B&B Vol Liefde: Dubbel verdriet voor Anja
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Dubbel verdriet voor Anja

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

In deze laatste week van B&B Vol Liefde zagen we in de eerste drie afleveringen het einde van het avontuur. En werd er in de allerlaatste aflevering teruggeblikt op het seizoen en zagen we hoe het nu met iedereen gaat. Deze tekst gaat spoilers bevatten over de reünie aflevering.

Albert (63 jaar oud) uit Spanje

Met Monique had Albert afgesproken dat ze naar huis zou gaan. Voor haar voelt het wel als een abrupt einde, wat ik ergens wel begrijp. Albert brengt Monique naar het vliegveld, zodat hij daarna gelijk Joyce kan ophalen. Joyce is heel erg blij dat ze weer terug is, het zijn echt net twee verliefde pubers. Terug in het kasteel wil Joyce wel even weten wat er gebeurd is toen zij weg was. Ze ziet namelijk dat haar bed beslapen is, wat ook niet raar is toch? Ze wist toch dat er nog vrouwen zouden komen, maar omdat haar bed beslapen is wil ze daar niet slapen. De kamer is ook nog niet schoongemaakt dus ik snap wel dat ze niet op hetzelfde beddengoed wil liggen als waar Monique heeft gelegen.

Albert geeft aan dat er niets gebeurd is en dat Joyce zelf mag beslissen waar ze gaat slapen. Ze besluit bij hem in bed te gaan slapen, maar dat was waarschijnlijk ook gewoon zijn plan. Hij vond het heel fijn om weer eens samen te slapen en tegen haar aan te liggen. Ze zijn echt heel gelukkig samen, ze geeft zelfs al aan dat ze van hem houdt. Ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat lopen. Ik heb zo’n vermoeden dat het alleen leuk is voor even en niet een lange relatie zal worden.

Hoe is het nu met?

Tijdens de reünie wordt de spanning nog even opgebouwd, maar blijkt toch dat Albert en Joyce nog samen zijn. Ik moet zeggen dat ik het niet verwacht had, maar blijkbaar passen ze toch goed bij elkaar. De afgelopen maanden hebben ze zich niet echt samen in het openbaar kunnen vertonen, maar vanaf nu kan dat wel. Ik hoop voor ze dat het dan nog steeds zo goed blijft gaan samen. De andere vrouwen kwamen ook nog even aan het woord en dan vooral Malgosia. Zij is nog steeds boos op Albert en vindt dat hij haar niet met respect heeft behandeld. Ik snap dat wel, maar eigenlijk was ik meer benieuwd naar het verhaal van de andere vrouwen. Vooral naar de ervaring van Sandra die een paar dagen zonder Albert daar heeft gezeten en toen hij daar weer aankwam onderhand gelijk naar huis mocht. Naar haar verhaal ben ik nou echt benieuwd of waarom Albert nou precies weg ging en of hij wel echt naar zijn kinderen ging en niet gewoon naar Joyce?

Terugblik

Ik moet zeggen dat ik nu ik het hele seizoen heb gezien wel Albert de meest spraakmakende vond. Er gebeurde daar wel heel de tijd iets wat er wel voor zorgde dat het interessant bleef om naar te kijken. Mede wel door Malgosia en Joyce, maar ook door hoe bot Albert af en toe doet. En dat hij dan ineens dagen weggaat terwijl daar een vrouw voor hem is.

Anja (70 jaar oud) uit Frankrijk

Anja kan normaal gesproken dingen niet loslaten, maar met Peter is ze daar wel makkelijker in. Ze weet bij hem dat het wel goed komt. Ze geven elkaar elke avond een nachtzoen. Peter vindt het ook heel leuk met Anja en geniet van haar gezelschap. Ze noemen het nog geen relatie, maar wel beste maatjes. Ze willen het wel gaan uitzoeken en elkaar verder gaan ontdekken. In de voorstelaflevering had Anja van Art een fles champagne gekregen om te openen met de juiste persoon. Nu vindt ze het de tijd om hem samen met Peter te openen.

