Oranje - The Day After: Nederland verzekert zich van deelname EK
Bron: Showbizznetwork.nl

Oranje - The Day After: Nederland verzekert zich van deelname EK

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Zonder te overtuigen heeft Nederland zich geplaatst voor het EK volgend jaar in Duitsland. Sprankelend was het geen moment wat het team van Koeman liet zien, maar door een vroeg doelpunt van Wout Weghorst wist Oranje met 1-0 te winnen van Ierland. 

Opstelling

Voor de wedstrijd tegen de Ieren had Koeman weinig verrassingen in petto. Onder de lat hield de oefenmeester het vertouwen in Bart Verbruggen. De achterhoede bestond zoals verwacht uit Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind en Hartman en op het middenveld had Koeman een plek voor Jerdy Schouten, die na een jaar zijn rentree bij Oranje maakte. Naast Schouten completeerde Reijnders en Simons het middenveld. De voorhoede bestond uit Wout Weghorst en, de van blessure teruggekeerde, Cody Gakpo. 

Wedstrijd 

Oranje begon slordig aan de wedstrijd, maar in tegenstelling tot de heenwedstrijd in Ierland kon Nederland al vroeg juichen.Wout Weghorst draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en kreeg daarna alle tijd en ruimte om op het doel van Ierland af te dribbelen. Met een geweldige uithaal liet Weghorst doelman Gavin Bazunu vervolgens kansloos: 1-0. Na de vroege openingsgoal werd Oranje sterker, maar dat resulteerde niet in een verdubbeling van de voorsprong. 

Ook na rust oogde het spel van het team van Koeman gezapig. Verder dan kansen op een kans kwam Oranje niet en na bijna een uur spelen leek de overwinning in gevaar te komen. Bart Verbruggen had geen antwoord op getoucheerd schot van Adam Idah, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Zo kwamen Oranje en Verbruggen met de schrik vrij. De rest van de wedstrijd werd het nog spannend, maar kon Nederland de overwinning over de streep trekken, waardoor het EK-ticket veilig gesteld werd. 

Zaterdag neemt Oranje het nog op tegen Gibraltar in de laatste wedstrijd van deze kwalificatiecyclus. Deze wedstrijd gaat nergens meer om, want Oranje heeft zich al geplaatst voor het EK en Gibraltar staat stijf onderaan in de groep met 0 punten. De onkunde van het Gibraltarees elftal werd gisteren pijnlijk duidelijk. Koploper Frankrijk was goed op schot en wist met maar liefst 14-0 van Gibraltar te winnen.