De Grote Schooltv-quiz: meer dan 600 basisscholen doen mee!

De Grote Schooltv-quiz: meer dan 600 basisscholen doen mee!

Geschreven door Pieter Jongsma

Schooltv bestaat 50 jaar. Meer dan 600 basisscholen doen mee aan de Grote Schooltv-quiz op vrijdag 11 oktober om 10.35 uur (Zapp). De quiz duurt 60 minuten en komt in de plaats van Nieuws uit de Natuur en het Schooltv-weekjournaal. Aan de hand van onder meer fragmenten uit vroegere Schooltv-programma’s duiken leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 in de geschiedenis van TV, computers en nieuwe media. Presentatie: Jurre Bosman en Vivienne van den Assem. 

Alle deelnemende groepen strijden tijdens de quiz niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen het slimste Schooltv-team aller tijden, bestaande uit Wouter, Rekenroos en Dokter Corrie.

Wouter weet alles van techniek. Rekenroos goochelt met getallen. Ze is gek op rekensommen. En Dokter Corrie weet alles over het menselijk lichaam.

Op 22 oktober 1963 lanceert Schooltv de eerste (zwart/wit) uitzending getiteld ‘Basel, een ankerplaats in Zwitserland’. De eerste kleurenprogramma’s komen met ingang van het schooljaar 1973/1974 op de buis. Maar de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. In vrijwel elke klas hangt nu een digibord.