Deze week in Winter Vol Liefde: Bart moet Edith als een apfelstrudel gaan zien
Bron: RTL

Deze week in Winter Vol Liefde: Bart moet Edith als een apfelstrudel gaan zien

Geschreven door Nona Tolol

Elke maandag blikt Nona vooruit op de komende week in Winter Vol Liefde.

Guido (Lapland)

Na de overhaast vertrokken Margreet, was het Elsje Fiederelsje die haar opvolgde bij Guido in het afgelegen Lapland. Els is niet zo snel onder de indruk. Ze eet rauw elandhart als ontbijt, trotseert glimlachend temperaturen van -20 en klunend en worstelend naar de poepdoos, door metershoge sneeuw, in het holst van de nacht, voelt voor haar als een opkikkertje.

Oh ja, en ze heeft zelfs een dubbele poepdoos in haar tuin! Guido was direct jaloers en wilde daar alles over weten. Dus tja, je zou denken: a match made in heaven. Vooral met Margreet in gedachten die na één nacht al heimwee had. Oh, Guido vindt Els zeker ook wel leuk. Maar ja, hij houdt zijn opties open. Want er zijn nog meer vrouwen in aantocht.

De vraag werpt zich dan ook op of de dames die in aantocht zijn, net zo onverschrokken en stoer zijn als Els. En zijn zij misschien in het bezit van een driedubbele poepdoos??? Of zullen ze het, net als Margreet, na één dag voor gezien houden. We gaan het zien.

Saul (Zwitserland)

Op de Bunga Bunga Berg bij Saul hebben zich inmiddels twee vrijgezellen gemeld: Amy Doos euh… Roos en de blonde Jessie. Saul is een lieverd en wil zich, in navolging van zijn vijf broers, settelen en een gezin stichten.

Helaas wordt Saul snel verliefd. Gek genoeg vaak in de supermarkt, in gangpad 3 (bij de biologische chocola en koekjes) of in de rij bij de snelkassa. Hij heeft inmiddels gezoend met Amy. Koren op de molen van deze dame want hierdoor heeft ze een voorsprong op haar rivales.

Grote vraag is dan ook of Jessie, en de dames hierna, nog enige kans maken of is het Amy die er met de buit vandoor gaat? Het is dan ook nog de vraag of de verwachte concurrentie wel uit de aangemelde dames bestaat. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat Saul zijn ware liefde vindt in de rij van kassa 5.

Edith (Oostenrijk)

Bij Edith in Tirol heeft zich de Limburgse Tirol-fanaat Bart gemeld. Onzin staat bij hem op nummer 1, zo zegt hij. En voorts heeft hij een voorkeur voor Tiroler specialiteiten zoals schweinesteinerwürsten, sturmbahnburger en apfelstrudel. Hij vindt Edith helemaal ‘toll.’ Edith hem óók, maar dan moet hij zich wel wat meer open stellen en initiatief tonen.

Met betrekking tot wat hij nu weer eens gaat eten, toont Bart meer dan voldoende initiatief. Stel dat hij Edith nu eens meer als een apfelstrudel gaat zien, maakt hij dan meer kans?

Benjamin (Zwitserland)

Benjamin is in hoger sferen gebracht door Joshua en zijn veelbesproken actie met het vliegtuigje. Dat valt moeilijk te overtreffen voor de vrijgezellen die zich hierna komen melden. Vergeleken bij Benjamin lijkt Joshua een man van de wereld. Bereisd, goed gekleed en, volgens Benjamin, een prachtig gebit. Valt er dan werkelijk niets op of aan te merken op deze Joshua?

Ik ben heel benieuwd of Joshua zijn voorkomende en innemende kant blijft tonen wanneer de andere vrijgezellen zich melden. Of voelt hij zich dan geroepen om een nog grootsere activiteit te plannen? Neemt hij Benjamin dan mee op een luxe safaritrip naar Kenia? Of effe shoppen in Dubai? Of blijft het hierbij? Ik kennie wachten.

Marco (Noorwegen)

Tenslotte dan Marco. En Tineke. Tineke heeft er een busreis van twee weken voor over gehad om Marco te bezoeken in zijn boutiquehotel in Noorwegen. Tineke is altijd opgewekt, houdt van vingerhaken en ecologische ontbijtbuffetten. Tineke houdt ook van praten, alleen niet over zichzelf. Daardoor weet Marco nog steeds niet wie of wat Tineke is.

Tineke herhaalt telkens dat ze de liefde aan het leren is maar ik heb de indruk dat het daar een beetje te laat voor is. Het is tijd voor actie. Marco kont tot rust door met zijn huishoudtrap en in zwembroek in een wak te chillen. Wellicht dat, wanneer Tineke zijn voorbeeld volgt, zij eindelijk wat van zichzelf laat zien.

Grote vraag is alleen: krijgt onze Tien daar nog wel de kans voor of mag ze binnen afzienbare tijd, vingerhakend en wel, naar huis? En mocht dat zo zijn, zal ze voor de terugreis een snellere route kiezen? We gaan het zien!

Luister B&B De Podcast over Winter Vol Liefde. Te vinden in alle podcast-apps.

Niks missen en meepraten over Winter Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!