B&B Vol Liefde: Martijn loopt hard van stapel en Hans wil beide vrouwen behouden
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Martijn loopt hard van stapel en Hans wil beide vrouwen behouden

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Astrid (48 jaar oud) uit Oostenrijk:

Bij Astrid is de ruzie met Harmjan volledig uitgesproken en ze besluiten er weer voor te gaan. Ruud twijfelt of hij nog moet blijven in de B&B in Oostenrijk, maar besluit toch om naar huis te gaan. Hij heeft een goede klik met Astrid maar geen romantische klik. Astrid deelt deze gevoelens.

Wat vind ik het jammer dat zij geen romantische klik hebben. Ze waren zo leuk samen, Astrid kwam echt helemaal los bij hem. Ruud geeft Harmjan nog wat wijze raad voordat hij weggaat, namelijk om Astrid wat tegengas te geven.

Harmjan luistert niet echt naar het advies van Ruud en gaat weer veel te veel zijn best doen. Dit schrikt Astrid weer af. In de avond zijn ze wel eindelijk een moment alleen als de kinderen bij hun vader zijn. Ze willen kijken hoe het in de toekomst verder gaat tussen hen als Harmjan af en toe heen en weer komt naar Oostenrijk.

Ik gun het deze twee echt enorm, maar ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat dit iets gaat worden. Ik denk echt dat Astrid alleen eindigt. Harmjan probeert het allemaal te hard bij Astrid, iets wat Ruud juist niet deed en daardoor wel een leukere band met haar had.

Denise (31 jaar oud) uit Spanje:

Bij Denise is het deze week de beurt aan Ben om met Denise op date te gaan.  Ze gaan samen naar een luxe restaurant, dat is iets wat voor Denise al niet had gehoeven dat vindt ze meer iets voor iemand waar ze een relatie mee heeft.

De date is heel erg ongemakkelijk en we zien Denise volledig blokkeren. Dat komt vooral naar voren als Ben haar een magneetsieraad wil geven. Hij wil een oefening met haar doen om de kracht van de magneet te laten zien, maar hier heeft zij geen zin in. Ze vindt het ongemakkelijk om al zo dicht bij Ben te komen en heeft daar geen behoefte aan.

Ik snap echt niet hoe Ben na deze date nog kan zeggen dat hij het een leuke date vond. Hij ziet toch zelf ook wel dat zij zich wegtrekt en afstand blijft bewaren. Dan is het alweer tijd voor een nieuwe man in de B&B. Namelijk Sven (30 jaar oud), die uiteraard ook iets met sporten doet, hij is namelijk sportondernemer.

Dave probeert zijn kansen bij Denise een beetje te peilen door haar uit te horen over de date met Ben. Denise is er ondertussen wel achter dat ze echt niets voelt voor Ben, maar besluit niets over de date aan Dave prijs te geven. Dat vind ik een goede actie van haar, het gaat Dave ook eigenlijk niets aan.

Denise vindt het veel te druk met drie mannen en besluit om Ben naar huis te sturen. Dave twijfelt ondertussen over zijn gevoelens voor Denise. Hij had verwacht op dit moment al meer te moeten voelen ook nadat ze gezoend hadden. Dat gevoel blijkt er echter niet te zijn.

Toch gaan ze samen op date, ook omdat Dave niet naar haar uitspreekt dat hij twijfelt. Tijdens de date gaan ze quad rijden en hierbij ontstaan er steeds meer gevoelens bij Denise, maar Dave twijfelt steeds meer.

Ik vind het wel zielig voor Denise, zij wilde zo graag de liefde vinden maar ik ben bang dat ze dit nu niet gaat vinden. Ik vermoed dat Dave nog wel zelf weggaat en ik begin een beetje het idee te krijgen dat hij er gewoon voor een drie weken gratis vakantie was. Of dat hij graag wou winnen door als langste over te blijven en misschien nu een beetje spijt krijgt van zijn tegenstrijdige acties.

De acties van Dave en zijn twijfels komen niet echt met elkaar overeen voor zover wij als kijker tenminste alles gezien hebben. Ik vermoed dat Dave volgende week naar huis gaat en het met Sven ook niets gaat worden.

Natasja (49 jaar oud) uit Frankrijk:

Waar Natasja vorige week nog redelijk enthousiast was over Jan, voornamelijk over zijn uiterlijk begint zij zich deze week steeds meer aan hem te irriteren. Hij is veel te veel met zijn telefoon bezig en hij is te rustig voor haar.

