Recensie: Pointless

Recensie: Pointless

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

''Nieuwe quiz Pointless is een verrassende aanwinst voor de AVROTROS'' 

[caption id="attachment_25223" align="alignleft" width="300"] Foto: AVROTROS[/caption]

Vanaf maandagavond is de AVROTROS een nieuwe quiz rijker. In de quiz Pointless is het de bedoeling om zo min mogelijk punten te scoren. Dit lijkt heel simpel, maar is nog knap lastig. De kandidaten hadden er soms veel moeite mee om een zo goed mogelijk antwoord te geven.

De koningin van de quiz, Lucille Werner, presenteert deze vrolijke nieuwe quiz. Zij kwam met het idee om Pointless naar het Nederlands te vertalen. Oorspronkelijk is dit programma van de BBC, maar heeft nu ook een Nederlandse vertaling. Samen met Owen Schumacher is Lucille weer dagelijks op de televisie te zien.

Nadat Lingo gestopt is, bleef het even stil rondom Lucille. De presentatrice heeft zichzelf meerdere malen bewezen dat zij prima instaat is om een quiz te presenteren. Naast het bekendste woordspel Lingo, was ze ook presentatrice van Get The Picture. 

Een quiz presenteren is niet voor iedereen weggelegd. Maar Lucille heeft met Pointless weer een gouden formule in handen. De kandidaten moeten iedere keer een vraag beantwoorden die ook aan een panel van 100 mensen is gesteld. Dit idee doet sterk denken aan het ''panel'' bij de BNN quiz Ranking The Stars.

''Met de beste antwoorden, de minste punten scoren''

Nu zijn de panelleden van beide programma's niet met elkaar te vergelijken. Het panel van Pointless heeft echt iets te zeggen. Zij beantwoorden de vragen voorafgaand van de kandidaten in de studio. Met de beste antwoorden, de minste punten proberen te scoren. Dat is het doel van Pointless.

De jackpot die de winnaars kunnen winnen bestaat uit in ieder geval €500,-. Bij ieder Pointless antwoord wordt daar nog eens €100,- aan toegevoegd. Om een Pointless antwoord te geven, moet je langer en dieper nadenken dan bij een 'normale' quiz.

''Onderscheidend en uniek is Pointless zeker wel te noemen''. 

Pointless is een nieuwe, onderscheidende en vooral leuke kennisquiz. Met de vrolijke Lucille is het een quiz die het zeker goed kan gaan doen. De publieke omroep zet veel in op quizzen. Niet alleen Pointless is op dit moment te zien, ook NPO 2 doet goede zaken met het nieuwe seizoen van De Slimste Mens.

De studio waarin Pointless wordt opgenomen is een mooie, ruime, open en kleurrijke studio. Dit zorgt meteen voor een positieve sfeer bij de kijker thuis. Ook de kandidaten lijken zich prima op hun gemak te voelen in de studio. Lucille heeft dan ook de gave om de kandidaten meteen op hun gemak te laten voelen.

Ook heeft Lucille een nieuwe 'side-kick'. Niet de JP van Lingo, maar Owen Schumacher, is de nieuwe rechterhand van Lucille. Deze cabaretier is vooral bekend van de komische programma KoefNoen. Nu heeft Owen ook de kans om zichzelf van een andere kant te laten zien. Dit doet hij op geheel eigen wijze en staat Lucille in raad en daad bij.

De AVROTROS heeft een nieuw, verrassend, televisie duo bij elkaar gezet in Pointless. Deze quiz kan wel eens goed gaan scoren voor NPO 1. Aan het enthousiasme van Lucille en Owen zal het zeker niet liggen. AVROTROS zet in op de trend die de publieke omroep duidelijk laat zien. Heel veel omroepen scoren goed met het uitzenden van een quiz.

''Lucille Werner is helemaal op haar plek bij Pointless'' 

Deze quiz is makkelijk te volgen door de duidelijke uitleg van Lucille. Een quiz leiden, uitleggen en presenteren is iets waar Lucille het beste in is. Het is voor de kijker fijn om haar weer dagelijks op de televisie te zien. Nadat Lingo noodgedwongen moest stoppen, was er een soort gemis op de televisie.

Deze zomer maakt Lucille dit meer dan goed. In de media is er enorm veel aandacht geweest voor Pointless. Op maandagochtend gaf Lucille aan bij Q-music dat ze hoopte op veel kijkers. Door het wisselvallige weer van de maandagavond, kan Lucille hier wel eens geluk mee hebben.

De quiz staat als een huis bij NPO 1. De concurrentie is aanwezig, maar er is zeker een grote kans dat Pointless goed kan scoren. Een quiz en de publieke omroep gaan hand in hand samen. Dit 'gevoel' is bij de concurrentie van de commerciële omroep ver te zoeken.

Genieten van een leuke, vrolijke, nieuwe en vooral verrassende quiz op televisie, dit is vanaf nu weer mogelijk. Deze hele zomer lang zijn Lucille en Owen samen te zien in Pointless. Daarna, bijna een uurtje later, kan de kijker genieten van De Slimste Mens.

Kortom, de kijker kan blij zijn dat Lucille weer iedere werkdag op televisie te zien is. Na Lingo, heeft Pointless de potentie om net zo populair te worden als Lingo. Het is een quiz waar de kijker in het begin misschien moet aan wennen, maar dat wennen zal al snel plaats maken voor erkenning.

Lucille heeft de AVROTROS ervan weten te overtuigen om deze BBC quiz naar Nederland te halen. Dit is een bijzonder goed idee geweest van de presentatrice. Pointless is in al haar opzichten uniek en vooral onderscheiden van haar 'concurrenten'. Dat maakt Pointless zeker de moeite waard om naar te kijken.

Pointless met Lucille en Owen is iedere werkdag om 18.55 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bekijk Pointless ook terug via TV Blik.