Steeds meer BN’ers gespot op de fiets

Steeds meer BN’ers gespot op de fiets

Geschreven door Redactie

Steeds vaker zien we dat ook bekende Nederlanders de voorkeur geven aan de fiets, dan aan de auto. Voor wie de serie ‘Gooische moeders’ heeft gezien, weet natuurlijk als geen ander hoe populair met name de bakfiets is. Dit is niet alleen omdat deze er zo leuk en trendy uitzien, maar vooral ook omdat het vaak een stuk praktischer is.

Je kunt je natuurlijk wel voorstellen hoe hectisch het kan zijn wanneer je als moeder je twee kinderen naar school moet brengen en daarna ook nog boodschappen moet doen. Kies je dan voor een bakfiets, dan is parkeren in ieder geval geen uitdaging meer en ook het rekening houden met het drukke verkeer is niet nodig. Toch vragen een hele hoop mensen zich af waarop ook BN’ers steeds vaker kiezen voor een elektrische fiets.

Met de fiets is beter voor het milieu

Waar wij ‘normale’ Nederlanders zich natuurlijk al bezighouden met het milieu, is dit voor bekende Nederlanders natuurlijk nog belangrijker. Op het moment dat je namelijk met een zwaar vervuilende bolide gespot wordt, is de kans vrij groot dat je binnen de korte keren op de voorpagina staat van een bekend roddelblad. Uiteraard is dit nog altijd beter dan dat je wordt betrapt met een ander, maar is het niet altijd even goed voor je imago.

Omdat je als bekende Nederlander natuurlijk ook een voorbeeldfunctie hebt, is het verstandig gewoon eens wat vaker de fiets te pakken en is het nog goed voor het milieu ook. Behoor je tot het selecte groepje zonder e-bike? Doe dan eens een vrijblijvende proefrit bij fietsenfabrikant Amslod en kijk welke fiets het beste bij je past. Dit heeft als voordeel dat je verschillende modellen kunt proberen en de fiets volledig naar wens wordt samengesteld voor je.

Goed voor de gezondheid

Fietsen is gezond en dat is belangrijk voor ons allemaal. Vooral wanneer je zo’n druk en hectisch leven leidt zoals de meesten, is het dus wel prettig dat je goed voor je lichaam en ook geest zorgt. Door bijvoorbeeld iedere dag even een half uurtje te gaan fietsen, zul je merken dat je je een stuk prettiger voelt, dan wanneer je altijd maar de auto pakt. Ook wanneer je bijvoorbeeld naar de supermarkt gaat voor een paar kleine dingen, is het toch veel sneller om op de fiets te gaan, dan dat je eerst die enorme bolide van de oprijlaan moet rijden?

Vermijd de paparazzi

Wanneer je bekend bent, dan houden ze je altijd in de gaten. Op het moment dat je net een nieuwe auto hebt, weet vaak heel Nederland binnen een dag wat het kenteken is. Door ervoor te kiezen op de fiets te gaan, blijf je vaak veel meer in de anonimiteit. Want laten we eerlijk zijn, wie gaat er nu met de fiets terwijl er een of meerdere enorme wagens voor de deur staan? Daarbij komt ook dat je met de fiets allerlei tussendoor weggetjes kunt nemen, waardoor ze je dus niet zomaar kunnen achtervolgen. Ideaal dus voor wanneer je er geen zin in hebt dat ze iedere keer met een camera achter je aan komen.