Door Natasja’s Ogen: Karen verliest een vriendschap door de nominaties
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Door Natasja’s Ogen: Karen verliest een vriendschap door de nominaties

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2024.

Nadat de bewoners erachter kwamen dat Dilano het huis heeft verlaten kregen zij van Big Brother te horen dat zij de komende weken als singles doorgaan. Het is afgelopen met de duo’s en ieder voor zich vanaf nu. Ergens wel logisch dat het voor die laatste paar weken ieder voor zich is. Toch vond ik de duo’s wel een leuke verandering ten opzichte van de vorige seizoenen. Deze week is het alleen niet helemaal ieder voor zich, het is deze week namelijk undercover week.

Toen Big Brother de nieuwe week, undercover week bekend maakte was het ook bij de bewoners niet gelijk duidelijk wat daarmee werd bedoeld. Iemand is de weerwolf of iemand is de mol werden gebruikt om het te verduidelijken. Drie bewoners zijn door Big Brother uitgekozen als undercover. Deze week strijden ze om het stemrecht, wie mogen er deze week nomineren. De undercovers of de bewoners? Danny, Karen en Jimmy zijn de undercovers en de rest is bewoner.

Er zijn bakken met ballen die te verdienen zijn met de opdrachten. Winnen de undercovers tijdens opdrachten dan gaan er ballen in de bak voor de undercovers en als de bewoners winnen dan in de bak voor de bewoners. Naarmate er meer ballen worden verzameld komt er een extra dimensie bij, de bakken moeten 24 uur per dag worden bewaakt. De undercovers mogen namelijk ballen gaan stelen. De groep die later deze week de meeste ballen in de bak heeft mogen nomineren.

Tom en Karen

De nominaties zouden deze week nog wel eens spannend kunnen worden. Ze kunnen eindelijk zelf gaan kiezen wij zij willen nomineren. Ze hoeven niet meer te overleggen met een duo partner en samen tot een compromis komen. Tom en Karen zijn een goed voorbeeld van een duo dat geen overeenstemming had over de nominatie vorige week. Karen wilde absoluut niet op Danny stemmen, maar voor Tom was dat de enige optie. Uiteindelijk hebben ze toch op Danny gestemd, maar dan wilde Karen wel duidelijk maken dat dit de keuze was van Tom en niet van haar.

Ze zei tegen Tom dat hij het niet aan Alice en Jimmy mocht vertellen dat zij op Danny hadden gestemd. Even later geeft Karen het wel toe aan Danny en Ashley. Maar geeft ze aan dat zij niet op Danny heeft gestemd, maar liet duidelijk merken dat Tom dit wel gedaan heeft. Ze heeft dit wel gelijk tegen Tom verteld, maar Tom was toch kwaad. Karen draagt hem iets op en doet het vervolgens zelf wel. Ik snap wel dat Tom daar kwaad over is, ik vind het ook niet helemaal eerlijk naar hem toe. Even had Tom dan ook geen zin om met Karen te praten en bleef hij haar negeren.

Ik ben het absoluut niet eens met hoe Karen heeft gehandeld, maar negeren vind ik ook wel erg kinderachtig. Ze waren heel de tijd hele goede vrienden, maar nu kan Tom Karen niet meer vertrouwen. Dat vind ik wel echt zonde van een goede vriendschap. Jimmy zat er bij en probeert Tom na afloop nog advies te geven. Hij geeft aan dat hij er overheen moet stappen en Karen moet vergeven. Het is zonde van de tijd en daar heeft Jimmy wel gelijk in, maar het is Big Brother dus je weet toch wel dat er binnen no time weer een nieuwe discussie of ruzie is. Bijvoorbeeld omdat iemand niet tegelijk met je wil gaan zitten om de bakken te bewaken.

Niks missen van Big Brother 2024? Word lid van onze Facebook-groep!