Expeditie Robinson : Weer een spraakmakende eilandraad!
Bron: RTL/Shotbysud

Expeditie Robinson : Weer een spraakmakende eilandraad!

Geschreven door John Holdorp

De vorige eilandraad was spraakmakend. Krista was in tranen en liep weg. Dus begon deze aflevering ook met de naweeën hiervan. Ilse huilde en was boos op met name Mark. Ze wil terugpakken maar beseft dat ze niet lang boos kan blijven en verder moet in de groep. Mark gelooft dat Willem en Ilse het verwerkt hebben. Radmilo deelt mee dat zijn Robinson eindigt. Hij wil nog aan een proef deelnemen. En dan wil hij dat iedereen op hem stemt.

Ilse wil op Mark stemmen. Ze is nog steeds boos op hem. Willem en Jochen overleggen. Maar bepalend wordt weer de proef, wie wint immuniteit en wie moet strijden om zijn stem te behouden. Wie worden meegenomen naar het winnaarseiland en krijgen ze eten mee of pakt de winnaar een extra koker?

Paalhangen!

De proef is simpel, een paal omklemmen en zo lang mogelijk blijven hangen. Eenvoudig maar moeilijk en energievretend. En om die reden besluit Jochen al snel op te geven en zijn kracht te sparen. Willem, Ilse en Floris moeten ook al snel opgeven. En Ilse wil langer blijven hangen dan Mark en klemt zich met de moed der wanhoop vast maar verliest ook de strijd. Maar ook de man die uitkeek naar de individuele strijd, Radmilo, redt het weer niet.

Mark wint tenslotte en neemt Iris en Willem mee naar Winnaarseiland samen met een hamburger pakket. Tenslotte wijst hij Radmilo aan om tegen Jochen te strijden. Een strijd van de ouwetjes. Zodat Radmilo ook dat eiland nog heeft gezien voordat hij vertrekt. Jochen en Radmilo moeten onder en over hindernissen om kokosnoten naar een plek te brengen waar ze mogen proberen deze in een net te gooien. Een strijd die Jochen wint. Terug bij de rest laat Radmilo nog even weten dat een hamstring hem hinderde. Dit probleem is ontstaan tijdens het paalhangen.

De eilandraad lijkt net als vorige week een inkoppertje. Radmilo zal wel weggestemd worden. Maar Willem, Jochen en Ilse hebben anders beslist. Radmilo krijgt 4 stemmen, maar met 5 stemmen, waarvan 2 van Jochen, wordt Iris weggestemd. Ze begrijpt het niet, huilt en vraagt zich af waarom? er zou toch op Radmilo gestemd worden?

Iris is verbaasd en Radmilo is een loser.

Jochen geeft uiteindelijk aan waarom. Floris en Mark zijn geschrokken. En dan geeft Radmilo aan ook weg te gaan en dus op te geven. Radmilo de reus, ex-boxer en de man die uitkeek naar de individuele strijd, maar nooit potten heeft kunnen breken geeft op. En hiermee wordt een jarenlange frustratie van veel Robinson kijkers weer bewaarheid. De BN'ers zitten vaak om andere redenen in de expeditie en geven vaker en veel sneller op dan niet Bn’ers die echt uit liefde aan de expeditie deel zouden willen nemen.

Ik en velen met mij hopen dat RTL en de programmamakers weer eens van die BN’ers af willen wijken en weer een echte Expeditie Robinson willen houden met mensen die echt deel willen nemen, echt tot het uiterste willen gaan en niet op zullen geven en alleen op medisch advies de expeditie zullen verlaten.

Radmilo sluit zich aan bij de grote groep van bekende losers die gedurende het programma opgaven! Zijn winnaarsmentaliteit was ver te zoeken. Waarschijnlijk omdat hij niets gewonnen heeft. Iris ondertussen verweet bij het afscheid nemen Willem dat hij ‘een vuile rat was’ Na het vuile spel van Radmilo vorige week waar de emoties op X nogal oplopen, vraag ik me nu af of al die mensen zich nu ook zo opwinden over het vuile spel van deze week?