De vrienden van Natasja gaan naar huis, maar voordat dit gaat gebeuren bespreken zij eerst nog het liefdesleven van Natasja. Haar vrienden vinden Menno het beste bij haar passen, Natasja is bang dat hij te lief zal zijn. Haar vrienden denken dat dit wel mee zal vallen, hij laat zich nu gewoon van zijn beste kant zien.

Er ontstaan steeds meer irritaties richting Jan. Met Menno zit hij niet op één lijn tijdens het schoonmaken van de B&B. Als Menno en Natasja een bordspel willen spelen doet hij wel mee, maar heeft hij er geen zin in. Hij is meer van de computerspellen.

Natasja geeft bij Jan aan dat ze hem beter wil leren kennen. Zij vindt het fijn om vragen te krijgen, maar ontvangt echt niets van hem. Zij raakt hier geïrriteerd door want zij heeft niet altijd zin om het gesprek zelf op gang te blijven houden.

Gelukkig is Menno wel altijd een sfeermaker, maar ook hij raakt geïrriteerd doordat Jan niets doet. Jan vindt het vervolgens weer vervelend dat het hem wordt opgedrongen om dingen te doen. Menno zoekt Natasja steeds op, maar Jan neemt juist steeds verder afstand. Zelfs bij het eten komt hij er niet bij zitten en hoopt hij morgen nog wel een leuke één op één date te kunnen hebben.

Als Natasja de volgende dag even weggaat voor een boodschap besluit Jan Menno niet te helpen met werken in de B&B. Hij gaat een beetje een boekje lezen en wat televisie kijken. Natasja bespreekt ondertussen de situatie met een vriendin. Die vriendin geeft aan dat ze zich moet openstellen voor Menno, maar Jan naar huis moet sturen.

Dat Jan naar huis moet laat Natasja zich geen twee keer zeggen. Als ze hoort dat hij overdag televisie heeft gekeken in plaats van Menno te helpen is voor haar de emmer vol. Dan hoort ze ook nog van Menno dat Jan gezegd heeft dat hij daar is voor de liefde en niet om te werken en dan ontploft zij.

Eigenlijk vind ik het geen hele rare uitspraak van Jan. De mannen komen daar toch niet om de B&B te verven. Dat is toch ook niet het normale leven in de B&B. Natuurlijk een beetje helpen als er gasten zijn lijkt mij wel logisch, maar verder hoeft het toch niet. Ik snap wel dat het krom overkomt als Menno wel hard aan het werken is en Jan niets doet, maar het is toch geen eis.

Ik ben het er wel volkomen mee eens dat Natasja hem naar huis stuurt. Er was absoluut geen klik te bespeuren en als zelfs Menno chagrijnig gaat worden van iemand dan moet het wel heel erg zijn.

Natasja en Menno kunnen dan ook niet wachten tot hij van het terrein vertrekt. Ze zeggen hem gedag omdat het moet, maar uitzwaaien zit er niet in.

Ik weet het niet zo goed met Natasja en Menno. Ik hoop heel erg dat zij zich gaat openstellen en hem een kans gaat geven. Ik zou het hun beide heel erg gunnen. Menno vindt haar echt leuk en kan zich heel goed vermaken met alle klusjes in en rondom de B&B. Ik ben benieuwd naar volgende week.

Ik zou het Natasja echt heel erg gunnen om de liefde te vinden. Zij was zo verdrietig toen haar vrienden weggingen en ze vertelde ook dat altijd als er familie of vrienden vertrekken zij altijd moet huilen en een hele middag televisie gaat kijken. Als zij daar woont met een partner zou het al makkelijker zijn, zodat ze zich niet zo alleen zou voelen.

Ted (68 jaar oud) uit Spanje:

Het is een roerige week bij Ted als haar zus en zwager langskomen om naar een bruiloft te gaan. De zus van Ted heeft er veel zin in, want van een bruiloft komt een bruiloft. Dat zal misschien wel zo zijn, maar ik geloof niet dat Ted dan de bruid zal zijn.

Ted ergert zich steeds meer aan de mannen, want ze helpen beide niet mee in het huis. Ben vindt het wel gezellig met de zus en zwager van Ted erbij. Tjerk vindt het allemaal veel te druk. Dat begrijp ik want de zus van Ted bemoeit zich overal mee. Ze wil alles weten van de mannen en komt natuurlijk volledig voor Ted op.

Ben heeft even een één op één moment met Ted, hij bespreekt daar dat hij haar te routinematig vindt. Hij mag van haar niets doen en ze kan lastig ontspannen. Ted is het daar niet mee eens, hij mag best helpen maar wel alles op haar manier doen als het voor gasten is. Lekker tegenstrijdig vind ik dat. Ik begrijp best dat Ben niet durft te helpen als zijn manier toch nooit goed is.

