Vader en zoon Krabbé samen in nieuwe dramaserie ‘De Man Met De Hamer’.

Vader en zoon Krabbé samen in nieuwe dramaserie ‘De Man Met De Hamer’.

Geschreven door Pieter Jongsma

Volgende week zondag maakt Martijn Krabbé zijn acteerdebuut in ‘De Man Met De Hamer’. In deze nieuwe tiendelige RTL 4-dramaserie schittert hij naast zijn vader Jeroen Krabbé, Olga Zuiderhoek en Michiel Nooter. Martijn speelt Kasper de Leeuw, zoon van veilingmeester én notoire brombeer Arend de Leeuw (een rol van Jeroen Krabbé).

Na ruim twintig jaar afwezigheid staat de energieke Kasper totaal onverwacht op de stoep bij het veilinghuis van zijn vader. Die is op zijn zachts gezegd onaangenaam verrast. Kasper vertrok destijds om duistere redenen met de noorderzon naar het buitenland, maar wil nu graag - tot groot ongenoegen van zijn vader - zijn leven in Nederland weer oppakken. Terwijl zich tussen de twee een haat-liefdeverhouding ontwikkelt, wordt stukje bij beetje ontrafeld wat zich vroeger in de familie heeft afgespeeld en wat de werkelijke reden is dat Kasper ooit halsoverkop zijn ouderlijk huis heeft verlaten.

Beide heren blazen los van elkaar regelmatig even stoom af in koffiehuis Van Baaren, waar het bemoeizuchtige echtpaar Greetje en Tonnie van Baaren (gespeeld door Olga Zuiderhoek en Michiel Nooter) de scepter zwaait. Greetje doet naast haar werk in het koffiehuis ook huishoudelijk werk bij Arend.

‘De Man Met De Hamer’ is geproduceerd door Masmedia en geregisseerd door Will Koopman, onder andere bekend van ‘Gooische Vrouwen’ en ‘Divorce’.

Uitzending
Wekelijks vanaf zondag 15 september tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 4