De Verraders Recap: Vuurwerk en emoties aan de ronde tafel
Bron: RTL / Tom Cornelissen

De Verraders Recap: Vuurwerk en emoties aan de ronde tafel

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Elke week laat John zijn licht schijnen op wat hem opviel in De Verraders.

Tot nu toe hebben de getrouwen geen succes gehad. Er is weinig zilver verdiend en er zijn geen verraders verbannen. Ondanks het feit dat alle verraders wel door anderen verdacht worden. Dus de getrouwen kunnen wel een succesje gebruiken. De vraag is of er een verrader verbannen gaat worden. Ebru werd als eerste genoemd als mogelijke verrader. Meerdere deelnemers hebben al een oogje op Tom. Maar sinds kort wordt de naam van Ishane ook genoemd.

Bij het ontbijt omhelst Kathelijne Kim, maar ze blijft wel op haar. Ze wil eigenlijk naar huis want ze trekt het niet meer. Schijnheiligheid ten top, want verder hoor je haar daar niet meer over. Claire blijkt vermoord te zijn. Als Ebru binnenkomt is er verbazing op een dusdanige manier dat Ebru het gevoel heeft dat ze niet blij zijn dat ze binnenkomt.

Amin wil Ishane verbannen. Vincent doet dit ook, mede doordat Amin hem verteld heeft dat zij heeft gezegd dat hij de enige in zijn groep was die het clipboard heeft gehad. Robin en Mohamed spreken met Ishane die het gevoel heeft dat haar bondje aan het kantelen is. Ook Bep spreekt met Ishane die tegen Bep zegt: ‘dat jullie mij vandaag gaan zien’. ‘Ik ga vandaag knallen.’ Ebru ziet kans Ishane te vertellen waarom Vincent zo op haar is. Ishane is hier verbaasd over. Haar reactie hierop is erg theatraal.

Een reis door Frankrijk levert zilver op.

De missie is een soort reis door Frankrijk. Er zijn 60 borden met namen van steden met een QR-code. Op de achterkant staat een deel van een QR-code. Er moeten 9 steden verzameld worden. Met de 9 achterkanten moet een grote QR-code gemaakt worden. Als deze klaar is kan een drone deze grote QR-code scannen en als die goed is dropt de drone sleutels voor de wapenkamer voor het winnende team. Als het eerste team klaar is heeft het tweede team nog 5 minuten. Een team dat de QR-code goed heeft, wint zilver.

Aan elkaar vastgebonden gaan 2 teams op zoek naar 9 steden. Waarbij het wel handig is dat een team wel wat topografische kennis heeft. Het paarse team is als eerste klaar, maar Alex maant de groep tot wachten. Want als zei klaar zijn heeft het andere team nog maar 5 minuten. Als we wachten kan het andere team de grote QR-code ook bij elkaar puzzelen en zo ook zilver winnen. Dit is een schitterend idee van Alex want paars wacht. Wint de sleutels en zilver, maar het tweede team wint ook zilver! In de wapenkamer pakt Alex uiteindelijk het schild. Karma of gerechtigheid?

Ongekende felheid bij de ronde tafel.

En dan begint de ronde tafel. Ishane gaat er meteen met een gestrekt been in. Ze verwijt de rest dat ze stil zijn. Vincent begint daarna, verwijt Ishane wat zij over hem gezegd zou hebben en dat hij daardoor op haar gaat. Ishane gaat daarna fel van leer tegen Amin, die ze beschuldigt van liegen. Amin reageert fel dat ze liegt. Beiden praten door elkaar heen waarbij met name bij Ishane de irritatie zichtbaar en hoorbaar is. Bep vraagt Ishane wat haar verhaal is wat ze nu zou delen. Dat is er niet echt, behalve dat Ishane op Bep gaat. Het gaat er zo fel aan toe dat Lucinda oproept om elkaars mening te respecteren.

Buiten Ishane worden Bep en Robin ook meerdere keren genoemd en Ebru en Alex ieder een keer. Ishane verwacht veel mensen mee te krijgen, haar bondje en haar mede-verraders. Maar uiteindelijk krijgt ze veel stemmen. Zoveel dat als Ebru bij haar keuze blijft, het lot van Ishane bepaald is. Ebru gaat op Alex en niet op Bep of Robin die beiden ook meerdere stemmen hebben gehad waardoor Ishane verbannen wordt. Als ze dan aangeeft een verrader te zijn, is er een ongekende explosie van vreugde bij de anderen aan de rode tafel. Een dubbel succes voor de getrouwen. Ze hebben zilver verdiend en een verrader verbannen.

De clifhanger van deze aflevering is dat Ebru en Tom een verschillend idee hebben over verleiden of vermoorden.