Ik vermoed dat dit helemaal niets gaat worden. Ted gaat met geen van de beide mannen eindigen. Tjerk is misschien meer haar soort mens, zoals hij het zelf zegt. Vooral omdat zij meer overeenkomsten hebben qua reizen en talen, ze vindt hem fysiek ook aantrekkelijker maar echt een klik zie ik niet. Met Ben heeft ze een goede vriendschappelijke klik, maar zie ik verder ook niets ontstaan.

Hans (54 jaar oud) uit Italië:

Hans heeft het steeds meer naar zijn zin met Denise. Zij laat hem zien dat het ook leuk kan zijn om samen met iemand een B&B te runnen. Met Libera was het al snel niet meer gezellig, hij zat dan de hele tijd bij de gasten en zij was altijd afzijdig in de keuken. Hij hoopt dit met een eventuele nieuwe partner wel leuk te kunnen organiseren.

Samen met Denise gaat hij op date naar een stadje. Hij moet leren om te genieten, hij legt veel vaker zijn telefoon al weg en probeert echt te genieten als hij even vrij is. Ze hebben het wel erg leuk samen. Maar ik zie hier ook nog niet echt iets ontstaan, maar goed zo lang is ze er ook nog niet.

Als ze samen een brug beklimmen wil Hans Denise een arm geven bij het naar beneden lopen. Dat vindt zij echt iets voor ouderen en dat wil ze niet. Hij geeft aan het romantisch te bedoelen, dan zegt ze dat ze dan maar hand in hand moeten lopen. Ik vind het wel leuk dat ze hem een beetje tegenspreekt af en toe.

Libera ziet ook gelijk een leuke match tussen Hans en Denise. Zij ziet een nieuwe vriendin in Denise voor zichzelf en een leuke liefdespartner voor Hans. Ik vind het heftig, maar ik snap wel dat Libera het zo aan het pushen is. Hans heeft al meerdere keren aangegeven dat zij heel graag terug wil naar Milaan als ze niet meer in de B&B hoeft te helpen.

Ik zie wel een klik tussen Hans en Denise, maar ik betwijfel echt of Hans hier de liefde gaat vinden. Hij wil het zo graag, maar door Natascha ziet hij ook wel in dat er dingen moeten veranderen. Misschien moet hij dat wel eerst doen voordat hij echt iemand kan toelaten. En niet maar willen gaan voor iemand zodat hij eindelijk loskomt van Libera. Daar zal hij toch nooit helemaal van loskomen, omdat ze samen een dochter hebben.

Hans (60 jaar oud) uit Frankrijk:

De vrouwen van Hans willen wel eens wat één op één tijd met hem. Maar hij besluit weer een verrassingsuitje met zijn alle te plannen, ze krijgen een kookworkshop. Terwijl ze druk bezig zijn met de workshop, waar de wijn rijkelijk vloeit komt er een nieuwe dame het erf op rijden.

Marion (52 jaar oud) is de laatste dame die aankomt in de B&B. Zij komt aan met haar eigen caravan en wordt jolig onthaald. Ik vind het knap dat ze uberhaupt nog is blijven zitten als ik door drie aangeschoten mensen verwelkomt zou worden had ik mooi weggereden met mijn caravan.

Uiteraard moet ook Marion worden getest tijdens een rondje paardrijden. Het is een klein minpunt dat zij niet vanaf de grond op het paard kan stappen. Petra heeft het al weer snel gezien. Ze vermoed dat Marion hooguit 1 of 2 nachten zal blijven en daarna zal worden weggestuurd.

Eindelijk ziet ook Hans in dat hij de vrouwen wat één op één tijd moet geven. Aangezien Petra er al het langste is gaat hij eerst met haar romantisch picknicken. Ze hebben samen een hele goede klik, maar de romantische klik mist nog.

Petra haar vermoeden bleek juist te zijn als Hans al snel Marion naar huis stuurt. Zij zag dit wel aankomen en had anders zelf ook wel weggegaan. Hans gaat het nog moeilijk krijgen met kiezen tussen de overgebleven twee. Annemarie vindt hij erg leuk qua uiterlijk, maar Petra is qua innerlijk meer een match.

Ook voor Annemarie is het tijd voor een één op één date, zij gaan samen dineren in een café. Het zag er met Petra veel romantischer uit, maar tijdens de date met Annemarie regende het dus zij moesten wel naar binnen. Terwijl zij op date zijn is Petra erg benieuwd hoe het verloopt. Ze verwacht veel te kunnen zien aan hoe zij terugkomen.

