GTST Zomer-blog 2019: #4 Rik & Zoë

GTST Zomer-blog 2019: #4 Rik & Zoë

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het leven van Zoë (Anouk Maas) komt volledig op zijn kop te staan. Door het toedoen van Loes (Beaudil Elzenga) raakt haar vriend, Rik (Ferry Somogyi) zwaargewond. Tijdens de achtervolging van Loes raakte zij in paniek. Zij gooide een brandblusser van de trap af, die vol op het hoofd van Rik terecht kwam. Hierdoor raakte hij in een diepe coma.

Ruim twee maanden leefde Zoë in angst om Rik. Zou het nog wel goed gaan komen? Komt hij weer goed uit zijn coma? Na twee maanden opent Rik eindelijk zijn ogen. Maar hij kan zich niet goed bewegen. Door de klap van de brandblusser is zijn rug ernstig gewond geraakt. Een lange en onzekere tijd breekt aan.

Rik wil niet dat Zoë door deze periode heen moet. Hij wil een einde maken aan hun relatie. Hier wil Zoë niets van weten. Zij doet juist haar best om Rik zo goed mogelijk te helpen. Het grootste probleem voor haar is geld. De behandeling van Rik is zo duur en wordt ook niet vergoed door de zorgverzekeraar. Laura (Jette van der Meij) wil het tweetal dolgraag helpen.

Dan is daar ineens Daan (Dorian Bindels). Hij hoort van de problemen van Zoë en wil haar helpen. Hij moet op zoek naar een vriendin om geld van zijn opa te krijgen. Als Zoë zijn vriendin wil spelen, dan krijgt zij een deel van het geld voor Rik. Na lang aarzelen gaat ze toch akkoord. Voor Rik is het heel goed nieuws. Hij kan revalideren in een ziekenhuis in Engeland.

Laura heeft haar vraagtekens bij Zoë. Maar voor Zoë is het de mogelijkheid om haar vriend te helpen. Ondertussen probeert Daan er alles aan te doen om Zoë echt te versieren. Dat werpt zo zijn vruchten af. Alleen heeft Zoë helemaal niet door waar hij mee bezig is. Voor Laura is de maat vol en wil Rik inlichten over de plannen van Zoë.

Het plan van Daan gaat ver, heel erg ver. Hij wil dat Zoë zwanger wordt van hem én met hem trouwt. Een kind maken ziet Zoë helemaal niet zitten. Dus komen ze met een overeenkomst. Er komt een draagmoeder in het spel, zonder dat de opa van Daan dat merkt. Maar een huwelijk moet er wel komen. Laura is op weg om Rik in te lichten over de plannen van Zoë.

Vlak voordat het ‘huwelijk’ plaats zou vinden is Rik terug. Hij wil dat Zoë het afblaast en stopt met Daan. Zij weet zich geen raad en blaast het huwelijk af. Voor Daan breekt een onzekere tijd aan. Zijn hele plan valt in het water. Hij wil Zoë niets meer betalen en laat haar vallen. Rik weet ook niet zo goed wat hij met Zoë aan moet.

Het duurt nog lang voordat Rik weer helemaal hersteld is. Hij weet wel dat hij klaar is met Zoë. De twee groeien uit elkaar en gaan ieder een eigen weg. Totdat Rik hoort dat Zoë haar biologische vader zoekt. Rik wil haar daar dolgraag bij helpen. Op zijn hulp zit ze niet te wachten. Via de mail krijgt ze ineens contact met haar vader.

Ze besluit om af te gaan spreken. Volledig opgewonden en vol spanning besluit ze naar de afspraak te gaan. Daar staat ze oog in oog met, wat ze denkt dat het haar vader is. In werkelijkheid is het niemand minder dan Jos (Bas Keijzer). Hij wil wraak nemen op Rik en Bing (Everon Jackson Hooi) en heeft Zoë daarvoor nodig.

