Expeditie Robinson: Twee vrouwen vallen op en twee vrouwen vallen af
Bron: RTL/Shotbysud

Expeditie Robinson: Twee vrouwen vallen op en twee vrouwen vallen af

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De aflevering begint met een bus/vrachtwagen met 10 vrouwen en dan met een bus/vrachtwagen met 10 mannen. Aangekomen op de plaats van bestemming zien ze de dames twee stapels van 5 rugzakken. Dus 2 teams en beide teams moeten een koker meenemen en pas op volle zee openen. De mannen krijgen dezelfde opdracht. In een koker zit een rode steen, in 1 koker een blauwe steen en zo worden de teams, rood en blauw gevormd.

De teams mogen gelijk aan de bak. Met een gigantische proef. Waarbij een kist uit het water gehaald moet worden, fysieke kracht nodig is, gepuzzeld moet worden en vuur moet worden gemaakt. En direct vallen een aantal dames op. Roosmarijn is waanzinnig enthousiast. En Jamie zet zich direct in voor het team en wordt twee keer omhoog gehesen voor het team. Eva zet zich ook goed in voor haar team maar misschien te veel te snel want zij verlies top een gegeven moment haar energie.

Wie wint de proef en de grote prijs?

Ook Slaby zet zich dusdanig goed in dat hij wat voelt knappen in zijn elleboog en al een blessure oploopt die hij gedurende de proef weet te onderdrukken. Het blauwe team start sterk, pakt een voorsprong en weet deze lang vast te houden. Team rood komt nog even langszij met het vuur maken maar blauw wint de proef en dus de grote beloning van extra bouwmaterialen inclusief dakbedekking en een fruitmand. Roosmarijn probeert direct haar team, het verliezende team te troosten en motiveren!

En dan vertrekt blauw naar het kamp met de extra bouwmaterialen, dit blijkt kamp Zuid te zijn. Rood vertrekt naar het andere eiland kamp Noord dus. En ook hier lijkt blauw het direct beter op de rit te hebben. Zij beginnen sneller aan een taakverdeling. Bij rood oftewel team Noord wordt meer gesproken maar volgt minder snel een beslissing over het bouwen van een slaapplaats.

Wie moet het eiland al verlaten?

Dan als iedereen druk bezig is komt er een boot aan op beide eilanden. De teams krijgen een brief en een koker. De brief moet eerst gelezen worden en opgevolgd worden. Daarna mag pas de koker worden geopend. Elk team moet 2 personen aanwijzen die een belangrijke beslissing moeten nemen. Bij rood worden dat Chelsey en de oudste en wijste van de groep, Frits. Bij het andere team worden het de mensen die de koker en de brief vasthouden. Willem en Krista. En Robinson zou Robinson niet zijn zonder direct grote gevolgen.

De twee aangewezen personen moeten een van de ander 8 aanwijzen om het eiland te verlaten. Dus er moeten direct knopen doorgehakt worden. En dus kijken ze in beide teams eerst naar wie het eiland nog niet moet verlaten. Wie er nog nodig is. En dan wie er niet zo nodig is, niet zo opgevallen is of nog geen kwaliteiten heeft laten zien die bruikbaar zijn. En de slachtoffers zijn Eva en Iris.

In de vooruitblik op morgen zien we Iris op een strand staan waarbij e zich afvraagt of ze alleen moet zien te overleven.