De Verraders Recap: Wie neemt meteen een sleutelpositie in?
Bron: RTL / Tom Cornelissen

De Verraders Recap: Wie neemt meteen een sleutelpositie in?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Elke week laat John zijn licht schijnen op wat hem opviel in De Verraders.

Het nieuwe seizoen van de hitserie De Verraders is begonnen. Na Nederlandse, Belgische, Duitse, Amerikaanse, Australische en Nieuw-Zeelandse versies met meestal bekende of deels bekende deelnemers, is dit nu een seizoen met alleen onbekende deelnemers. Of zoals Thijs het noemt: kenners, specialisten en fans. Spelen deze kenners een ander spel dan de vorige seizoenen?

Direct in het begin gaat de bijl er in. 22 deelnemers waarvan er maar 18 naar het chateau mogen. 4 deelnemers vallen al direct af. Waarbij bij sommigen de paniek al in de ogen staat. Er zijn 18 sleutels verborgen. Wie er een vindt mag naar het chateau. En dan breekt de hel los. Als een horde stieren in de stierenrennen in Pamplona storten de deelnemers zich op alle oude rommel waar de sleutels in verborgen zijn.

Al snel klinkt een eerste juichkreet.Gevolgd door steeds meer gelukkigen die een sleutel vinden. Die gelukkigen vallen elkaar soms in de armen en moedigen de anderen aan. Met nog 1 sleutel te vinden en vijf deelnemers over is kleurencoach Jannie de laatste die een sleutel vindt.

Op naar het chateau en...?

En dan mogen de gelukkigen in mooie Range Rovers naar het chateau reizen. De 4 afvaller krijgen te horen dat het spel voor hen niet over is en mogen in een oude barrel naar een tijdelijke verblijfplaats reizen. In de autorit wordt direct al gespeculeerd of er bondjes afgesloten worden en worden daadwerkelijk de eerste bondjes afgesloten. Een aantal opvallende beroepen zoals agent, rechercheur en kleurencoach worden door Michel en Tristan al genoemd. Op de vraag van Ebru hoe zij dit weten, wijzen ze op internet. Een goede voorbereiding dus?

Tijdens de kamerinspecties, het kennismaken en het borrelen wordt Jannie al een ‘topwijf’ genoemd. Blijkt Amin uit Rotterdam een dragqueen te zijn. Wat volgens Robin al een ‘rol spelen’ is, wat hem een goede verrader maakt. Tom de rechercheur vertelt dat hij in de bloemen zit en vrachtwagenchauffeur is. Lucinda zit in de jeugdzorg en doet aan stand-up comedy en reageert op de vraag of ze 's avonds dan een showtje geeft met de opmerking van de dag: ‘als ik een prostituee was zou je ook niet vragen of ik een showtje zou geven.

De Verraders

Tijdens het ronde tafel moment wijst Tijl 3 verraders aan. Dit zijn Ihsane, Ebru en Amin. Dit laatste heeft Lucinda al direct in de gaten. Na dit aanwijzen is er een diner waarbij gevraagd wordt wie de beste teamspeler is. Dit is eigenlijk Jannie maar omdat sommigen negatieve consequenties voor Jannie vrezen, kiezen ze voor Jeremy die ook vaak genoemd wordt. Hij wint en krijgt de keuze uit een schild of 5 zilverstaven. Hij maakt de wijze keuze en kiest de zilverstaven.

Na het diner wordt verder kennisgemaakt. Worden nieuwe verbondjes gesloten. Worden o.a. Jeremy en Nathan genoemd als mogelijke verraders. Psycholoog Vincent geeft aan docent te zijn. Ook hij zwijgt net als Tom over zijn echte beroep. In buitenlandse versies is als gebleken dat liegen hierover je direct verdacht maakt als dit uitkomt.

Aan het einde van de avond komen de verraders voor de eerste keer bij elkaar. Dit zijn Ihsane, Ebru en Tom de rechercheur. Onduidelijk blijft wat er met Amin is gebeurd? Als dit drietal over hun eerste moord nadenkt worden de al verdachte Nathan en ‘topwijf’ Jannie genoemd. Maar wie wordt uiteindelijk vermoord?

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!