Anja zou wel wat een hartstochtelijkere zoen willen met Peter en hij is dat ook gewend, maar nog even niet. Ik denk dat Peter het gewoon niet met de camera erbij wil, wat ik ook wel weer snap. Ze gaan elkaar erg missen, maar Peter weet zeker dat het goed komt. Allebei hadden ze deze uitslag niet verwacht. Ik denk wel dat zij elkaar nog zijn blijven zien. Ik weet niet of het echt een liefdesrelatie nog is, maar in ieder geval wel een goede vriendschap denk ik.

Hoe is het nu met?

Mijn vermoeden was helemaal juist. Helaas is het tussen Anja en Peter niets meer geworden. Ik had dit eigenlijk wel verwacht. Ze merkte dat er toch helemaal geen diepgang in zat. Na een tijdje waren ze nog steeds bij hoofdstuk 1 van haar leven en Peter vroeg maar niet verder, hij leek geen interesse te hebben. Art hielp hem nog een beetje door te vragen of hij dan meer iemand is die het wil voelen in plaats van vragen. Daar komt Peter mooi mee weg, want hij hoeft nu alleen gewoon ja te zeggen en zelf niet na te denken of te reflecteren. Het meest zielige aan de hele reünie vond ik wel dat we erachter kwamen dat Anja afscheid heeft moeten nemen van haar kat. Uiteraard kwamen we ook nog even terug op hoe Joop de koffie vond daar bij de reünie. En gaf hij aan dat hij veel leuke berichten krijgt en dat vind ik wel fijn voor hem. Ik had niet verwacht dat hij leuke berichten kreeg hierover.

Terugblik

Ik weet het niet zo goed wat ik van Anja vond dit seizoen. Vaak vond ik haar pinnig en onaardig tegen de mannen. Je kon zeker goed merken dat ze lang alleen is en dat ook eigenlijk wel fijn vond. Toch ook wel fijn dat ze eventjes van de liefde heeft kunnen proeven. Het is haar wel gegund om een man te vinden. Al met al was ze wel vermakelijk om naar te kijken. Zeker met het hele gebeuren rondom Joop en zijn koffieapparaat.

Arno (46 jaar oud) uit Frankrijk

Arno en Niels hebben hun eerste nacht samen gehad. Ze hebben een goed gesprek over hoe het zou gaan als Niels daar zou komen wonen. Hij wil daar helpen in de B&B, maar ook een eigen carrière hebben. Hij geeft wel aan dat het nog even zal duren voordat hij echt daar zou gaan wonen. Arno heeft er wel vertrouwen in dat ze dan beide hun eigen ding zouden kunnen doen en een eigen stijl in het huis kunnen inbrengen. Als ze naar vrienden van Arno gaan komt het voor hen niet als een verrassing dat Niels daar nog is. Niels gaat iets eerder weg om een romantisch etentje voor te bereiden.

Ondertussen is Arno bezig met een verrassing voor de volgende dag. Hij wil dan met Niels op date naar een kasteel en hij wil daar in de tuin een romantische picknick voorbereiden. Niels is hier wel erg verbaasd over en hij vindt het een superleuke verrassing. Ik vind ze wel echt leuk samen, maar ik weet echt niet of dit iets voor de lange termijn is. Of Niels zich echt zou kunnen gaan settelen in Frankrijk.

Hoe is het nu met?

Niels en Arno hebben het nog een tijdje leuk gehad samen, maar helaas is er op dit moment niets meer tussen hen. Ze hebben het een tijdje geprobeerd, ze hebben zelfs nog geklust aan de B&B. Je kon duidelijk merken dat Niels het hier erg lastig mee heeft. Hij voelde echt iets voor Arno en merkte dat hij veel meer voor Arno voelde dan Arno voor hem. Ik vind het wel zielig voor Niels, maar ik had dit echt wel verwacht. Ik hoop voor ze beide dat ze nog een andere leuke man gaan tegenkomen.