Als Annemarie en Hans dan eindelijk terugkomen kan ze zien dat het gezellig was, maar ze ziet geen extra dimensie qua liefde. Volgens mij is dat voor haar weer een opluchting dat haar kansen nog niet verkeken zijn.

Het wordt echt lastig voor Hans. Ik ben nog steeds team Petra, zij past er echt heel erg goed. Ze spreekt Frans, ze hebben dezelfde humor, ze snapt hem en snapt wat er bij het runnen van een B&B komt kijken. Ik snap ook wel weer dat Annemarie misschien qua uiterlijk wat meer aantrekking met hem heeft, maar qua innerlijk matchen zij wat lastiger.

Ik hoop dat Hans toch Annemarie gaat wegsturen en nog een paar dagen alleen met Petra heeft om de romantische klik te kunnen onderzoeken. Maar aangezien hij steeds aangeeft het lastig te vinden om iemand weg te sturen vermoed ik het ergste.

Martijn (31 jaar oud) uit Portugal:

Zoals bij iedere nieuwe vrouw gaat Martijn ook met Fenna een rondje lopen. Hij vindt haar meteen al heel erg leuk. Bij Marian beginnen ondertussen twijfels te ontstaan, ze voelt niets voor Martijn en vindt het niet eerlijk om daar dan te blijven.

Zoals ook al eerder bij het afscheid van Simone vloeien er weer heel erg veel tranen bij iedereen als Marian besluit te vertrekken. Als Marian weg is gaan Fenna en Martijn samen op date, Suus blijft achter in de B&B vol enthousiasme over haar komende date met Martijn.

Deze date gaat er echter niet meer komen. Martijn is tot over zijn oren verliefd op Fenna en besluit dit eerlijk tegen Suus te vertellen. Hij deelt haar nog mee dat ze niet naar huis hoeft, maar uiteraard wil zij dit wel gelijk. Niet alleen verteld hij tegen Suus dat hij verliefd is op Fenna de hele familie moet het ook gelijk aanhoren.

Wat loopt Martijn ontzettend hard van stapel. Aan de ene kant vind ik het goed van hem dat hij Suus niet aan het lijntje wil houden, maar verder gaat hij wel erg snel. Ook Fenna vindt het woord verliefd al heel erg snel gaan. Ik hoop dat hij haar niet te veel laat schrikken met deze grote woorden.

Richard (50 jaar oud) uit Portugal:

Bij Richard was het uiteraard al een gesloten race en deze week bevestigde dat alleen maar. Esther wil na een korte periode al naar huis. Richard verteld haar steeds dat ze zijn type niet is en dit begint zij vervelend te vinden.

Ik snap Esther helemaal, je ziet aan alles dat er een hele goede klik is tussen Richard en Simone. En als je dan ook steeds moet aanhoren dat je zijn type niet bent zou ik daar ook niet blijven zitten. Simone hoort onderhand al bij het meubilair. Ze heeft een goede band met huisvriendin Ingrid en kan goed opschieten met Pip de hond.

Richard geeft aan nog niet verliefd te zijn, maar wel een steeds betere klik met Simone te hebben. Ik denk dat hij wel al verliefd is, maar dit misschien nog niet wil uitspreken. Waarschijnlijk als zij even uit elkaar zijn als Simone naar huis gaat, gaan ze elkaar wel missen en komt die verliefdheid wel.

Richard verwacht dat zij de eerste B&B vol Liefde kandidaten gaan zijn die bij elkaar blijven. Uiteraard doelt hij hiermee op het vorige seizoen waarbij niemand de liefde heeft gevonden. Ik denk dat hij hier nog wel eens gelijk in kan hebben. Ik zie twee gelukkige mensen en het experiment lijkt mij voor Richard compleet geslaagd. Nu nog hard aan de slag in zijn B&B, zodat deze ook echt open kan en dan leeft hij helemaal zijn droom.

Ik wil wel nog iets kwijt over het romantische etentje tussen Richard en Simone. Het zag er allemaal heel veelbelovend uit. Pip, de hond, was wel mee maar daarvan dacht ik nog oké zou kunnen. Misschien gaan ze na het eten wel romantisch wandelen en is het leuk als die hond erbij is. Maar nee als ze net in het restaurant zitten komt ook die Ingrid er weer bij. Een beetje een gemiste kans, maar Simone leek het niet zo erg te vinden en is het al helemaal gewend dat Ingrid overal bij is.

Volgende week is het alweer de laatste week van B&B Vol Liefde en gaan we zien wie er allemaal een relatie gaan overhouden aan dit experiment. Voor nu verwacht ik alleen Richard en Martijn.

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde 2022? Word lid van onze Facebook-groep!