Door Natasja’s Ogen: Leuke themaweken en Karen is sceptisch over de opdracht
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Door Natasja’s Ogen: Leuke themaweken en Karen is sceptisch over de opdracht

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2024.

Op dit moment zijn er een oneven aantal bewoners in het Big Brother huis, waardoor er weer een twist moest worden verzonnen om 1 bewoner buiten een duo te houden. Deze week hebben ze daarom de Safe or Solo week. De bewoner die aan het eind van de week nog in het aparte huis zit is automatisch genomineerd. Dit houdt niet in dat de rest dan veilig is, want de rest van de bewoners gaan gewoon nomineren dus alles is nog mogelijk. Alleen degene in het Solo huis is gegarandeerd van een nominatie.

Ik vind het wel een leuke themaweek en een leuke twist dat er steeds iemand anders in het Solo huis zit. En dat die persoon dan iemand uit een duo moet uitdagen om van plek mee te ruilen. Met een oneven aantal moet er natuurlijk ook wel iets bedacht worden. En dan vind ik dit wel een leuke bedachte opdracht. Zo zijn de bewoners nog lekker bezig met elkaar uitdagen en blijft het spannend wie er als laatste in het Solo huis zal belanden.

Ik ben wel heel erg benieuwd wat ze de komende weken steeds gaan bedenken als er een oneven aantal is. Ergens denk ik ook nog steeds dat er binnenkort twee bewoners tegelijk naar huis zullen gaan. Met de exit van zaterdag komen ze weer op een even aantal bewoners uit en als dan de week erna twee bewoners naar huis gaan dan blijft het tenminste voorlopig een even aantal. Zo hoeft ook niet iedere week dat extra huis gebruikt te worden, maar misschien vinden ze dat dit seizoen juist wel leuk.

24 uurs opdracht

Vorige week leek het er al een beetje op, maar nu is er eindelijk een echte opdracht die dag en nacht doorgaat. Vorige week ging af en toe het alarm af en moesten twee bewoners buiten de wacht houden. Dat moest ook in de nacht gebeuren, maar niet echt heel erg veel. Deze week moeten er steeds twee bewoners bij een grote watertank staan om het water dat daar uitloopt weer terug te gieten in de tank. Toen ze de opdracht hoorde zorgde het al voor veel gedoe. De afspraken die zo goed leken te gaan tijdens de bewakingsopdracht leken nu wel helemaal vergeten. Karen was daardoor ook een beetje sceptisch of ze deze opdracht wel zouden gaan halen.

Wat ik wel erg bijzonder vindt is dat er geld terugverdiend kan worden voor de jackpot. Dit jaar begonnen ze natuurlijk al met een gevulde jackpot en gaat daar af en toe een bedrag af als iemand “per ongeluk” de koffers terugkoopt bijvoorbeeld. Met deze opdracht kunnen ze weer 1000.- euro terugverdienen voor de jackpot. Dat vind ik dan weer een beetje matig. Laat de bewoners lekker goed hun best doen om geen geld te verliezen. Dan had ik het misschien nog wel leuker gevonden. En van mij mogen de opdrachten nog wel iets meer fysiek. Dag en nacht blijven fietsen of lopen bijvoorbeeld. Maar wie weet gaat dat nog gebeuren.

Niks missen van Big Brother 2024? Word lid van onze Facebook-groep!