Terugblik

Ik vond Arno echt heel erg saai. Er gebeurde daar echt niets en je merkte echt dat alles moest zoals Arno graag wilde. Dat hij nu alleen is verbaasd mij niets. Het enige dat ik jammer vind is dat Niels dus gekwetst is hierover. De andere mannen vond ik ook niet echt spraakmakend.

Iris (57 jaar oud) uit Griekenland

Iris heeft een date dag met Jan, het voelt met hem heel ontspannen want ze hoeft niets meer met hem uit te zoeken. Alles loopt heel gemoedelijk tussen hen. Peter vindt het maar niets dat ze een Jan dag heeft, maar hij ziet Jan nog steeds niet als concurrentie. Iris vindt het fijn dat ze met Jan zo bourgondisch kan eten. Ze zeggen tegen elkaar dat ze van elkaar houden. Dan denkt Peter ineens toch wel dat Jan en Iris iets met elkaar kunnen krijgen, maar wel opgebouwd uit vriendschap.

De volgende dag is het Peter dag en gaan ze met een jeep een stukje rijden. Op het terras vertelt hij Iris de waarheid. Hij vindt haar mooi en sprankelend en datzelfde vindt hij ook van Griekenland, maar voelt zich wel overbodig voor haar bedrijf. Hij is een workaholic en wil wel graag aan de slag. Hij voelt geen echte liefdesklik met Iris dus hij wil liever naar huis. Dit voelt echt heel erg abrupt allemaal, maar doordat we in de laatste dagen zitten is dat ook wel logisch. Iris en Jan zijn blij met de vriendschapsband die ze hebben opgebouwd, maar ze zijn niet verliefd op elkaar. Ik vermoed dat dit zo gaat blijven.

Hoe is het nu met?

En inderdaad Jan en Iris zijn echt hele goede vrienden, maar niet meer dan dat. Ze zijn al plannen aan het maken dat Jan naar Griekenland kan komen na het hoogseizoen. Ook al is het tussen Iris en Jan niets geworden is er wel nieuws! Iris is namelijk wel gelukkig in de liefde, ze heeft een leuke nieuwe vriend gevonden waar ze weer heerlijk mee kan zoenen en meer. In deze reünie werden er een beetje te veel details verteld, maar het was wel duidelijk dat Iris erg gelukkig is. Wat ik ook mooi vond is dat Iris wel eerlijk zei dat ze Martin helemaal geen kans heeft gegeven. Die realisatie vond ik wel mooi en ook eerlijk tegenover Martin.

Terugblik

Ik vond het eigenlijk allang duidelijk dat Iris en Jan niet samen zouden eindigen, maar wel een leuke vriendschap hadden. Met Peter zag ik ergens nog een kansje, maar Iris wilde eigenlijk een combinatie van Jan en Peter. De overige mannen die daar waren hebben geen kans gehad, maar René heeft gelukkig nu wel de liefde gevonden.

Mike (35 jaar oud) uit Spanje

Noor en Mike besluiten tijdens het spelen van een spelletje de situatie te bespreken. Noor vraagt aan Mike of hij haar gaat missen. Hij geeft aan dat hij haar leuk vindt en zeker gaat missen, maar niet de behoefte heeft om haar te zoenen of intiem contact te hebben. Zij zou dat wel graag willen. Noor is wel blij dat ze het nog positief hebben kunnen afsluiten. Eventueel in de toekomst zou het wel meer kunnen worden. Ik denk nog steeds niet dat het iets gaat worden.

Hoe is het nu met?

