het een heel leuk idee, hij komt ook helemaal los tijdens het dansen. Zij wilde graag fysiek contact en ze voelt een kriebel voor hem.

Ik moet zeggen dat ik dit wel erg snel vind. Martijn is dansen gewend dus voelt daar niet echt iets extra’s bij.

Erg lang kan Martijn niet genieten van twee vrouwen, want Fenna (25 jaar) komt aan bij de B&B. Zij was vanaf het aanmeldfilmpje de favoriet van Martijn. En nu kan hij eindelijk gaan ontdekken wat hij van iedereen vindt, want hij heeft nu iedereen in het echt gezien.

Ik vind Fenna wel echt een hele leuke vrouw voor Martijn. Ze vinden elkaar ook allebei gelijk leuk en ze is gewend aan het reizen. Al weet ik niet of ze echt nog een kans maakt aangezien Martijn al een beetje verliefd lijkt te zijn op Marian. Ik vermoed dat Suus de volgende is die gaat vertrekken en het daarna een hele lastige keuze zal worden voor Martijn.

Richard (50 jaar oud) uit Portugal:

Richard zet het werk steeds vaker op een tweede plek en dat komt door Simone. Zij vinden elkaar echt onwijs leuk, hij spreekt zelfs al over liefde. Ook Arnold (de broer van Richard) vindt ze een goede match.

Het is de sterfdag van de vrouw van Richard en om haar te herdenken gaat Richard met Simone kijken naar het fotoboek van hun trouwerij. Zijn overleden vrouw blijft de liefde van zijn leven en een nieuwe vrouw moet daarmee kunnen omgaan. Volgens mij begrijpt Simone dat volledig en kan zij daar heel goed mee omgaan.

Richard geeft aan dat de nieuwe vrouw hele goede eigenschappen moet hebben wil zij nog een kans maken. Als Esther (50 jaar) aankomt blijkt al snel dat zij wel een hele leuke vrouw is, maar niet de eigenschappen heeft om Richard nog te veroveren. Ze houdt niet van zeilen en ze kan niet koken. Allebei eigenschappen die Simone wel heeft en die Richard graag heeft in een vrouw.

Voor Esther is het heel erg lastig om er tussen te komen. Toen zij aankwam dacht ze dat Simone de vrouw was van Arnold, omdat zij er zo vertrouwd rondliep. Eigenlijk is het voor Esther helemaal niet eerlijk meer, als zij even binnen is geeft Richard snel Simone een zoen. Dat kan eigenlijk echt niet, zoals ik al eerder zei de productie had Esther moeten afbellen.

Simone en Esther hebben het eten voorbereid en Ingrid (de huisvriendin van Richard) besluit om Richard en Arnold te gaan halen. Richard vraagt aan Ingrid wat zij van Esther vindt. Ingrid geeft terecht aan dat het niet uitmaakt wat zij van Esther vindt, want Richard heeft zijn keuze allang gemaakt. Hij geeft toe dat zij inderdaad de waarheid spreekt.

Ik vind Esther echt een hele leuke vrouw, maar tussen Richard en haar gaat het niets worden. Richard is helemaal verkocht door Simone. Ik weet niet of de broer van Richard misschien nog een partner zoekt, maar anders zou hij nog met Esther kunnen gaan. Ik ben benieuwd met nog twee weken te gaan hoe lang ze Esther aan het lijntje gaan houden om nog een beetje televisie te hebben rondom Richard.  

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde 2022? Word lid van onze Facebook-groep!