Eva Jinek wint Sonja Barend Award 2023
Bron: RTL

Eva Jinek wint Sonja Barend Award 2023

Geschreven door Pieter Jongsma

Eva Jinek heeft de Sonja Barend Award 2023 gewonnen. Jinek wint de prijs voor haar interview met Camille van Gestel. Volgens het overgrote deel van de leden van de vakjury was haar gesprek met een van de hoofdpersonen in de mondkapjesdeal het beste tv-interview van het afgelopen seizoen.

‘Dit interview toont Eva Jinek op haar best’, oordeelt Angela de Jong. ‘De opbouw was uit het boekje, ze zette hem genadeloos klem en de opmerking ‘je bent niet verplicht om een hufter te zijn’ maakte het af.’ Simone Weimans: ‘Het gesprek waar we op wachtten. Vraag voor vraag brokkelt het al zwakke verhaal van Van Gestel af. Eva in topvorm.’ Bert van der Veer: ‘Perfect in de voorbereiding en feilloos uitgevoerd.’

Jineks interview met Van Gestel was één van de negen gesprekken op de longlist van de Sonja Barend Award dit jaar. Andere interviewers die hoge ogen gooiden waren Kefah Allush (voor zijn gesprek met Bridget Maasland voor De kist) en Rutger Castricum (voor zijn gesprek met Ben van der Kooi in Rutger en de Nationalisten).