Ik was best wel in shock tijdens de reünie. Tussen Mike en Noor is het niets meer geworden. Daar ben ik niet verbaast over, dat had ik wel aan zien komen. Ook al vind ik Noor wel echt een leuke meid, maar ik vind dat zij een leukere man kan krijgen. Mike heeft wel de liefde gevonden, maar niet bij één van de kandidaten. Daar ben ik wel verbaasd over, want ineens is daar in de buurt dus wel een leuke vrouw om een relatie mee op te bouwen. Dat is allemaal ook best snel gegaan, de ouders zijn al ontmoet. Daar was Art zelfs ook nog verbaasd over. De meiden onderling hebben wel een leuke band met elkaar en ik denk dat zij allemaal ook wel de liefde gaan vinden.

Terugblik

Bij Mike was het ook een rollercoaster. Meestal vond ik het bij hem ook best wel saai. Eventjes zag ik een andere Mike toen Kia aankwam en ze eindelijk andere uitjes gingen doen dan watersporten. Toen dacht ik oké Mike gaat zijn best doen. Dat wilde hij uit eindelijk toch niet echt voor haar, want hij kreeg Noor niet uit zijn hoofd. Toen dacht ik oké hij gaat nu vol voor Noor, maar dat was toch ook weer niet helemaal het geval. Ik vind het leuk dat hij een relatie nu heeft en ik hoop voor hem dat het goed blijft lopen, maar ik ben ook wel blij dat we dat niet meer hoeven te volgen.

Mirjam (52 jaar oud) uit Zuid-Afrika

Mirjam is blij dat ze nu tijd heeft met één iemand en haar aandacht niet meer hoeft te verdelen. Ze wil Sjoerd meenemen op date, ze gaan picknicken op een hele mooie locatie. De picknick is wel een beetje chaotisch, maar het is wel gezellig en ze lachen heel veel. Ze vinden het wel raar dat het morgen afgelopen is, ze had wel meer tijd met hem willen doorbrengen. Eigenlijk wil ze niet dat hij weggaat. Sjoerd vindt haar ook steeds leuker worden.

Samen hebben ze het gesprek over hoe het nu verder gaat. Sjoerd neemt de leiding in dit gesprek. Hij geeft aan dat Mirjam even tijd voor zichzelf moet nemen even een time out en alles laten bezinken. Ze gaan dus nu wel afscheid nemen, maar het is waarschijnlijk geen afscheid van hen samen. Ze hebben er beide wel vertrouwen in. Ik hoop het heel erg dat dit iets gaat worden, maar erg makkelijk afspreken is het ook niet tussen iemand uit Nederland en Zuid-Afrika.

Hoe is het nu met?

Allereerst respect voor Rick die helemaal vanuit Nieuw-Zeeland kwam voor de reünie. Ik denk dat de productie het ook wel een erg lange reis vond en daarom maar besloten hebben hem een liedje te laten zingen. Ik vond het echt heel erg ongemakkelijk. De mannen kwamen verder ook niet echt aan het woord, David zat er helemaal voor niets bij. Maar ook vond ik het een beetje een raar gesprek met Mirjam en Sjoerd. Ze gaven wel aan dat ze nog contact hebben, maar nou niet echt duidelijk of dat op liefdesvlak is. Sjoerd lijkt alsof hij daar wel nog vertrouwen in heeft, maar Art had een beetje meer moeten doorvragen. Is er dan misschien iemand anders waar Mirjam interesse in heeft? Of komt Sjoerd nog eens naar Zuid-Afrika of nu zij toch in Nederland is gaan ze dan in Nederland op date?

Terugblik

De eerste paar weken dacht ik echt dat Mirjam de liefde niet zou gaan vinden. Ik dacht dat zij het wel prima vond om alleen te zijn en met de eerste mannen zag ik ook niet echt een klik. Totdat Rick daar aankwam en ik een andere Mirjam begon te zien. Maar niemand zorgde voor zo’n ontspannen sfeer als Sjoerd. Daarbij dacht ik echt dat er toch wel iets zou kunnen ontstaan en ik vind het echt jammer dat het nog niet het geval is. Maar wie weet komt het nog.

