De Verraders Recap: Hobbelen, hobbelen
Bron: RTL/Tom Cornelissen

De Verraders Recap: Hobbelen, hobbelen

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Elke week laat John zijn licht schijnen op wat hem opviel in De Verraders.

Het spel lijkt bepaald te worden door een paar spelers, het trio Kim, Tristan en Dave die vaak meerdere anderen meekrijgen. Maar ook Ebru en Mohamed spelen het spel slim en goed terwijl Kathelijne heel actief is maar er vaak naast zit. Nu Kim verrader is geworden, hebben zij en Edru goede kansen, alhoewel Ebru al verdacht wordt. Maar Kim wilde al direct van Tom en Ebru af.

Deze twee dames komen samen als eerste aan bij het ontbijt en kunnen dus even overleggen. Dave roept bij het ontbijt direct dat hij met Tristan en Kim wil praten. Hij weet hoe het zit. Kathelijne zit in het torentje en moet er direct uit, anders vermoordt zij een alfamannetje. Maar Kim wil absoluut Ebru verbannen. Dave ondertussen spreekt ook met Mohammed.

Hobbelen, hobbelen

De missie is eigenlijk een groot boodschappenlijstje voor de lunch van Tijl. Elk voorwerp dat een van de twee teams brengt levert punten op. Het team met de meeste punten mag naar de wapenkamer. Het groene team gaat voor ‘boodschappen’ die veel punten opleveren: de burgemeester, een hond, een ober en een zanger. Het paarse team gaat voor veel kleinere dingen. Aangemoedigd door Kathelijne die constant ‘hobbelen, hobbelen’ roept Na het verstrijken van de tijd hebben de teams veel voorwerpen verzameld. Heel veel voorwerpen waardoor ze 9! zilverstaven verdienen.

Terug op het kasteel doet Mohamed een voorstel aan verrader Ebru, samen naar de finale. Maar ook Dave, die het schild heeft gewonnen, doet Ebru een voorstel. Kim wil nog steeds dat Ebru verbannen wordt, maar het lijkt erop dat Dave met zijn ontbijt idee om Kathelijne te verbannen het voor elkaar gaat krijgen.

De strijd tussen de verraders

Aan de ronde tafel begint Ebru met verdenkingen tegen Mohamed, beide praten goed en er volgt dus een discussie. Ondanks afspraken met Dave besluit Tristan toch voor Ebru te gaan. De opgeluchte Kim gaat hierin mee. En uiteindelijk zegt Dave dat het teambelang zwaarder weegt en sluit hij zich hierbij aan. En dus wordt Ebru verbannen, die nog tegen Kim zegt dat ze haar stem niet verwacht had omdat ze zo’n onbreekbare band hadden. Wat een aantal mensen hun wenkbrauwen doet fronsen.

En dan zijn alle drie de orginele verraders verbannen en is er nog maar 1 verrader over. Kim heeft zowel Tom als Ebru zonder aarzelen voor de bus gegooid. En die Kim moet nu iemand chanteren om verrader te worden. Zegt deze persoon nee, wordt die direct vermoord. Kom kiest voor haar maat Tristan die uiteraard accepteert.