Ineens krijgt Rik een foto van Zoë en Jos. Hij haast zich naar de locatie van de twee. In ruil voor Zoë’s vrijlating, laat Rik zich vastnemen. Zoë weet te ontkomen en schakelt de politie in. Alles gaat dan in een sneltreinvaart. De politie komt achter de locatie van Jos en weet hem te arresteren. Rik weet op het nippertje aan de dood te ontsnappen.

Door deze hele gebeurtenis lijken Rik en Zoë weer nader tot elkaar te komen. Toch komen er steeds weer wrijvingen tussen de twee. Het lijkt wel alsof ze er allebei een beetje klaar mee zijn. Rik besluit weer een einde te maken aan hun relatie. Toch komt hij daar snel op terug. Hij merkt dat hij toch van haar houdt.

Dan komt er schokkend nieuws aan het licht. Daan blijkt een broer te zijn van Rik. Sterker nog het zijn halfbroers van elkaar. Wanneer Rik dit te horen krijgt is hij in shock. De twee hebben allesbehalve een goede start als broers met elkaar. Toch probeert Zoë om de twee nader tot elkaar te brengen. Het lijkt aardig te lukken, totdat Daan met een duivels plan komt.

Hij is stik jaloers op zijn halfbroer. Daarom besluit hij om iemand in te huren die zou zijn aangerand door Rik. Meteen wanneer het nieuws uitkomt is Rik woedend. Zoë heeft haar vraagtekens bij deze hele toestand. Voor Daan is het als muziek in zijn oren. De twee krijgen ruzie, precies waar hij al op hoopte.

Rik is woedend wanneer hij merkt dat Zoë niet achter hem staat. Hij maakt het opnieuw uit en Zoë kan weer haar spullen pakken. Daan geniet van het zichtbare verdriet van zijn halfbroer. Hij besluit om zijn ‘slachtoffer’ te belonen met een flink geldbedrag. Precies op dat moment komt Zoë langs. Zij besluit het ‘slachtoffer’ te benaderen en hoort haar eens flink uit.

Meteen haast Zoë zich naar Rik. Zij vertelt hem alle wat ze weet. Daan probeert nog te ontkennen, maar dat heeft geen zin. Er ontstaat weer een strijd tussen de beide broers. Zoë probeert het nog goed te maken, maar er is te veel gebeurd. Een toekomst lijkt er gewoon niet in te zitten voor de twee. Of zou er nog een kleine kans zijn?

Vanuit het niets is daar ineens een man in de Koning, Nabil (Noah Valentyn). Hij heeft ogen voor de verdrietige Zoë. Hij besluit langer in Meerdijk te blijven om haar beter te leren kennen. Hij blijkt ook nog een vage kennis van Kimberly (Britt Scholte) te zijn. Zoë wil in eerste instantie niets van deze gladjanus weten.

Nabil blijkt een volhouder te zijn. Hij wil dolgraag dat ze met hem meegaat. Hij biedt haar kansen aan waar ze altijd van gedroomd heeft. Vol met twijfels wil ze hem wel een kans geven. Totdat Rik zich er mee bemoeit. Hij kan niet leven zonder Zoë en vraagt haar ten huwelijk. Volledig verward besluit ze voor Rik te gaan. Ze is dolgelukkig om eindelijk de vrouw van Rik te mogen worden.

Het huwelijk is gebaseerd op een leugen. Dus weet Zoë genoeg; ze kunnen elkaar niet gelukkig maken. Hij wil dolgraag dat ze bij hem blijft. Maar Zoë’s besluit staat vast. Ze maakt een einde aan hun relatie en haast zich naar Nabil. Ze is nog net op tijd om met hem in het vliegtuig te stappen. Daarmee komt er een einde aan Zoë’s tijd in Meerdijk.

Gaat Rik ooit weer de liefde vinden? Hoe gaat hij om met Zoë’s vertrek? Krijgt hij nu wel een band met zijn halfbroer Daan? Allemaal vragen die pas in september beantwoord zullen worden. Hiermee komt er een einde aan de vierde GTST Zomer-blog. Volgende week is er een nieuwe editie en die staat volledig in het teken van Aysen en Daan. Die wil je niet missen.

Tot volgende week!