Robert Jan (57 jaar oud) uit Schotland

Esther besluit het ontbijt te gaan voorbereiden en daar moet Robert Jan wel aan wennen, maar hij vindt het wel plezierig. Suzanne heeft geen zin om zich te gaan bewijzen, ze is gewoon zichzelf. Toch zit het haar niet helemaal lekker en ze besluit met Robert Jan te gaan praten over gisteren. Ze zag een andere Robert Jan en dat vond ze eigenlijk niet zo leuk. Hij geeft aan dat hij probeerde om Esther niet over hem heen te laten walsen. Hij vindt het wel leuk dat hij feedback krijgt. Esther snapt goed zijn humor, maar Suzanne reageert wat vrouwelijker daarop en vindt niet alles grappig.

Tijdens een activiteit zitten de vrouwen erg met elkaar te praten en Robert Jan vindt dat jammer, want hij krijgt geen aandacht. Wel ziet hij dat Esther zich meer op haar gemak begint te voelen. Suzanne voelt zich goed, ze heeft een goed gesprek met Robert Jan gehad en daarin heeft hij aangegeven dat hij het jammer vindt dat Suzanne geen initiatieven neemt. Ze is ervan geschrokken dat hij aangaf zelfs nagedacht te hebben over haar wegsturen. Dat wil ze niet dus ze besluit een tandje bij te zetten. Maar eerst gaat hij op date met Esther. Ze gaan naar een manage en dat is echt heel erg gezellig. Daarna gaat hij ook even één op één met Suzanne tijd doorbrengen. Hier wordt heel veel geflirt en hij ziet duidelijk een andere Suzanne.

De volgende dag willen Esther en Robert Jan met elkaar gaan wandelen. Suzanne hoopt dat hij Esther wegstuurt. Esther wil hem wel beter leren kennen later, maar voor nu gaat ze naar huis. Ze mist haar dieren en moet binnenkort weer werken. Ze zal het zien wat de tijd gaat brengen. Nu heeft Robert Jan nog even tijd om Suzanne te leren kennen en ineens gaat het allemaal erg snel en geeft Suzanne aan verliefd te zijn. Ze voelen beide de verbinding en ze gaan kijken of het leuk blijft. Ik vind het heel abrupt allemaal en ik denk niet dat dit stand zal houden.

Hoe is het nu met?

Boven al mijn verwachtingen zijn Robert Jan en Suzanne nog steeds bij elkaar en verliefd. Suzanne vindt hem zelfs zo leuk dat ze zich over zijn slechte kledingstijl heen kan zetten. Ze heeft zelfs zelf ook al tweed kleding gekocht. De andere vrouwen zijn allemaal blij voor Suzanne en Robert Jan. Het gaat met ze allemaal erg goed en Els geniet van alle positieve reacties. Ik vond het wel leuk om Els weer te zien. Ergens had ik misschien verwacht dat hij toch met Els samen zou zijn, maar blijkbaar werkt het met Suzanne. En dat is ze ook gegund.

Terugblik

Robert Jan vond ik eigenlijk ook wel leuk om te volgen. De ene keer leuker dan de andere keer. Ik vond het erg jammer dat Els weg moest, die had ik echt niet zien aankomen. Verder wist ik heel de tijd niet echt waar Robert Jan nou naar op zoek was. Ergens leek het ook alsof hij de vrouwen alleen maar verliefd wou maken op Schotland in plaats van op hemzelf. Maar uiteindelijk met Suzanne vond hij toch de liefde.

Thijz (64 jaar oud) uit Frankrijk

Thijz begint het benauwd te krijgen. Nu Yvonne meer naar hem toe beweegt gaat hij juist achteruit. Hij vindt haar heel sereen, maar hij vindt dat hij niet de man is voor Yvonne en heeft een keuze gemaakt. Ze zijn te verschillend en hij wil blijven zoals hij is. Zij geeft aan dat ze niet van plan is om hem te gaan veranderen, maar ze ziet zijn pijn. Ze mist hoe het op het begin was. Ik denk dan het begin was vorige week? Dus als het nu al niet goed zit stop er dan maar gelijk mee.

