Door Natasja’s Ogen: Glenn zorgt met zijn ruimtelijke inzicht ervoor dat hij meer geld gaat winnen
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Door Natasja’s Ogen: Glenn zorgt met zijn ruimtelijke inzicht ervoor dat hij meer geld gaat winnen

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2024.

Alweer de allerlaatste week van Big Brother 2024. Zaterdag weten we wie de winnaar van dit seizoen gaat worden. 13 weken geleden leek de finale nog zo ver weg, maar toch ineens is het daar. Waar ze vorige week nog met heel veel bewoners waren en ik dat raar vond, vind ik dat eigenlijk toch wel leuker dan in vorige seizoenen.

In vorige seizoenen was het steeds dat ze met vier bewoners waren en er dan eigenlijk al helemaal niets meer gebeurde tot ongeveer twee dagen voor de finale. Dan ging er nog iemand weg en dan was het echt te rustig in het huis tot de finale echt begon. Omdat ze na de liveshow zaterdag nog met vijf bewoners waren gebeurt er deze week toch nog iets meer. Allereerst moest er worden gestreden om niet genomineerd te worden. Degene die de twee spellen het slechtste uitvoerde waren genomineerd. En daarvan zou er op maandag iemand vertrekken. Deze strijd ging tussen Randy en Ashley, waarbij Ashley helaas het spel moest verlaten. Na haar vertrek waren de overige vier genomineerd en gaat er vlak voor de finale nog iemand het spel verlaten.

Vaak kwamen er nog wel eens oudere bewoners terug voor de laatste week om er toch nog een feestje van te maken. Dit jaar gebeurde dat ook wel, zo heeft Tyron het zondagse ontbijt voor ze klaargezet. Alleen kregen zij hem in eerste instantie niet te zien, maar hij liet wel de Big Brother krant voor ze achter. Even later tijdens een freeze kwam Tyron nog wel even het huis in. En gelukkig kostte dat ze niet nog meer geld vanuit de jackpot, maar was het een geslaagde freeze.

Jimmy krijgt ook nog zijn eerste en laatste secret mission, hij mocht samen met Dilano het ontbijt verzorgen. Als de rest van de bewoners er niet achter zouden komen zou er 1000,- euro in de jackpot komen. Maar we kennen natuurlijk allemaal Jimmy en Dilano, die kunnen dat niet zonder te overleggen en het was voor Ashley en Glenn allang duidelijk hoorbaar dat Dilano er was. Helaas geen 1000,- euro erbij, maar wel een lekker ontbijt. Na dit ontbijt moest Ashley het huis verlaten en bleef Koning Glenn zonder zijn koningin achter in het huis.

Jackpot

Gelukkig voor de bewoners kunnen ze na het vertrek van Tyron met 15.000,- euro toch de jackpot nog een beetje spekken. Jimmy kon dit al met zijn geheime opdracht, maar dat is helaas niet gelukt. De bewoners kregen ook een oude opdracht weer terug, namelijk het afzingen van liedjes. Dat lukt bij sommige wel en bij andere niet, maar zorgde in ieder geval wel voor wat leuke minuten voor de bewoners.

Voor een wat groter bedrag konden ze een ruimtelijke puzzel oplossen. Allemaal voor een ander bedrag dus van te voren moest er al worden ingeschat wie er het beste in zou zijn en voor het hoogste bedrag zou gaan puzzelen. Alice kreeg het laagste bedrag van 200,- euro, daarna Randy voor 500,-. Bij beide is het niet gelukt. Jimmy en Glenn gaven aan dat zij er wel iets beter in zouden zijn. Dat bleek te kloppen. Jimmy verdiende 700,- euro met deze opdracht en Glenn 1000,- euro. Toch lekker om nog wat in de pot te stoppen, zo vlak voor het einde. Vooral voor Glenn erg fijn dat hij goed is in ruimtelijk inzicht. Ik verwacht namelijk dat hij de winnaar gaat worden van dit seizoen van Big Brother. En dan heeft hij met zijn ruimtelijke inzicht toch maar mooi 1000,- euro voor zichzelf erbij gespeeld.

Terugblik op Big Brother 2024

In deze laatste week wil ik toch ook even terugkijken. Ik had dit seizoen niet echt een favoriete bewoner. Van de finaliste hoop ik dat Glenn of Randy gaat winnen. Maar ik kan leven met alle mogelijke uitkomsten. Leuk aan dit seizoen vond ik het strijden in duo’s. Op het eind was ik wel blij dat de duo’s waren opgeheven, maar vooral op het begin vond ik het wel een leuke twist. Van mij had het wel wat heftiger gemogen allemaal. Het waren nu vaak duo’s die wel goed met elkaar konden opschieten. Het was leuker geweest als wat vaker de kijker had mogen kiezen. Of dat er gewoon duo’s gekozen werden door in een bak de kleurtjes te grabbelen. Een beetje meer random.  

Ook had ik gehoopt op wat heftigere opdrachten. Ik vond dat er dit seizoen heel veel denkopdrachten in zaten en veel onderhandelingen. Ik had liever gezien dat er ook wat fysieke proeven gespeeld moesten worden. Of wat meer 24 uurs opdrachten. De bewoners zitten daar toch maar in het huis, voor de livestream kijker wel wat leuker als er dan ook wat te zien is. Wat ik bijvoorbeeld drie jaar geleden wel erg leuk vond was dat ze iedere week ook moesten strijden voor boodschappengeld. En daarnaast dan iedere week strijden voor de power of nomination. De coins vind ik ook wel erg leuk, maar misschien is een combinatie een idee voor het volgende seizoen. Iedere week strijden voor boodschappengeld en daarnaast ook strijden voor persoonlijke coins. We zullen het zien, misschien komt het volgend jaar wel helemaal niet meer terug. Wat denken jullie?

Niks missen van Big Brother 2024? Word lid van onze Facebook-groep!