Longlist Sonja Barend Award 2013 bekend

Longlist Sonja Barend Award 2013 bekend

Geschreven door Pieter Jongsma

De VARAgids heeft de longlist voor de Sonja Barend Award 2013 bekendgemaakt. De Award, door een vakjury gekozen, gaat ieder jaar naar de maker van het beste tv-interview van het afgelopen seizoen en wordt uitgereikt door naamgever Sonja Barend.

 

Tijs van den Brink, Adriaan van Dis, Sophie Hilbrand, Twan Huys, Wilfried de Jong, Sven Kockelmann, Joris Linssen, Marcia Luyten, Matthijs van Nieuwkerk, Jeroen Pauw, Mariëlle Tweebeeke en Coen Verbraak zijn dit jaar opgenomen op de longlist, die is samengesteld door tv-critici Hans Beerekamp (NRC Handelsblad) en Jean Pierre Geelen (de Volkskrant), samen met mediajournalist Henk van Gelder (o.a. NRC Handelsblad, VARAgids) en Roy van Vilsteren (VARAgids). De longlist wordt nu voorgelegd aan een brede jury van mediajournalisten, vakbroeders en tv-critici, die uit deze lijst een winnaar kiezen.

 

De Sonja Barend Award, een initiatief van de VARAgids, wordt 14 oktober voor de vijfde keer uitgereikt. Eerder wonnen Matthijs van Nieuwkerk, Clairy Polak, Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke. De complete lijst, met de geselecteerde interviews en citaten, staat op sonjabarendaward.nl.