Ze besluiten ook om er mee te stoppen. Hij geeft aan dat het wel echt was, maar het wel ontdekken was. Ze kan hem niet meer overtuigen van een andere keuze. En ze besluit dan maar weg te gaan. Ruben, de vriend van Thijz geeft zijn mening er nog even over. Hij denkt dat Yvonne zich te veel bemoeide met Thijz. Ze zei dat hij een andere broek moest aandoen en dat hij zich moest scheren en dat past niet bij Thijz. Als ik dat zo hoor van Ruben snap ik wel dat Thijz aangaf dat hij zichzelf wil blijven. Het lijkt toch wel een beetje erop alsof Yvonne hem wilde veranderen, al was het dan misschien in iets kleins zoals een broek. Thijz geeft aan voorlopig geen liefde te willen en ik denk ook dat het voor hem verstandiger is.

Hoe is het nu met?

Eigenlijk wil ik het niet eens hebben over Thijz tijdens deze reünie. Wat een ontzettende onsympathieke houding had hij tijdens deze uitzending. Hij heeft sowieso de moeite niet genomen om naar Nederland te komen. Dat vind ik al gek, maar daar zou ik nog overheen kunnen stappen als hij zijn best had gedaan in een leuk videogesprek. Alleen dat was absoluut niet het geval er was geen gesprek mee te voeren. Art gaf ook al aan dat hij het lastig vond om zo met Thijz te praten en dat snap ik. Yvonne heeft ook besloten om niet naar de reünie te komen en dat snap ik ergens nog wel, maar vind ik wel heel erg jammer.

Niet alleen Yvonne, maar ook José was niet aanwezig. Dat snap ik ook, want José woont zelf ook in Frankrijk en ze heeft één nachtje bij Thijz doorgebracht omdat hij al verliefd was op Yvonne. Dat zij geen zin had om hiervoor naar Nederland te komen dat vind ik niet gek. De drie andere vrouwen waren er wel, maar daar deed Thijz ook raar tegen. Toen Ammarie aan het woord kwam leek het wel alsof Thijz zijn pet over zijn oren wilde trekken. Terwijl het toch best leek alsof Ammarie daar prima wegging. Daar was geen ruzie of iets alleen andere gedachtes.

Het beste was gewoon geweest als Art het gesprek met Thijz had afgekapt en in gesprek was gegaan met de vrouwen. Ze hadden het geluid uit kunnen zetten van Thijz of gewoon de connectie kunnen verbreken, want hij zei toch niets nuttigs. Dan hadden we misschien eindelijk antwoord gekregen op de vraag waarom Mariël nou precies weg is gegaan. Waar ging dat gesprek over wat toevallig niet is opgenomen, maar wat wel de reden was waarom Mariël naar huis ging. Eigenlijk was alles beter geweest dan praten met Thijz. Art had aan de vrouwen kunnen vragen of ze al andere leuke mannen hebben ontmoet of van mijn part hadden ze over het weer kunnen praten, maar absoluut geen zendtijd meer voor Thijz.  

Terugblik

Qua entertainment was Thijz nog best wel leuk om te volgen dit seizoen. Het was al snel duidelijk dat het een aparte man was. En waar ik de eerste weken echt dacht dat hij alleen zou blijven en de liefde niet zou vinden leek dat toch te veranderen. Yvonne bracht daar toch verandering in, maar helaas mocht het niet zo zijn. Voor Yvonne denk ik dat het beter zo is. Zij kan echt zoveel leukere mannen vinden.

En toen zaten de negen weken van B&B Vol Liefde er alweer op. Ik vind het ook wel weer lekker dat het seizoen is afgelopen. Het was leuk, maar ook wel weer lang genoeg. Iedereen die het wel heel erg gaat missen hoeft gelukkig geen jaar te wachten op een nieuw seizoen. In de tussentijd kunnen we nog genieten van Winter Vol Liefde.

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!